Forum PCLab.pl: GA-MA790GP-UD4H czy Asus M4A78-E ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GA-MA790GP-UD4H czy Asus M4A78-E ? pomoc w wyborze płyty głownej

#1 Użytkownik jest niedostępny   Timek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 70
  • Dołączył: Pt, 10 Lis 06

Napisany 22 Kwiecień 2009 - 09:09

proszę o pomoc w wyborze płyty pod procesor x3 720, chodzi zarówno o dobre możliwości OC jak i możliwość odblokowania 4 rdzenia. obecnie posiadam msi ka790gx ale straszne z nią problemy z biosem, mam możliwość za dopłatą wymienić na inną płytę główną. Która z poniższych będzie "przyjaźniejsza" temu procesorowi, obie posiadają SB750, a może polecacie jakąś zupełnie inna ? help .pozdrawiam

opis płyt:

GA-MA790GP-UD4H http://www.agito.pl/...865.342773.html

Asus M4A78-E http://www.agito.pl/...865.343407.html

#2 Użytkownik jest niedostępny   tomak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2964
  • Dołączył: Pn, 25 Sie 08

Napisany 22 Kwiecień 2009 - 09:28

gdzie możesz kupić płytę główną?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Timek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 70
  • Dołączył: Pt, 10 Lis 06

Napisany 22 Kwiecień 2009 - 10:38

Zobacz posttomak, o 22 Kwiecień 2009, 10:28, napisał(a):

gdzie możesz kupić płytę główną?


w tym samym sklepie w którym kupilem te nieszczęsne mobo msi oraz x3 720, oddam msi i dopłacę do nowej

#4 Użytkownik jest niedostępny   21szpak 

  • SZPAK TEAM
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4752
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 22 Kwiecień 2009 - 12:20

zajrzyj do FAQ masz tam po kilka testów obu płyt, na forum jeszcze nikt ich nie ma. Musisz sma przestudiować wyniki zobaczyć jak wygląda wyposażenie itp.

Jak to zrobisz będziesz miał dość dobrą wiedzę by samemu wybrać. Ja wybrał bym GA-MA790GP-UD4H

#5 Użytkownik jest niedostępny   Timek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 70
  • Dołączył: Pt, 10 Lis 06

Napisany 28 Kwiecień 2009 - 18:39

dzięki Szpaku, zdecydowałem się po dość długim czasie na gigabyte. Czwarty rdzeń odblokowany, będzie chwilka czasu to się pobawię w OC, na chwile obecną pracuje przy 3,6ghz ale wiadomo ze trzeba wycisnąć max możliwości 4 jajkófff :D:D

http://valid.canardp...c.php?id=555566

#6 Użytkownik jest niedostępny   Yozue 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 380
  • Dołączył: Wt, 24 Lip 07

Napisany 28 Kwiecień 2009 - 20:46

No to gratuluje.

Zapraszam do odwiedzenia:
Amd Phenom II X3 720 BE 
Ranking OC-wania Phenoma I i II X3 i X4

I pochwalenia się wynikami.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych