Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

DyYmIaNeK

ASUS VW221D

Rekomendowane odpowiedzi

ASUS VW221D  

mon-22-as-vw221d-0220830_1.jpg

Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem nowego - a właściwie to używanego monitorka :) Od 4 lat używałem niezawodnego Samsunga 740N 17" i właściwie to nie miałem narazie zamiaru go zmieniać przed obawą, że mój PC nie poradzi sobie w grach z większymi rozdzielczościami

Monitor posiada tylko jedną wadę a mianowicie ma jeden zielony subpixel, który jakoś szczególnie nie rzuca się w oczy ani nie przeszkadza. Podczas przeglądania internetu, oglądania filmów i na pulpicie jest wogóle nie widoczny, można go dopiero zobaczyć podczas grania.

Co do samych właściwości monitora nie mogę się zbyt dużo wypowiedzieć bo się poprostu na tym zabardzo nie znam. Wyświetlany obraz jest bardzo ładny i myślę, że normalny użytkownik PC nie zobaczyłby dużej różnicy w tym a w monitorze za 800zł. Poprostu nie mam do czego się przyczepić. Obraz jest ładniejszy niż w mojej starej 17" a o wymiarach to już nie mówie :)

Moje obawy co do tego, że PC nie poradzi sobie z rozdzielczością 1680:1050 naszczęście się nie sprawdziły :) Gry chodzą tak samo na 1680:1050 jak przy 1280:1024. W GTA IV identyczna ilość FPS co przed zmianą monitora na tych samych ustawieniach a reszta gier chodzi na full :)

Co tu więcej mogę napisać - jeśli macie jakieś pytania to pisać. Ja nie mam się do czego przyczepić, gra się bardzo przyjemnie a o filmach w połączeniu z Genius 5005 nawet nie wspominam :)

A tutaj kilka fotek przedstawiających monitor:

s6302513.th.jpgs6302518.th.jpgs6302519.th.jpgs6302520.th.jpgs6302522.th.jpgs6302524.th.jpgs6302525.th.jpgs6302528.th.jpgs6302529.th.jpg

dane.jpg

52401889.jpg

75452233.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie wolałbym jakiegoś Acera [np. model Acer X193Wb] - oczywiście to mój wybór uzasadniony tym że Acer z reguły ma ładniejszy, bardziej wyrazisty wygląd. Na aspekty technicznie patrzę dopiero później. W końcu niska cena jest tu głównym czynnikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...