Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Evelan

Gran Turismo 5

Rekomendowane odpowiedzi

Gość evelan

gran-turismo-5-boxart-official.jpg

Premiera:

2 LISTOPADA*

* - dopóki znów jej nie przełożą ;)

Opis:

Gran Turismo 5 to najnowsza odsłona słynnej serii wyścigowej. Producent z każdym kolejnym wydaniem starał się wprowadzać nowe pomysły i poprawiać już istniejące. Gra bez wątpienia stanowi prawdziwy kąsek dla właścicieli konsoli PS3, jest to tytuł ekskluzywny na tą właśnie platformę.

Oprócz zrozumiałej poprawy grafiki, związanej z migracją na kolejnej generacji konsolę, Gran Turismo 5 pozwala na ściganie się z większą ilością kierowców. Nie mamy tutaj do czynienia, tak jak w poprzednich częściach tylko z sześcioma przeciwnikami, lecz szesnastoma i więcej. Pomimo sporej ilości samochodów na ekranie i bardzo wysokiej ilości szczegółów na każdym z nich, gra działa płynnie i szybko.

Trasy na których śmigamy to znane z poprzednich części tory wyścigowe. Które tym razem wyglądać będą znacznie lepiej i realistyczniej. Wzbogacono znacznie tło oraz pobocza torów, a co za tym idzie gracze posiadający odpowiednich rozmiarów telewizor będą czuć się jak za kierownicą prawdziwej maszyny wyścigowej.

Aby zadowolić wszystkich fanów motoryzacji, autorzy wprowadzili do rozgrywki wiele nowych modelów samochodów. W grze znaleźć można marki z całego świata, a w każdej z nich kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt różnych pojazdów. Oczywiście każdy z nich przygotowano z dbałością o najmniejsze nawet szczegóły.

Gran Turismo 5 prócz trybu dla pojedynczego gracza, oferuje także zabawę wieloosobową.

źródło:miastogier.pl

Data premiery:

lato 2010 (podobno)

Video:

Wywiad z Kazunori Yamauchi źródło polygamia.pl

E309 Official Trailer HD

Screenshots:

24al.jpg

23ak.jpg

18amcf.jpg

22a.jpg

21assj.jpg

20a.png

19audr.jpg

17anrx.jpg

16akhb.jpg

12avqv.jpg

11a.jpg

50051799.jpg

13ax.jpg

36005379.jpg

30474167.jpg

Trophy:

platinum01.png

gold01.png

silver01.png

bronze01.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stos z nimi jeśli gra nie wyjdzie w tym roku :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie miałem okazji pograć w GT na kieracie. Czy to arcade czy już dość dobra symulacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evelan
Nigdy nie miałem okazji pograć w GT na kieracie. Czy to arcade czy już dość dobra symulacja?

ja gram i przyzwoicie się gra ale powinni dawać do tej gry fotel z przeciążeniami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmniejsz te screeny!!! :E Wczytywały mi się z 3 minuty, a mam takiego samego neta jak Ty. Imageshack i wstaw miniaturki leniu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evelan
Zmniejsz te screeny!!! :E Wczytywały mi się z 3 minuty, a mam takiego samego neta jak Ty. Imageshack i wstaw miniaturki leniu :P

bierz jak dają :E

ehh tyle roboty ale dam wieczorem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu, ale, patrzac na gameplaye, jakos srednio przemawia do mnie ten tytul...

Graficznie wcale nie wyglada to AZ tak dobrze, jak na zamiesczonych shotach\renderach.

Pytanie do tych co juz grali (w wersje Prologue oczywiscie) - czy model jazdy jest podobny do tego z Gran Turismo 4 ? Jak wyglada grafika na telewizorze full HD ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest odczuwalnie inny niż w gt4, ale nie aż tak inny jak np forza. No i ma 2 tryby, w professional faktycznie inaczej sie prowadzi, zwykly jest bliższy do gt4 choć wciąż różnica jest odczuwalna. Odczuwalna, to nie znaczy że są jakieś kolosalne różnice - to dalej stare świetne gran turismo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

screen 4 to lekko porazka a 6 to zarowno jak w 4 "przyroda" wyglada poprostu... odrażajaca :hmm: jakos ta grafika nie widzi mi sie taka super jak bylo mowione i "widziane" wczesniej :hmm: troche sie zawiodlem na tym ,a jestem fanem GT we wszystko 4 czesci gralem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem tylko w GT 1 i do mnie graficznie przemawia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evelan
screen 4 to lekko porazka a 6 to zarowno jak w 4 "przyroda" wyglada poprostu... odrażajaca :hmm: jakos ta grafika nie widzi mi sie taka super jak bylo mowione i "widziane" wczesniej :hmm: troche sie zawiodlem na tym ,a jestem fanem GT we wszystko 4 czesci gralem .

spoko to nie było nawet gt5p bo miało innego huda :P

w wersji prologue przysięgam że grafika samochodów jest SUPER zostało im tylko otoczenie polepszyć jeszcze :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to nie sa screeny z gt5, ani nawet z gt5:p tylko z czegoś innego, a ten **** nawet nie wie z czego. :E

A teraz mały quiz:

http://www.ausmotive.com/images/GTbyCitroen-01.jpg

Rzeczywistość, czy gra? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zauważyłeś, ale te screeny są z prologa. Pełniak będzie prawdopodobnie lepiej wyglądał.

Bo to nie sa screeny z gt5, ani nawet z gt5:p tylko z czegoś innego, a ten gnój nawet nie wie z czego. :E

te screeny są z prologue, ale zrobili je przed ukończeniem prologue i wyglądają gorzej niż finalny gt5:p

A teraz mały quiz:

http://www.ausmotive.com/images/GTbyCitroen-01.jpg

Rzeczywistość, czy gra? :E

rzeczywistość =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evelan
Nie wiem czy zauważyłeś, ale te screeny są z prologa. Pełniak będzie prawdopodobnie lepiej wyglądał.

te screeny są z prologue, ale zrobili je przed ukończeniem prologue i wyglądają gorzej niż finalny gt5:p

to nie gt5p bo tam nie ma ząbków a to masz schody :E

i hud jest inny

nie zrobie dziś miniatur sorry :P

jestem zmęczony moją recenzją n81 ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evelan
na tym screenie http://www.threespeech.com/blog/wp-content...008/03/gt22.jpg

szczególnie nie widać że to prologue :P Tak jak mówiłem, te screeny są sprzed premiery i wtedy mieli inny hud niż w wersji ostatecznej.

napis Gran turismo 5 prologue nie zdradza tajemnicy nadal? :Eno byc może

wiem że w GT5P na samochodach nie ma ząbków :P

a na screenie co był były schody :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ze sa zabki na samochodach. Sa w menu, bo tam nie ma w ogole AA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evelan

:o idę posiedzieć z nosem w tv :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W trybie 1080p, ciekawi mnie jak jest w 720p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin14.

Czemu nie zrobią takiej gry na PC :mad2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ze przyroda nie bedzie tak tragicznie wyglada ja kna screenach powyzej :E choc wie mze sa ladniejsze screeny to nie rozumie mczemu autor wybral taki badziew.. wstyd :E;) a modele samochodow wporzo. Zeby wszystko bylo choc prawie takie jak modele wozow to byloby milo ,budynki , szosa ,publicznosc z wieloma szczegółami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin14.

tak a potem będzie sie to ciąć na konsolach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czemu nie zrobią takiej gry na PC :mad2:

Bo im się nie opłaca, a studio jest Sony.

tak a potem będzie sie to ciąć na konsolach ;]

:lol2: Żal pupe ściska że nie ma takiej gry na PC? Każdy dobrze wie że nie będzie ciąć, tak jak każdy ex na ps3. xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evelan
mam nadzieje ze przyroda nie bedzie tak tragicznie wyglada ja kna screenach powyzej :E choc wie mze sa ladniejsze screeny to nie rozumie mczemu autor wybral taki badziew.. wstyd :E;) a modele samochodow wporzo. Zeby wszystko bylo choc prawie takie jak modele wozow to byloby milo ,budynki , szosa ,publicznosc z wieloma szczegółami

taa otoczenie wygląda w niektórych trasach jak by było na odwal sie robione ^^ ale pewnie poprawia to w GT5 bo nie wierze aby mogli wydać ta grę z takim otoczeniem :D

a są dość spore różnice wyglądu między trasami niektóre super a inne już nie :D

Czemu nie zrobią takiej gry na PC

tobie na złość :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żebyście się potem nie zdziwili i jęczeli, że jednak otoczenie tylko lekko poprawili. :E Otoczenie w GT zawsze słabiej wyglądało od perfekcyjnie wyglądających samochodów

Polyphony to onaniści samochodowi, każdy model samochodu robią szmat czasu, robią prawdziwe zdjęcia prawdziwym samochodom, a potem przenoszą na kompy itd. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Dwóch zabitych, w tym postronna osoba w wojnie gangów w Szwecji. Ostatnio jeszcze zastrzelony trzynastolatek, a łącznie w ciągu ostatnich 2-3 tygodni dziewięć osób zabitych.   Żeby hubio nie musiał się niepotrzebnie napocić sam dodam... ALE TO MOGLI BYĆ TEŻ POLACY! BO WŚRÓD POLAKÓW TEŻ SĄ BANDYTY! A W OGÓLE MOŻE TEN TRZYNASTOLATEK TO SIĘ Z NIMI UMÓWIŁ NA TO ZASTRZELENIE! 😤
    • Ale wiesz, że Covid był najbardziej śmiertelną pandemią od czasów grypy hiszpanki i piątą w historii (wliczając HIV)?
    • zostało mi jakieś 700-800 zł z budżetu na kartę graficzną, brać tą czy np 5700XT ?
    • Mam tą samą kartę, jeżeli to 2500-2600 jest stabilne przy 1110mv to szacun, mi minimalnie udało się zejść tylko do 1155v poniżej tego to nawet 2000mhz w timespy wywala resztę poboru tnę zegarem (każde 100mhz mnie to -25W z tego co zaobserwowałem)  3dmarka zaliczasz? (timespy) na tych ustawieniach? bo mi różne benchmarki chodziły nawet na 1080mv przy 2500mhz a timespy w sekundę to zweryfikował  Podciągnąłem vram do równych 2300mhz z fast timings, na 2320 już mnie losowo raz na dobę z gry wywala a przy 2350 robi się restart pc  (tutaj też nowość co do przekręcenia memek) próbowałeś wyłączyć szybkie uruchamianie w dodatkowych opcjach zasilania windowsa? na te restarty ustawień? ja mam tak zrobione i wszystko jest ok. Na pewno schodząc -100mhz nie stracisz 10% bo już to przerabiałem może wynik w benchmarkach będzie mniejszy ale w grach tego nie odczujesz, zrób z zegarem tak jak krisol sugerował to zobaczysz jak fajnie zacznie spadać pobór. Warto wiedzieć że na tych kartach masz pokazany programowo pobór samego gpu a nie całej karty, realnie to masz przy tych "289 W" jakieś 320.
    • Ten tryb rekonstrukcji na szczęście nie działa negatywnie na każdą twarz, bo to byłby już dramat, widząc twarz, która wygląda jak namalowana pastelami. Jeżeli chodzi o otoczenie, to wygląda to lepiej. OFF ON   W grze otoczenie wygląda normalnie i nie jest tak wyostrzone jak na screenie. Zapomniałem wspomnieć, że włączony ten tryb dodaje mi kilka fps w 4K.   Mam już kilkanaście godzin gry  za sobą i bawię się świetnie, gra wygląda naprawdę bardzo fajnie na Oled z RT PT i HDR, a co najważniejsze gra działa płynnie w 4K.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...