Forum PCLab.pl: Restart - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Restart

#1 Użytkownik jest niedostępny   jackass1989 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Maj 2009 - 13:23

Witam.
Podczas grania, po okołu 15 min PC się wiesza i restartuje.
Nie chce się włączyć.
Żeby go uruchomić muszę wyczyścić pamięć CMOS.
I przywracać Podstawowe ustawienia BIOSU .
Czy ktoś wie w czym może tkwić problem
Podczas Samego użytkowania ten problem nie występuję.
Płyta główna MSI KT6V
Procesor - Athlon 2000+
Zasilacz - Modecom 350
Pamięć RAM - 1 Kość 512 GOODRAM, 2kość Kingston 256
Dysk - WD 160G
Karta Graficzna - Radeon 9550

Ten post był edytowany przez jackass1989 dnia: 01 Maj 2009 - 13:28


#2 Użytkownik jest niedostępny   @agresja 

  • Na Niwach zielonych......
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 567
  • Dołączył: Wt, 18 Gru 07

Napisany 01 Maj 2009 - 13:26

nic nie wiadomo o twoim konfigu.

ale stawiam na shitowy zasilacz.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Grzechu_1990 

  • Legioholik. WARSZAWIAK z krwi i kości!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34700
  • Dołączył: Pt, 09 Cze 06

Napisany 01 Maj 2009 - 13:26

Podaj więcej szczegółów, jaki zasilacz, ile i jaki ram, jaki procek, dysk, grafa.

#4 Użytkownik jest niedostępny   jackass1989 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Maj 2009 - 13:29

Dopisałem w 1 poście.
Ostatnio bawiłem się w Aktualizację BIOSU poprzez Program załączony do Płyty MSI Live ...
Aktualizacja Przebiegała przez Windows.
I właśnie po tej aktualizacji pojawiły się Problemy

#5 Użytkownik jest niedostępny   Grzechu_1990 

  • Legioholik. WARSZAWIAK z krwi i kości!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34700
  • Dołączył: Pt, 09 Cze 06

Napisany 01 Maj 2009 - 13:31

Ten Modecom to GTF/MC/Feel?

Sprawdź temperatury poszczególnych podzespołów, ramy memtestem/goldmemory, procek jakimś prime czy czymś podobnym (nazwa mi wyleciała z głowy :hmm: ), dysk hd-tach czy tam hd-tune, napięcia miernikiem jak masz.

#6 Użytkownik jest niedostępny   jackass1989 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Maj 2009 - 13:33

Zasilacz Jest Feel
Ramy Testowałem są OK.
Dysk też
Screen z Core Center http://img26.imagesh...beztytuuwic.png

Ten post był edytowany przez jackass1989 dnia: 01 Maj 2009 - 13:38


#7 Użytkownik jest niedostępny   Grzechu_1990 

  • Legioholik. WARSZAWIAK z krwi i kości!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34700
  • Dołączył: Pt, 09 Cze 06

Napisany 01 Maj 2009 - 13:39

Zmień w BIOSIE FSB na 133, zmierz napięcia miernikiem, zasilacz może już nie dawać rady.

#8 Użytkownik jest niedostępny   jackass1989 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Maj 2009 - 13:45

Zmieniłem, Napięć miernikiem nie sprawdzę bo nie mam czym.
Ale może mi ktoś powiedzieć, czemu po restarcie kiedy PC ma zwiechę i sie sam resetuję nie można go uruchomić, jest tylko początkowe logo i nic więcej.
Tylko jak Wyczyszczę pamięć BIOSU mogę go włączyć
I Kolejne Pytanie czemu tylko podczas grania się tak dzieję.
A teraz Przed chwilą PC się wyłączył po tym jak w Core Center chciałem przywrócić Standardowe ustawienia

Ten post był edytowany przez jackass1989 dnia: 01 Maj 2009 - 14:02


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych