Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@Fusion

Tylko i wyłącznie dla spokoju ducha i czyściejszych układów DP Ultra od Aquacomputer.
Kolorowe i Clear.

Jak mimo wszystko boisz się kolorów, to gotowy płyn Clear.

Oszczędnościowo można kupić 5l baniak demineralki i wlać do niej czynnik antybiologiczny,  np. https://angela.pl/p14942,xspc-ec6-protect-biocide-30ml.html, akurat jest 30ml na 5l.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, MarcoSimone napisał:

Tylko i wyłącznie dla spokoju ducha i czyściejszych układów DP Ultra od Aquacomputer.
Kolorowe i Clear.

Jak mimo wszystko boisz się kolorów, to gotowy płyn Clear.

Trzeba by to gdzies przypiac, gdyz pytanie o plyn pojawia sie w miare regularnie a odpowiedz niezmiennie jest taka sama. ;) 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pany... Kolejne pytanie... Mam pompę D5 next. Nowa kupiona w Angela... Ale jak odpalam układ żeby go jeszcze trochę odpowietrzyć to pompa stoi a po chwili komunikat "pomp speed top low" i teraz pytanie...

1. Źle podłączyłem układ( im/ out) i gdzieś jest problem?

2. Walnięta pompa?

3. Za duże podciśnienie gdzieś jest żeby ruszyć płyn?

4. Jeszcze coś innego ? 

Edit. Rozliczyłem pompę z układu i podłączyłem na sucho niestety ten sam komunikat, więc albo pompa walnięta albo ten kontroler... Co nie zmienia faktu że czas na nową pompę 

Edytowane przez Platun
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W sumie to nie podales za duzo informacji. Jakie RPMy ma pompa w momencie, w ktorym wyswietla sie komunikat "pump speed too low"? Jaki jest flow plynu w ukladzie (powiedzmy w jednostkach l/h)?

Czy uklad ma zalozony top rezerwuaru kiedy go odpowietrzasz czy zdjety? Co konkretnie znajduje sie w ukladzie oprocz pomy i reza?

Edytowane przez amsztel
literowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już rozmontowałem D5. Pompa wcale nie wstaje, od samego początku nie kreci.  Myślałem że to może ten kontroler z wyświetlaczem lecz podmienilem z drugiej pompy i niestety to samo. Na sucho też nie chciała zagadać więc wyeliminowałem inne czynniki które by mogły przeszkadzać pompie. Pompa musiała się skończyć nie chce jej rozbierać bo jeszcze na gwarancji chodź ciekawi mnie co mogło się w niej zdupczyc (ciekawe czy serwis uzna i czy powiedza co się popsuło) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znac jak to sie potoczylo ;) D5 to najbardziej wytrzymale pompy ever ale wiadomo, ze kazde urzadzenie mechaniczne moze kiedys nawalic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba trojke z przodu zgubiles :E Cena to 353,27pln. A jesli byl blad cenowy z ich strony to i tak by nie wyslali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było w tej cenie sześć sztuk ale to był błąd cenowy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie gdzie kupić sama pompę D5 ? Żeby była kompatybilna z kontrolerem D5 next? 

Dokładnie to mnie interesuje https://shop.aquacomputer.de/Water-Cooling/Spare-Parts-and-Accessories/Pumps/Replacement-pump-motor-for-D5-NEXT-pump::4236.html ale interesuje mnie żeby było gdzieś w PL(czas dostawy) bo z reklamacja pewnie trochę się zejdzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Chyba nie ma samej pompy bez kontrolera w PL. Jak chcesz, mam zwykle D5 luzem.

Pokaz jak ceramika wyglada na rdzeniu oraz miejsce styku na wirniku. Mialem swojego czasu przygody z D5 - problem byl osad wytracajacy sie z ukladu. Potrzebne bylo czyszczenie wirnika, bo sie osad spiekal, powodowal za duze tarcie i pompa nie chciala ruszac.

Edytowane przez rybek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale zwykła pompę też posiadam. Co do otwierania mojej pompy to trochę się boje czy czegoś nie połamie a wtedy żegnaj gwarancjio. Chyba, że otwiera się ja jakoś bezproblemowo(nigdy tej pompy nie rozkładałem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wirnik trzyma sie na magnesie i normalnie sie go wyciaga z pompy....

Step 2

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już wcześniej robiłem. Wygląda OK. Myślałem że chodzi Ci o styki w środku obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz dobrze na wirniku czy nie ma osadu/spieku i jak reka go obracasz. Jak czuc opor to mozna lekko przeczyscic np. patyczkiem higienicznym i zobaczysz czy zostaje czarny slad na waciku.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Platun napisał:

Wiecie gdzie kupić sama pompę D5 ? Żeby była kompatybilna z kontrolerem D5 next? 

Dokładnie to mnie interesuje https://shop.aquacomputer.de/Water-Cooling/Spare-Parts-and-Accessories/Pumps/Replacement-pump-motor-for-D5-NEXT-pump::4236.html ale interesuje mnie żeby było gdzieś w PL(czas dostawy) bo z reklamacja pewnie trochę się zejdzie ;)

Napisz do chlopakow z angeli i zapytaj czy nie sprowadza dla Ciebie itemu 41128 z aquacomputer.de

Regularnie maja dostawy od aquacomputer czy watercool i niejednokrotnie sprowadzali dla mnie jakies rzeczy, ktorych nie mieli normalnie w ofercie :) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze da rade sprowadzic, ale pytal o dostepne na miejscu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wychodze z zalozenia, iz napisanie maila nic nie kosztuje a moze sie okazac, ze dostawe beda np. mieli w tym tygodniu i problem zostanie szybko rozwiazany.

Edytowane przez amsztel
literowki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, amsztel napisał:

Chyba trojke z przodu zgubiles :E Cena to 353,27pln. A jesli byl blad cenowy z ich strony to i tak by nie wyslali.

Ja zamówiłem i dzisiaj przyszedł mail, zamówienie zatwierdzone. Jeśli ktoś zdążył to miał szczęście.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ciekawi wydajność wersji "200" tych nowych MORA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polityka WC niestety bez zmian, w podstawowej cenie wersja demo. Zestaw akcesoriów do tego to cena x2. 

Może pojawią się jakieś testy niedługo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktos ma juz starsza MORA to nie warto wymieniac. Jesli jeszcze nie ma no to czas w koncu kupic (nowa wersje) ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi