Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Szmit

LG Flatron W2343T-PF

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde to mnie zdołowałeś :) Bo niby w tym tygodniu miały być... A jest możliwość, że będą dalej za 699zł. A jak zamówię z Bit'a to będę ok 50zł w plecy.. ehh prześpię się z tym :E i przemyślę.

Tylko czemu na Bit-ie pisze, że ma tylko 2 lata gwary (producent daje 3)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd na stronie jest 3 tez o to pytałem. Myślę że im większy popyt tym cena większa ale to tylko gdybanie.

Kurde no monitory pojawiły się znów w tej samej cenie co były 699zł są juz na esc i agito a jeszcze przed wczoraj mówili mi ze będą za 2-3 tygodnie, 50 zł w plecy :( Ogólnie to za ta cenę bierzcie ja jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam mały dylemat ;) a mianowicie chce zakupic nowy monitor.. gdyz ten co mam teraz Samsung 206BW 20" nie spelnia juz moich oczekiwan, obraz jest zbyt drobny, a monitor zbyt mały.

tak wiec, chce kupic monitor w Full HD, 22,23 badz 24". najbardziej pasowałyby mi dwa ostatnie, 23 i 24 cale. jesli 24 cale to tylko Acer za 800zł, gdyz budzet zbyt mały:P co proponujecie do tej kwoty? lepiej 23. np.LG, samsunga? którego recenzje są na tym forum. potrzebuje dosc szybkiej odpowiedzi czy warto zmieniac monitor, a jesli juz zmieniac to na 23 czy na 24 cale:)

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupisz chyba za 8 stów dobrej 24" a czy warto zmieniać to juz od ciebie zależny czy potrzebujesz większy monitor, za 699 zł masz LG co w temacie. Jak dobrze sprzedasz stary monitor to chyba sie opłaca zmienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten co mam monitor to idzie do brejdaka do kompa ;) bo ona ma stara 19" crt. a na monitor mam 8 stówek.. duza roznica bedzie miedzy 23 a 24"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie co do tego monitora. Czy ekran jest szklany, że wszystko się od niego odbija czy matowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matowy. no wiec jak:) duza bedzie roznica miedzy 23 a 24 cale? warto dopłacić? pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uważam że nie ma sensu, ale to zależy ile tej dopłaty.

Najlepiej pokaż tego konkretnego 24".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mówicie, że to jest najlepszy wybór do 700zł? (+/-50zł) ?? Bo chcę zaraz zamawiać i taka krótka piłka z mojej strony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli mówicie, że to jest najlepszy wybór do 700zł? (+/-50zł) ?? Bo chcę zaraz zamawiać i taka krótka piłka z mojej strony

No gdyby było coś lepszego w tej cenie to pewnie bym wziął to lepsze :-). Jestem prawie 2 m-ce po zakupie i nadal nie mam na co narzekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość menshealth

Piękny monitor. I recka też fajna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile cm mniej ma w pionie obraz w porownaniu do takiego LG W2252TQ czy LG W2284F (1680x1050)?

lepiej wyzsza rozdzielczosc, pomimo obciecia w pionie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ile cm mniej ma w pionie obraz w porownaniu do takiego LG W2252TQ czy LG W2284F (1680x1050)?

lepiej wyzsza rozdzielczosc, pomimo obciecia w pionie? :)

"Obcięcie" w pinie będzie ok 1cm, a w szerokości stracisz ok 2-3cm (w 16:10). Krótko mówiąc nie opłaca się brać 22'' 16:10 jak można wsiąść 23'' 16:9 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki wielkie, a jaki czas reakcji ma jeszcze W2343T? bo na niektorych stronach jest info, ze 5ms a na niektorych, ze 2ms; i czy jesli ma te 5 to jest to zauwazalne np podczas grania?:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spotkałem się z 5ms, ale tak jak pisałem ja żadnego smużenia nie widzę, no chyba że wpatrujesz się w okno i przesuwasz powoli po ekranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te kontrasty, czas reakcji to ściema jest, parametry są zaniżane na wszelakie sposoby byle by tylko dobrze wyglądało. Mam 5 letnia 17" LG która w danych tech. ma 16ms i nie widziałem nigdy żeby jakieś smużenie występowało a grałem w przeróżne gry. A co do 2ms w w2343t to jest grey-to-grey, wiec dlatego takie rozbieżności. Przy wyborze monitora dobrze kierować się opiniami jego użytkowników a nie danymi podawanymi przez producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Te kontrasty, czas reakcji to ściema jest, parametry są zaniżane na wszelakie sposoby byle by tylko dobrze wyglądało. Mam 5 letnia 17" LG która w danych tech. ma 16ms i nie widziałem nigdy żeby jakieś smużenie występowało a grałem w przeróżne gry. A co do 2ms w w2343t to jest grey-to-grey, wiec dlatego takie rozbieżności. Przy wyborze monitora dobrze kierować się opiniami jego użytkowników a nie danymi podawanymi przez producenta.

to znaczy ze jesteś mało wymagający jeśli chodzi o czas reakcji bo KAŻDY LCD smuży, nawet te najszybsze. A monitory z przed 5 lat z całą pewności zdecydowanie bardziej, inna sprawa że to co dla jednego niewidoczne to dla innego jest nie do zaakeptowania.

zaręczam Ci że różnica miedzy Twoim monitorem a tym o który pyta autor jest bardzo duża i nie tylko na papierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok jesli chodzi o natywna rozdzialke, to i tak na pewno nie bede gral na niej, a powiedzmy na 1280x 1024, to jakosc po skalowaniu nie bedzie gorsza niz w W2284F, ktory ma natywna 1680x1050? :P ze wiecej musi przeskalowac czy cos ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

im mniejsza plamka tym lepszej jakości obraz (mniej widoczna struktura grafiki) np. na 22" FullHD obraz jest po prostu prześliczny, jak byś patrzył w zdjęcie a nie grafikę komputerową, pixeliki maleńkie jak igiełki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i po przeskalowaniu tez bedzie taki przesliczny?? pytam czy obraz bedzie lepszy/gorszy/taki sam po przeskalowaniu do nizszej rozdzialki w porownaniu do monitora 22 16:10 z natywna 1680 x 1050

drugie pytanie :P czy w normalnej pracy w necie czy pisaniu nie przeszkadza rozmiar piksela 0,248?? w monitorach 22 16:10 ten rozmiar wynosi 0,282.... nie jest on wiec zbyt maly, zeby trzeba bylo wytezac wzrok:)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i po przeskalowaniu tez bedzie taki przesliczny?? pytam czy obraz bedzie lepszy/gorszy/taki sam po przeskalowaniu do nizszej rozdzialki w porownaniu do monitora 22 16:10 z natywna 1680 x 1050

drugie pytanie :P czy w normalnej pracy w necie czy pisaniu nie przeszkadza rozmiar piksela 0,248?? w monitorach 22 16:10 ten rozmiar wynosi 0,282.... nie jest on wiec zbyt maly, zeby trzeba bylo wytezac wzrok:)?

To zależy od Ciebie... ja np. nie jestem przyzwyczajony do małej plamki (czyt. małych liter), ale w takich monitorach jak teraz, z obrazem jak "żyleta" to to nie będzie pewnie aż taki problem ;)

Co do skalowania na mniejsze rozdzielczości to obraz będzie minimalnie gorszy, chyba, że rozdzielczość będzie 2razy mniejsza niż natywna, wtedy obraz będzie idealny tylko 2 razy większy...

Artykuł na ten temat: http://www.proline.pl/sklep.php?n=lcd_rozm...o&grupa=art

Myślę, że pomogłem ;)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie.

Przy kupowaniu tego monitorka w sklepie na co zwrócić uwagę i co przetestować/w jaki sposób???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy monitora, czy w pudełku była karta gwarancyjna? i jakich ustawień używacie piszcie.

jasn-30

kont-50

gam.-50

Troche ciemno jak dla mnie. 70,90,-50 jak narazie mi sie podoba i kolory 6500k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie laika:

jak jest z tym trybem HD?

On działa cały czas?

I jak zrobic zeby word otwierał dwie strony zamiast jednej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...