Forum PCLab.pl: Mobo pod Phenoma. Abit a może Biostar - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Mobo pod Phenoma. Abit a może Biostar

#1 Użytkownik jest niedostępny   rocky1995 

  • Wschód :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1616
  • Dołączył: Wt, 11 Lis 08

Napisany 15 Maj 2009 - 18:38

Witam otóż nie chce już więcej czekać na biosa do mojego Abita KN9 z obsługą Phenoma chce ją zmienić nie mam wielkiego budżety góra 250zł już z przesyłką mam dwa typy
http://www.allegro.p...nd_lan_dvi.html
Biostar najbardziej mi sie podoba integra która czasem sie przydaje.Niestety troche mało wejść na kości pamięci i w ogóle jakaś taka uboga.
I mój faworyt http://www.allegro.p..._gwarancja.html
Abit AX78 myśle że będzie godnym następcą mojego KN9 ale czy na pewno ???

W Biostarze nie podoba mi się ta ubogość :E , kolor, mało wejść na kości pamięci ale za to jaka integra mi na pewno by się przydała.
Abit jest wiele czynników na jego korzyść, crossfire, 4 solty na pamięc, niezłe OC zapewnia no i to że to Abit :P

Może ktoś by sie wypowiedział na temat dwóch płyt. Chce usłyszeć wszystkie zalety i wady każdej z nich, chętnie zakupił bym Biostara ale jakoś ten Abit mnie tak zwodzi i nie wiem sam. A może wy byś cie coś innego doradzili do 250zł razem z przesyłką wiem że to mało ale wiecej nie moge na to wydać mam inne wydatki.
Pozdrawiam .

#2 Użytkownik jest niedostępny   chowan 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 625
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 15 Maj 2009 - 19:09

Abit będzie najlepszy z tych co podałeś.

#3 Użytkownik jest niedostępny   rocky1995 

  • Wschód :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1616
  • Dołączył: Wt, 11 Lis 08

Napisany 15 Maj 2009 - 21:55

A może ktoś więcej ma do powiedzenia o tych płytach.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 15 Maj 2009 - 21:57

Poszukaj Gigashita na 790X, takiego jak moj. Bardzo fajna plyta i bardzo tania. 350 zeta kosztuje nowka. Obsluguje takze Phenomy II i generalnie procki do 140W :)

#5 Użytkownik jest niedostępny   syzyf 

  • Stary ... ale jary :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7429
  • Dołączył: Nd, 10 Gru 06

Napisany 15 Maj 2009 - 22:03

Zobacz postBoro666, o 15 Maj 2009, 22:57, napisał(a):

Poszukaj Gigashita na 790X, takiego jak moj. Bardzo fajna plyta i bardzo tania. 350 zeta kosztuje nowka. Obsluguje takze Phenomy II i generalnie procki do 140W :)

albo jak ma $$$ to 790gx

#6 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 15 Maj 2009 - 22:06

Zobacz postsyzyf, o 15 Maj 2009, 23:03, napisał(a):

albo jak ma $$$ to 790gx

Jak kupi AsRocka, to nie zaplaci za duzo. 380 zeta juz nawet chodza. I podobno sa nawet neizle. Choc ja mam zle wspomnienia z ta marka :E

#7 Użytkownik jest niedostępny   syzyf 

  • Stary ... ale jary :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7429
  • Dołączył: Nd, 10 Gru 06

Napisany 15 Maj 2009 - 22:09

Zobacz postBoro666, o 15 Maj 2009, 23:06, napisał(a):

Jak kupi AsRocka, to nie zaplaci za duzo. 380 zeta juz nawet chodza. I podobno sa nawet neizle. Choc ja mam zle wspomnienia z ta marka :E

wszelakie rekordy wszak na asrocku padają ...

#8 Użytkownik jest niedostępny   rocky1995 

  • Wschód :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1616
  • Dołączył: Wt, 11 Lis 08

Napisany 16 Maj 2009 - 08:36

Ten Asrock ciekawy ale i ten Gigabyte też nie zły. Gigabyta znalazłem już za 290zł http://www.allegro.p...ma790x_ds4.html . Teraz jedynie albo ten Abit Ax78 albo ten gigabyte. I też nie wiem co wziać ten giguś ma nowszy chipset. A abit raczej tylko ceną przemawia .

Ten post był edytowany przez rocky1995 dnia: 16 Maj 2009 - 08:37


#9 Użytkownik jest niedostępny   limfa 

  • Glory Man United!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1569
  • Dołączył: Wed, 25 Cze 08

Napisany 16 Maj 2009 - 09:04

moim zdaniem jeśli chcesz na to wsadzać phnoma to jednak sb 710 by sie minimalnie zdało, sb600 już troszkę wiekowe. dołóż pare zł do czegoś z min sb710.

#10 Użytkownik jest niedostępny   -marcineq- 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1015
  • Dołączył: Wed, 06 Sie 08

Napisany 16 Maj 2009 - 09:06

Ja bym nie brał Abita, bo nie ma już żadnego wsparcia dla tych płyt. Biosy nie wychodzą, dobrze ze chociaż gwarancja ważna, ale też tylko do 2012 roku.

#11 Użytkownik jest niedostępny   rocky1995 

  • Wschód :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1616
  • Dołączył: Wt, 11 Lis 08

Napisany 16 Maj 2009 - 09:08

Kurde ten Gigabyte też ma sb600. A z asrocka do 250zł co ciekawego można wyrwać ??
http://www.allegro.p..._1066_matx.html Co o tym myślicie ma integre ma sb700. Tylko jedno mnie zainteresowało w opisie jest że są 2 wejścia na kości pamięci a na zdjęciu 4 wejścia a jak jest w rzeczywistości ??
A jeżeli gość oddał by mi tego Abita AX78 za 200zł opłacało by sie ??

Ten post był edytowany przez rocky1995 dnia: 16 Maj 2009 - 09:16


#12 Użytkownik jest niedostępny   danny32 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34
  • Dołączył: Cz, 16 Kwi 09

Napisany 16 Maj 2009 - 10:28

Zobacz post-marcineq-, o 16 Maj 2009, 10:06, napisał(a):

Ja bym nie brał Abita, bo nie ma już żadnego wsparcia dla tych płyt. Biosy nie wychodzą, dobrze ze chociaż gwarancja ważna, ale też tylko do 2012 roku.

Popieram abit zdechł :( znajomy ma ax78 no i ta płytka z biosem bodajże 1.4 który jest nadal beta chyba, obsługuje phenomy 2 ale marnie jej to idzie :(
A może to http://www.allegro.p...socket_am2.html

#13 Użytkownik jest niedostępny   luk1999 

  • Wasz ulubiony user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2448
  • Dołączył: Cz, 06 Maj 04

Napisany 16 Maj 2009 - 10:46

Zobacz postrocky1995, o 16 Maj 2009, 09:08, napisał(a):

Kurde ten Gigabyte też ma sb600. A z asrocka do 250zł co ciekawego można wyrwać ??
http://www.allegro.p..._1066_matx.html Co o tym myślicie ma integre ma sb700. Tylko jedno mnie zainteresowało w opisie jest że są 2 wejścia na kości pamięci a na zdjęciu 4 wejścia a jak jest w rzeczywistości ??
Ma 4 sloty na RAM, jednak ten model raczej jest średni do oc, bo ma dość ograniczone możliwości podnoszenia napięcia CPU. Lepiej A780GXH/128M, ostatecznie A770DE. Ewentualnie można poczekać na A770DE+ (770+SB710).

#14 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 16 Maj 2009 - 11:45

Zobacz postrocky1995, o 16 Maj 2009, 10:08, napisał(a):

Kurde ten Gigabyte też ma sb600. A z asrocka do 250zł co ciekawego można wyrwać ??
http://www.allegro.p..._1066_matx.html Co o tym myślicie ma integre ma sb700. Tylko jedno mnie zainteresowało w opisie jest że są 2 wejścia na kości pamięci a na zdjęciu 4 wejścia a jak jest w rzeczywistości ??
A jeżeli gość oddał by mi tego Abita AX78 za 200zł opłacało by sie ??

SB600 wcale nie jest zly. Ludzie na 790X kreca procki i nawet niezle rezultaty maja, szczegolnie ze sekcja zasilania wytrzymuje nawet duze obciazenia. Poza tym Gigabyte ma dobre wsparcia dla tych ukladow. Wgrasz sobie nowy BIOS i hulaja najnowsze procki AMD :) Sama plyta jest bardzo stabilna i dobrze wykonana.

#15 Użytkownik jest niedostępny   rocky1995 

  • Wschód :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1616
  • Dołączył: Wt, 11 Lis 08

Napisany 16 Maj 2009 - 14:42

Chyba wezme taką samą jaką ma Boro. Niby gość od AX78 odezwał sie i może puścić za 200zł ale nie będe miał żadnych nowych biosów co za tym idzie nie stabilna obsługa albo w ogóle nie będzie obsługi nowych procków niestety Abit zginął :cry:

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych