Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Szmit

LG Flatron W2343T-PF

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego jak tryb HD, jest tylko rozdzielczość HD 1920x1080 full hd czyli największa jaka ten monitor obsługuje. Ustawia sie ja w właściwościach ekranu po kliknięciu prawym na pulpicie w zakładce ustawienia. Przy największej rozdzielczości word 2003 wyświetla dwie strony, jak jest w mniejszych rozdziałkach nie wiem.

Jak z ta karta gwarancyjna dostaliście ja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie ma czegoś takiego jak tryb HD, jest tylko rozdzielczość HD 1920x1080 full hd czyli największa jaka ten monitor obsługuje. Ustawia sie ja w właściwościach ekranu po kliknięciu prawym na pulpicie w zakładce ustawienia. Przy największej rozdzielczości word 2003 wyświetla dwie strony, jak jest w mniejszych rozdziałkach nie wiem.

Jak z ta karta gwarancyjna dostaliście ja ?

Tak, karta gwarancyjna była w pudełku.

ja mam Word2007 i wyswietla tylko jedna strone......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie wyświetlania w Wordzie 2007 to zmienia się to w zakładce "Widok" a później "Jedna strona, dwie strony, szerokość strony" jest to centralnie pod napisem "Widok". Później ctrl+rolka myszki bo strony są nieco pomniejszone.

Kartę gwarancyjną dostałem przyklejoną na pudełku w takiej folii, tyle że jest czysta. Przy odbiorze z Agito nic nie mówili że mam podbić więc jakby coś to mam tylko fakturkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, karta gwarancyjna była w pudełku.

ja mam Word2007 i wyswietla tylko jedna strone......

a ja mam notebooka 15" i jesli chce to word wyswietla mi 9 stron na raz, ot zagadka... przeciez to jest opcja programu jak ma skalowac strone

PS.

aha, karta gwarancyjna musi być dołączona i po polsku bo inaczej monitora nie da się zareklamować, karta oczywiście musi być podbita i wypełniona wiec nie rozumiem czemu sklepy nie stemplują jej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja mam notebooka 15" i jesli chce to word wyswietla mi 9 stron na raz, ot zagadka... przeciez to jest opcja programu jak ma skalowac strone

PS.

aha, karta gwarancyjna musi być dołączona i po polsku bo inaczej monitora nie da się zareklamować, karta oczywiście musi być podbita i wypełniona wiec nie rozumiem czemu sklepy nie stemplują jej.

(9stron powiadasz?I te dziewięć stron możesz spokojnie edytować, wypełniać itd mając je w tym samym czasie na ekranie?

Podpowiedz jak to zrobić.Brzmi interesująco.

A co do gwarancji. Podbita to i owszem ale jeśli chodzi o wypełnienie to zwykła naklejka z modelem, numerem seryjnym i tyle. Przynajmniej tak to robi większość sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oto co potrafi. Klej pod naklejką jest tragiczny, myślałem że zdejmę ją szybko, łatwo i przyjemnie a okazało się że pod spodem jest bardzo mocny klej. Odrywałem powoli a i tak zostało sporo kleju który było ciężko usunąć bez porysowania monitora.

Znalazł ktoś jakiś rozsądny sposób na to cholerstwo?

faktycznie klej trzyma bardzo mocno i czym to potem usunąć???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dupa z tym klejem jest, jeszcze nie próbowałem nawet tego usuwać ale wygląda ochydnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dupa z tym klejem jest, jeszcze nie próbowałem nawet tego usuwać ale wygląda ochydnie

Otóz to.

Tez odciągnąłem kawałek i dałem sobie spokój bo juz zobaczyłem jak to moze wyglądać.

Przesadzili z tym klejem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Znalazł ktoś jakiś rozsądny sposób na to cholerstwo?

faktycznie klej trzyma bardzo mocno i czym to potem usunąć???

Ja co się dało to usunąłem palcami i paznokciami, a później "szorowałem" taką delikatną szmatką którą dostałem do Nokii N73 (do wycierania obiektywu). Co prawda nie jest to sposób rewelacyjny ale wolałem poświęcić nawet te 15minut niż myśleć nad czymś lepszym ;-). Wiem także że klej schodzi gładko gdy zostanie potraktowany denaturatem (więc pewnie też benzyna ekstrakcyjna i podobne specyfiki) ale nie chciałem sprawdzać jaki mają one wpływ na obudowę monitora więc jak coś to robicie na własną odpowiedzialność :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor zamówiłem miesiąc temu jakoś i czytając wasze posty z ciekawości zaczłęm odklejać naklejkę i zeszła bez problemu, może dlatego że monitor chodzi non stop i się trochę nagrzał ? Trzymała się mocno ale ściągając ją powoli nie ma śladu i zeszła bez problemu.

EDIT: Miejsce naklejki nie jest klejące(jest gładkie jakby tam tego nie było)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja próbowałem powoli a i tak zostało.

Czemu w podpisie masz CRT: ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka

Posiadam ten monitor od dziś i musze powiedzieć, że sie na nim zawiodłem... :/

Spróbujcie sobie ustawić w jakimś programie graficznym kolor lekko szary gradient, a zoabczycie ze monitor poczytuje go za kolor lekko niebiesko/zielony (trudny do zdefiniowania kolor)... Myślałem na początku że to po prostu kwestia ustawień, ale dłubałem w nich cały dzień i wszystko nic nie dało :/ Nadal kolor delikatnej szarości jest poczytywany jako odcień czegoś kolorowego i nie wiem jak zrobic zeby sie tego pozbyć (próbowałem również programem).

Miałem poprzednio crt 17 philipsa i jakość kolorystyki bije model LG łeb na szyje... Dodam jeszcze że po monitorze gdy się przyjrzeć pojawiają się pionowe "paski" z których składa sie obraz... (wtf?)

Mój znajomy tez posiada ten model i również nie potrafi odróżnić koloru szarego w palecie!

Ten kto ma ten monitor niech sam sprawdzi: (belki na przemian są wypełnione na biało i lekko szaro) a co widzisz? Bo ja na pewno nie kolor szary...

210hufp.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam widzę szary :E, ale niech ktoś inny się jeszcze wypowie.

Pod względem kolorystyki to wiadomo że większość CRT'ków jest lepsza od TN'ek. Ale ostrość obrazu... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbowałem, szary jest szary...

No chyba,ze już kolory przestałem odróżniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby jest kolor wpadajacy w niebieski, zmniejszenie kontrastu o 2 i jest szary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie (jeszcze :D), czy jakbym dokupił w przyszłości konsole (PS3, X360, a może coś nowszego?? ;)), i taki oto Switch HDMI >SWITCH< i podłączył to tak: 47a16e21032c2c3cm.jpg

To działało by? Były by jakieś ubytki na jakości obrazu? (chodzi o te przechodzenie z DVI na HDMI i odwrotnie - chociaż, to nie ma chyba znaczenia, bo HDMI od DVI różni się tylko wyglądem końcówki (?), a "środek" jest ten sam?). Dodam, że ten SWITCH ma wzmacniacz - ale jak co to ten nie jest pewny (kosztuje ok 100zł, a jak w czasie kiedy będę kupował, będzie tańszy (i najprawdopodobniej bez wzmacniacza) to kupie tańszy).

A i jak połączyć konsolę z głośnikami? (w PS3 jest chyba wyjście Digital OUT, a jak jest w X360?), lub jest jakaś przejściówka HDMI->HDMI,Audio ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie (jeszcze :D), czy jakbym dokupił w przyszłości konsole (PS3, X360, a może coś nowszego?? ;)), i taki oto Switch HDMI >SWITCH< i podłączył to tak: 47a16e21032c2c3cm.jpg

To działało by? Były by jakieś ubytki na jakości obrazu? (chodzi o te przechodzenie z DVI na HDMI i odwrotnie - chociaż, to nie ma chyba znaczenia, bo HDMI od DVI różni się tylko wyglądem końcówki (?), a "środek" jest ten sam?). Dodam, że ten SWITCH ma wzmacniacz - ale jak co to ten nie jest pewny (kosztuje ok 100zł, a jak w czasie kiedy będę kupował, będzie tańszy (i najprawdopodobniej bez wzmacniacza) to kupie tańszy).

A i jak połączyć konsolę z głośnikami? (w PS3 jest chyba wyjście Digital OUT, a jak jest w X360?), lub jest jakaś przejściówka HDMI->HDMI,Audio ?

na przejsciu z DVI na HDMI nic nie stracisz wiec jakosc powinna byc doskonala ale o to juz dopytaj sprzedawce, niech zagwarantuje ze przelacznik bez strat na jakosci zadziala. Niewiele osob uzywa takich przelacznikow wiec nikt nie odpisuje.

Co do glosnikow to ktos kiedys pokazywal taka przejsciowke ze bylo wyjscie na sam dzwiek jeszcze a jak nie to monitor skoro ma HDMI najpewniej powinien miec wyjscie minijack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na przejsciu z DVI na HDMI nic nie stracisz wiec jakosc powinna byc doskonala ale o to juz dopytaj sprzedawce, niech zagwarantuje ze przelacznik bez strat na jakosci zadziala. Niewiele osob uzywa takich przelacznikow wiec nikt nie odpisuje.

Co do glosnikow to ktos kiedys pokazywal taka przejsciowke ze bylo wyjscie na sam dzwiek jeszcze a jak nie to monitor skoro ma HDMI najpewniej powinien miec wyjscie minijack

No właśnie ten monitor to LG W2343T-PF - który nie posiada HDMI, a Switch nie posiada, wyjścia dźwiękowego.

Z tego co wiem to PS3 ma wyjście z dźwiękiem poza HDMI, ale czy ma to X360? I czy takie połączenie (obraz przez HDMI, a dźwięk przez złącze z konsoli), będzie funkcjonować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No właśnie ten monitor to LG W2343T-PF - który nie posiada HDMI, a Switch nie posiada, wyjścia dźwiękowego.

Z tego co wiem to PS3 ma wyjście z dźwiękiem poza HDMI, ale czy ma to X360? I czy takie połączenie (obraz przez HDMI, a dźwięk przez złącze z konsoli), będzie funkcjonować?

jesli konsola ma wyjscie dzwieku tak jak piszesz w PS3 to musi dzialac, podpinasz glosniki do konsoli. A w XBOX wlasnie slyszalem ze nie ma osobno wyjscia dzwieku i wtedy musial bys miec wlasnie taka przejsciowke z HDMI na DVI+dzwiek i dopiero switch ale to juz sie robi bez sensu. Po prostu dla Ciebie lepiej sie sprawdzi jakis wyzszy model z dodatkowym HDMI np:

http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-23-lcd...420.html?cid=67

http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-23-lcd...076.html?cid=67

edit: poprawione linki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za zainteresowanie, wczoraj do późna siedziałem i czytałem na forach z X'a. Aby zrobić tak jak ja chce, to trzeba kupić (w wersji powyżej Arcade, już jest) to kabel z Chinch'ami (bądź, jak ktoś chce mieć Toslinka to "Xbox 360 Optical Audio Adapter" ok 60-70zł), lub inny przez który idzie dźwięk.

Konsola nie jest jeszcze pewna, więc kupuje monitorka z recenzji (LG W2343T-PF). Brałem pod uwagę jeszcze W2353V-PF lub W2261V-PF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seria 43 jest widocznie słabsza od 52/53/54 więc nie wiem skąd ten wybór

wolałbym kupić dobre 22" (LG L227WTP-PF/W2284) niż słabszej jakości 23" z jakimś tam FullHD którego nie zauważysz oglądając film z 2 metrów (chyba ze oglądasz 30cm od monitora :E )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
seria 43 jest widocznie słabsza od 52/53/54 więc nie wiem skąd ten wybór

wolałbym kupić dobre 22" (LG L227WTP-PF/W2284) niż słabszej jakości 23" z jakimś tam FullHD którego nie zauważysz oglądając film z 2 metrów (chyba ze oglądasz 30cm od monitora :E )

oj no prosze Cie... jak mozna nie zauwazyc roznicy miedzy 1680x1050 a 1920x1080 i 22" a 23" w dodatku? miałes kiedys monitor z tak wysoka rozdzielczoscia? Bo kazdy kto sprobowal choc raz nigdy na nizsza spojrzec juz nie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieć nie, ale widzieć widziałem

i to dwa obok siebie

po za tym chyba nie doczytałeś o co mi chodziło. nie mówie o rozdzielczości tylko o jakości wyświetlanego obrazu - a to nie to samo :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mieć nie, ale widzieć widziałem

i to dwa obok siebie

po za tym chyba nie doczytałeś o co mi chodziło. nie mówie o rozdzielczości tylko o jakości wyświetlanego obrazu - a to nie to samo :E

No nie wiem, czy masz rację... Dużo opinii czytałem, że pomiędzy W2343T-PF a np 2353V-PF, nie ma praktycznie żadnej różnicy (jeśli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu).

Z tych monitorów co ty podałeś, to na korzyść mają tylko te 4 lampy CCLF, ale chyba to nie jest warte 200zł ? ;)

A W2343T-PF nie jest w niczym gorszy od flagowych monitorów LG (chodzi o wyświetlany obraz), tani jest dla tego, że: Nie ma złącza HDMI, nie ma pełnego pakietu SMART, EzZooming, przeciętny wygląd (chociaż mi się podoba, gdyby tylko nie te Piano...).

Po prostu ten monitor jest dla ludzi którzy nie wybrzydzają za bardzo, i nie potrzebują jakiś super opcji (w większości nie potrzebnych...).

Więc przemekkwiat się (chyba) mylisz... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dużo opinii czytałem, że pomiędzy W2343T-PF a np 2353V-PF, nie ma praktycznie żadnej różnicy

czytałeś

a widziałeś ? po za tym nie każdy musi widzieć różnice :P

ja widzę i tylko tyle chciałem zakomunikować

mam nadzieję że jesteś zadowolony z wyboru i życzę przyjemnego użytkowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...