Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Czy ktoś już testował - Gelid HeatPhase Ultra Intel PH-GC-02-I?

Na papierze ta sama wydajność co Honeywell PTM7950 - 8.5W/mk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dagedy

Miałem 13700K + Celsius S36 push/pull T30 i Kryonaut Extreme.

Mam teraz 13700K + Nucleus 360 push/pull T30 i szmatkę KryoSheet

Trudno mi to porównać po zmianie AIO.

Takiego Gelida bym położył zamiast pasty w moim dell 7480 ale trzeba to przycinać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie robię przebudowę swojego LC i zastanawiam się czy nie dać tego wynalzku pod CPU (też 13700k) i musze zwodować RTX 4090, i w usmie też bym coś takiego założył. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszyscy potrafią udźwignąć sukces. Polecam sobie jayZ obejrzeć tez rzuca ciekawe swiatlo na podejscie slowencow do amerykanskiego stuffu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.04.2024 o 19:43, Voodoo 2 napisał:

https://www.ekwb.com/news/ek-issues-official-statement-acknowledging-past-issues-plans-corrective-actions/

Czyli w sumie nic ciekawego nie napisali, nie podali zadnych terminow :E Takie ot korpo lanie wody ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie miał ktoś do czynienia z SilentBase 802 od BQ i montował AIO 420mm na górze? W specyfikacji jest maksymalnie 360 na górze ale z drugiej strony producent pisze ze zmieszczą sie 3x 140mm wentylatory, a pytam bo kupiłem LFIII za psie pieniądze wersje 420mm i sie zastanawiam czy to w ogóle otwierać. Paczka jutro przyjdzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy do bloków cpu+gpu + Mora  wystarczy jedna pompa d5? Jeśli tak to czy będzie ją można jeszcze skręcić do 3k rpm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie wystarczy. Moja ogarnia duzo wiekszy uklad ustawiona na ok. 3,3 tysiaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak samo: cpu, gpu i mora 420, skręcone do 2600 i wentylatory na 850 max. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam akurat 9 nb eloop 12, to chyba celować w more 360?

Potrzebny mi gril,nóżki,Mora i co jeszcze?

Czym się różni wersja pro od lt? Coś słaba dostępność wersji 360,w Angeli tylko stalowa a w morele wersja LT.

Gdzieś jeszcze można zamówić?

Jak zrealizować odłączanie mory?  2 zlaczki qickrelease? Jakiegoś śledzia metalowego też się dokupuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W takim wypadku, chyba tak, dobre wentylatorki. Też mam grilla dla bezpieczeństwa i nóżki, alternatywnie możesz kupić mocowanie do ściany zamiast tego, możesz dokupić mocowanie do reza jak chcesz jeszcze. Wersja pro ma możliwość montażu dodatkowych 9 wentylatorów z drugiej strony. Złączki koolance najlepsze, ale drogie. Ja nie mam w ogóle :D blaszki do montażu wentylatorów masz w zestawie. 

Edytowane przez Voodoo 2
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 lat nie zmieniałem pasty,temperatura na cpu pod OCCT w stresie 20 minutowym 75 stopni maks.

Zmieniac,czy bez sensu?Chłodzenie boxowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.05.2024 o 15:27, forum napisał:

Mam akurat 9 nb eloop 12, to chyba celować w more 360?

Potrzebny mi gril,nóżki,Mora i co jeszcze?

Czym się różni wersja pro od lt? Coś słaba dostępność wersji 360,w Angeli tylko stalowa a w morele wersja LT.

Gdzieś jeszcze można zamówić?

Jak zrealizować odłączanie mory?  2 zlaczki qickrelease? Jakiegoś śledzia metalowego też się dokupuje?

Pro od LT rozni sie jedynie dolaczonym mocowaniem na wentylatory po dwoch stronach chlodnicy (push-pull). Raczej nie ma sensu brac wersji Pro, chyba ze uwazasz iz 9 wentylatorow nie da rady i potrzebujesz 18 push-pull :E (wg mnie mocno nierealny scenariusz).

Mozesz zamowic bezposrednio od Watercool - wysylaja expressowo.

Co do odlaczania Mory to jesli to ma byc zrobione dobrze to tak - potrzebujesz zlaczki Koolance quick release (QD3/QD4). Mozna je zamowic w angeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.05.2024 o 11:32, S775Member napisał:

5 lat nie zmieniałem pasty,temperatura na cpu pod OCCT w stresie 20 minutowym 75 stopni maks.

Zmieniac,czy bez sensu?Chłodzenie boxowe.

Temperatura spadła o 2 stopnie,wniosek jest jeden. Nie,nie warto zmieniać pasty.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Koledzy chcialbym podejsc 1 raz do custom loopa czy do tej budy jest sens? - XPG Defender Pro? buda bardzo mi sie podoba i niechcialbym jej wymieniac? chyba ze must to inna para butow :) 

aktualnie siedze na 3090 strix oraz 7950x3d z X670E AORUS MASTER

nie zalezy mi na rgb ma byc chlodno :)

jaki orientacyjny koszt na uzywkach? - rgb jest mi zbedne ram i plyta sie juz swieci

plyn bezbarwny - weze gumowe ....

jaka kwote musze wylozyc by skleic to sensownie 

do budy zmieszcze 360 na front i 280 na top 

Edytowane przez adif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ten ... będzie lipa żeby cos tu sensownego ogarnąć jak nawet ta buda 360mm na górze nie obsługuje. Znając Zycie wejdą tylko slimowe chlodnice i pewnie zadna w P&P czyli nie wydajnie i cieplo bedzie i pewnie glosno 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, adif napisał:

Koledzy chcialbym podejsc 1 raz do custom loopa czy do tej budy jest sens? - XPG Defender Pro? buda bardzo mi sie podoba i niechcialbym jej wymieniac? chyba ze must to inna para butow :) 

aktualnie siedze na 3090 strix oraz 7950x3d z X670E AORUS MASTER

nie zalezy mi na rgb ma byc chlodno :)

No chlodno to bedzie jesli wywalisz chlodnice poza te bude :D Ona jest tragiczna pod LC. Nie nadaje sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje małej porady. Kupiłem nową bude Fractal Torrent w wersji ARGB. Posiadam starsze MOBO MSI B450 A pro max i mam tylko wejście na RGB. Chciałbym kupić jakiś kontroler żeby to wszystko podpiąć. Na rynku są rożne urządzenia w rożnych cenach, polecacie coś sensownego? Łącznie mam 7 urządzeń ARGB z czego wentylatory mogę podpiąć do siebie, osobno jest tylko do chłodzenia CPU i pasek led przy zasilaczu. 

Znalazłem takie cuda:

DeepCool SC790 5V 3pin ARGB wentylator przyciąganie magnetyczne Hub mały PWM 4pin 1 to6 Splitter PWM SATA regulacja mocy podłączenia płyty głównej (aliexpress.com)

Kontoler ARGB Gelid AMBER5 RF Remote - ProLine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.05.2024 o 20:18, S775Member napisał:

Temperatura spadła o 2 stopnie,wniosek jest jeden. Nie,nie warto zmieniać pasty.

Genialny wniosek na probce: ilość1. Czyli urwales 2 stopnie na gownoprocku z boxem, gdzie roznice beda niewielkie w porownaniu do potworkow >200W. Rodzaj pasty ma znaczenie w trwalosci, ba, nawet seria. Co post tutaj, to coraz lepsze wnioski wrzucasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Socom95 napisał:

Chciałbym kupić jakiś kontroler

Ja używam aquacomputer Splitty

• Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, rybek napisał:

Genialny wniosek na probce: ilość1. Czyli urwales 2 stopnie na gownoprocku z boxem, gdzie roznice beda niewielkie w porownaniu do potworkow >200W. Rodzaj pasty ma znaczenie w trwalosci, ba, nawet seria. Co post tutaj, to coraz lepsze wnioski wrzucasz.

Gównoprocek kupiony 5 lat temu na którym zagram w każdą współczesną grę w FHD,którą wyhaczę w promocji za 5 dyszek maks.

Może i jestem debilem,ale przynajmniej nie daje się ruchać na siano :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi