Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Szmit

LG Flatron W2343T-PF

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka moich zdjęc tego monitora w porównaniu z Samsungiem 226BW:

p6160442.th.jpgp6160452.th.jpgp6160453.th.jpg

p6160448.th.jpgp6160451.th.jpg

p6160454.th.jpgp6160457.th.jpgp6160458.th.jpg

p6160463.th.jpgp6160464.th.jpg

p6160461.th.jpgp6160459.th.jpg

p6160466.th.jpgp6160467.th.jpg

p6160485.th.jpgp6160483.th.jpgp6160482.th.jpg

p6160478.th.jpgp6160477.th.jpg

p6160486.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakich rozdzielczosciach mozna pograc komfortowo na tym monitorze ?

1680 1050 itd ? nie licząc natywnej 1920 1080

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakich ustawieniach monitora pracujecie/gracie? Słyszałem, że te defaultowe są do niczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po wyłączeniu też są ciche trzaski, jakby się coś nagrzało i powoli stygło. Ale mnie to zupełnie nie przeszkadza ba konsola też ta "trzaska" i przyznam że fajną kołysankę mam co wieczór :) Poza tym z monitora jestem zadowolony w 100% polecam go wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na obu tzn. na LG'ku i... ? Mam tylko ten monitor w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby posiadacz tego monitora dać zdjęcie, jak wygląda u niego podświetlenie i zdjęcie pulpitu, jak i jakiejś gry np. na rozdzielczości 1600:900 i 720p ?? (albo jakąś inną niższą niż natywna (też 16:9), ale też bez przesady)

A i czy ten monitor posiada funkcję "ezZooming"??

A i jakie niższe niż natywna rozdzielczości wyglądają ładnie na tym monitorze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na LG mi zależy. Tylko że na którychś tam zdjęciach był jeszcze Samsung, więc chciałem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :). Ale jak masz tylko LG, to o niego i tak bardziej mi chodziło. Czekam zatem na zdjęcia, bo musze podjąć decyzję czy zwrócić mój nowy monitor i wymienić na twój model. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie z Samsungiem wrzucał SteFan85 więc najlepiej do niego skieruj swoją prośbę ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

th_kwadraty1.jpg th_kwadraty2.jpg

Ciężko to sfotografować tak aby wyglądało zgodnie z rzeczywistością, bo gdy ustawię czas naświetlania że dwa górne rzędy są ok to zaś dolne są za jasne i na odwrót ;-). Tak więc pierwsza fota najlepiej obrazuje dwa dolne rzędy a druga dwa górne. Generalnie przy moich ustawieniach 1-5 są nie widoczne (4,5 możemy dojrzeć po przyjrzeniu się) a od 6 w górę widać na pierwszy rzut oka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie! Rozumiem ze ustawienia monitora takie jak na codzien uzywasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś napisać jeszcze czy monitor obsługuję rozdzielczość 1600x900?? I jak ona wygląda (czy jest dobrze skalowana??) - jak możesz to daj jakieś foty na tej rozdzielczości, ale jak nie to chociaż napisz, co i jak, bo dziś chcę zamówić ten monitor i tylko to mnie zastanawia (bo najprawdopodobniej z tej rozdzielczości będę korzystał w grach).

I czy ten monitor ma "ezZooming" ??

A i tak btw. to nie spotkaliście się z grami, które nie obsługiwałyby formatu 16:9?? (nie mówię tutaj o grach które nie obsługują w ogóle trybu Wide).

A i jak wygląda gwarancja w tym monitorze?? Nie ważne gdzie go kupie, i tak odsyłam do serwisu LG?? Ze sklepem gdzie to kupiłem już "nic nie będę miał wspólnego" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

papik123457 spokojnie, jeszcze trochę czasu zostało. Dzisiaj chciałem zamówić monitorek, zamawiam w ESC a za chwię dzwonią że nie ma. Obdzwoniłem z 10 sklepów, nie ma. Byłem w sklepie też nie ma. Mają być na początku lipca. Pewnie już nie w takiej cenie bo euro w górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
papik123457 spokojnie, jeszcze trochę czasu zostało. Dzisiaj chciałem zamówić monitorek, zamawiam w ESC a za chwię dzwonią że nie ma. Obdzwoniłem z 10 sklepów, nie ma. Byłem w sklepie też nie ma. Mają być na początku lipca. Pewnie już nie w takiej cenie bo euro w górę.

No właśnie wiem ;/ Właśnie chciałem zamówić z Agito - otwieram stronę i...? "produkt chwilowo niedostępny" ;/ :mad2::thumbdown::(

Oby nie był droższy... - a nic nie mówili o cenie?? Dzwoniłeś do Agito??

Ale to nie znaczy, że nikt nie może odpowiedzieć na moje pytanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, to jak z tą gwarancją jest? Na stronie LG piszę Door-to-Door, czyli nie ważne gdzie kupię, liczy się, że będę miał podbitą gwarancję (rachunek?), i w razie kłopotów z "firmą" sprzedającą nie mam już nic wspólnego jeśli chodzi o gware?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Z tego co tu widze to mialem duzo szczescia :) Dlugo zastanawialem sie jaki monitor wybrac i moj wybor w koncu padl na tego lg. Zamowilem go wewtorek o 14:30 a o 16 nastepnego dnia bylem juz jego uzytkownikiem. Cala transakcja z esc.pl, z kad innad bezproblemowa. Dobrze ze zdecydowalem sie na czas jesli patrze jak teraz jest z jego dostepnoscia.

Po przesiadce z 17" crt ogromna roznica. Komfort pracy nieporownywalny. W rozdzialce 1680 x 1050 jak ktos wspomnial obraz troszke rozmyty tak jakby pasami,w fullHD juz tego efektu nie widac. Chyba tylko to rzucilo mi sie w oczy. No moze jeszcze troche pionowy kat widzenia, ale tu trzeba sie przyjrzec dokladniej jesli chodzi o taka normalna prace z pulpitem itd. Trzaskow z obudowy u mnie nie ma zadnych. Ogolnie jestem bardzo zadowolony z zakupow, zreszta z tego co czytam jak wiekszosc uzytkownikow tego monitora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie też miałem go zamawiać kilka dni wcześniej, ale nie byłem pewny czy pieniądze nie będą potrzebne na coś innego. W ESC powiedziano mi, że monitory mają być na początku lipca czyli za tydzień. Mówili żeby jeszcze zadzwonić i się upewnić. W innych sklepach mówili coś około 2tygodni, więc najszybciej powinien być w ESC. Cena pewnie do góry z 30zł. A co do tej gwarancji DtD to z tego co czytałem na ESC to wynika że nie ważne gdzie kupiłeś monitor, wystarczy zadzwonić do LG podać im adres i na drugi dzień przychodzi kurier po paczkę. Oczywiście musisz mieć paragony, karty gwarancyjne itp. itd.

cytat z ESC

"Serwisy zewnętrzne

Wiele produktów dystrybuowanych przez Esc.pl posiada zewnętrzną gwarancję producenta. Tego typu gwarancja pozwala w łatwy sposób dokonywać napraw uszkodzonego sprzętu niezależnie od miejsca zamieszkania. Zazwyczaj wymaga się od użytkownika jedynie zgłoszenia usterki i wskazania adresu spod jakiego sprzęt zostanie odebrany. Większość producentów posiada serwis w systemie door-to-door (od drzwi do drzwi), w tym systemie klient nie ponosi kosztów transportu uszkodzonego towaru."

Ja już zacząłem się zastanawiać na innym monitorem, ale przecież warto się wstrzymać ten tydzień i mieć najlepszy sprzęt w swoim przedziale cenowym.

BohunFree też będę zmieniał z 17" (wysłużonego, lecz ciągle sprawnego) CRT i mam nadzieję że też odczuję wielką różnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no super, 2 dni wczesniej mialem zamawiac, ale nie bylem pewien k graficznej

teraz pluje sobie w brode tak jak wy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kurcze, to jak z tą gwarancją jest? Na stronie LG piszę Door-to-Door, czyli nie ważne gdzie kupię, liczy się, że będę miał podbitą gwarancję (rachunek?), i w razie kłopotów z "firmą" sprzedającą nie mam już nic wspólnego jeśli chodzi o gware?

gwara jest door 2 door czyli jak cos sie stanie (np pixel) to dzwonisz na infolinie i przysylaja Ci kuriera, zabiera monitor i przywozi naprawiony/wymieniony. Wszystko na ich koszt, podstawa to karta gwarancyjna podbita i dowód zakupu.

Z tym, ze monitor musi byc kupiony w Polsce, byly firmy jak np. Sirius co wciskaly ludziom jakies przywozone z Czech monitory i telewizory co potem w serwisach ich nie przyjmowali bo to nie sa monitory z legalnej dystrybucji w Polsce, dlatego czasem nie warto zaoszczedzic 30zł tylko lepiej kupic z pewnego źródła (firmy maja certyfikaty itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co widać/słychać już te monitory na horyzoncie??

Znacie nową cenę i konkretną datę Przybycia" tych monitorków do sklepów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obdzwoniłem dziś wszystkie sklepy z Ceneo itp i monitor dostępny jest jedynie w Bit Kraków za 749(zamówiłem wiec są jeszcze 3). Wszędzie mówiono mi ze ich nie ma i nie wiadomo kiedy będą, tylko w Esc powiedziano mi ze za około 2-3 tygodnie ale jeszcze nie wiadomo w jakiej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...