Forum PCLab.pl: Gigabyte GA-M52L-S3 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Gigabyte GA-M52L-S3

#1 Użytkownik jest niedostępny   mariuszkaz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 42
  • Dołączył: Pt, 20 Kwi 07

Napisany 08 Maj 2009 - 20:34

Witam !

Czy moja płyta główna może współpracować z procesorem AMD Phenom II?
Bardzo proszę o pomoc bo nie mogę dotrzeć do jednoznacznej odpowiedzi.

Mariusz.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Gangrena 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 359
  • Dołączył: Nd, 04 Sty 09

Napisany 09 Maj 2009 - 01:10

Nie możesz dotrzeć, czy nie szukasz? Strony producenta nie znasz? Google.pl gryzie? Według strony producenta, obsłuży.

#3 Użytkownik jest niedostępny   mariuszkaz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 42
  • Dołączył: Pt, 20 Kwi 07

Napisany 09 Maj 2009 - 09:21

Dzięki za odpowiedż "Gangrena"

Ja byłem oczywiście na tej stronie producenta i tam w specyfikacji do mojej płyty Procesor jest: Obsługa procesorów AMD Phenom™FX/ AMD Phenom™/ AMD Athlon™ 64 FX/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core/AMD Athlon™ 64/AMD Sempron™ ze złączem AM2+/AM2. A przy innych płytach jest wymieniony AMD Phenom™ II X4 . No i tego nie rozumiem.
No ja myślałem, że jak ktoś zaczyna przygodę z komputerami to właśnie na tym forum może oczekiwać pomocy od bardziej doświadczonych!
Jak już tak marudzę to o co z tym chodzi? "Jeśli zainstalujesz AMD AM2+ na płycie głównej AM2, szyna systemowa zostanie spowolniona z HT3.0(5200MHz) do HT1.0(2000 MT/s), jednak częstotliwość procesora AM2+ nie zostanie zmieniona. Prosimy zapoznać się z listą obsługiwanych procesorów. "

Mariusz.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Gangrena 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 359
  • Dołączył: Nd, 04 Sty 09

Napisany 09 Maj 2009 - 10:47

Przecież masz zakładke CPU SUpport List albo Obsługiwane Procesory i tam widać, że obsłuży phenomy II. Jeżeli zamontujesz w tej płcie procesor z HT 3 to HT zwolni do 1. Częstotliwość procesora się nie zmieni. Przeczytaj sobie to: http://pl.wikipedia..../HyperTransport

#5 Użytkownik jest niedostępny   Alejajca 

  • Wykształciuch z III RP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32281
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 05

Napisany 09 Maj 2009 - 10:54

Zobacz postmariuszkaz, o 8 Maj 2009, 20:34, napisał(a):

Witam !

Czy moja płyta główna może współpracować z procesorem AMD Phenom II?
Bardzo proszę o pomoc bo nie mogę dotrzeć do jednoznacznej odpowiedzi.

Mariusz.

Regulamin, pkt.6


Obie rewizje płyty obsługują P-2 920 i 940

GA-M52L-S3 (rev. 1.x)
http://www.gigabyte....=2634#anchor_os

GA-M52L-S3 (rev. 2.0)
http://www.gigabyte....=2818#anchor_os

Upewnij się tylko którą rewizje płyty masz.

Ten post był edytowany przez Alejajca dnia: 09 Maj 2009 - 10:54


#6 Użytkownik jest niedostępny   mariuszkaz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 42
  • Dołączył: Pt, 20 Kwi 07

Napisany 09 Maj 2009 - 14:06

Mam płytę GA-M52L-S3 (rev. 1.x)
Teraz rozumiem :exclam:
Dzięki za pomoc! :thumbup:

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych