Nie wiem czy moge powiedziec, ze dolaczylem do klubu bo sam sie zastanawiam co z tym zrobic. Zadzwonili to wzialem.. teraz sie zastanwiam xDD
W kazdym razie mam i ja.
No ja szczerze to tez widzialem te wpisy i myslalem czy by nie sprzedac i kupic ampere, ale powiedzialem sobie ze nie bede oddawac karty za ktora dalem calkiem niedawno 2400 za 1500 czy 1700 tylko po to zeby cos tam odyskac za wciaz wydajne i dobre GPU
troche sie rzeczywiscie pospieszyles, chyba ze 2070S musiales koniecznie sprzedac zeby miec kase na 3080
ale skad mogles wiedziec?, mnie po prostu tez tknelo co mowil Pan Kurteczka, a wyraznie gadal ze krypto wroci i cos mi mowilo ze moze miec racje, za bardzo mi to smierdzialo a jednak taki moloch na rynku gpu to jest w stanie pewne rzeczy przewidziec
powiedzialem sobie ze pogram na tym co mam i poczekam, Cyberpunk sie okazal wiadomo czym, nowe gry jakos nie pokazywaly nic zeby inwestowac w nowy sprzet i tak potem sie rozbujala ta sytuacja jaka mamy teraz
a tak miedzy nami to rzeczywiscie bys puszczal teraz 2070S za 2600 ? , pewnie miałeś wypasiona wersje, a ja biednego gigabyte i jeszcze windforce , ciagle sie zastanawiam czy sprzedac, grac i tak nie mam czasu za bardzo bo mam miesieczne dziecko, i jak juz cos to pykne w cos na komorce w xclouda
a z drugiej strony pewnie ceny msrp ampere to beda przy premierze lovelace albo hoppera
Witam,
Zainstalowałem dziś bezpłatny zestaw zabezpieczający na systemie Windows 7 z tematu użytkownika omkar, a raczej zatrzymałem się na zainstalowaniu Panda Dome i Panda Cloud Cleaner. Po czym wykonałem skan Cloud Cleanerem są trzy etapy SETUP>BOOTSCAN>TRUSTEDBOOT, przy czym komputer był resetowany już 2 razy, a program informował o 3 resetach. Zakończył 3 etap i na tym przystanąłem. Już wyjaśniam o czym mowa:
Po drugim resecie w trakcie skanowania TRUSTEDBOOT zacząłem czyścić folder pobrane usuwając zdjęcia itp. przy próbie otwarcia jakiegokolwiek zdjęcia wyskakuje błąd "Wystąpił problem podczas uruchamiania pliku c:\Program Files\Windows Photo Vewer\PhotoViewer.dll" trochę się zdenerwowałem bo nie wiem o co chodzi, więc klikam start próbuję włączyć narzędzie wycinanie by zamieścić tu screen i nagle kolejny błąd "C:\Windows\system32\SnippingTool.exe
System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu." Przy próbie odpalenia pliku z rozszerzeniem .pdf .docx też miał problem i wyskakiwały błędy. Wstrzymałem się z jakimkolwiek działaniem żeby nie pogorszyć sytuacji. Jestem na etapie kończenia TRUSTEDBOOT, Cloud Cleaner wykrył kilka broken linków, disabled items i 2 Suspicious Policies (Some Operating System Policies have been changed), nie wiem czy mam kontunuować i Cleanować i doprowadzić do kolejnego resetu. Pytanie brzmi czy to normalne i ja po prostu świruje czy coś jest nie tak. Dodam że antywirus Panda Dome jest zainstalowany na dysku C:\. Od razu zapytam czy antywirusa lepiej instalować na partycji z systemem.
Z góry dzięki wielkie za pomoc i pozdrawiam wszystkich serdecznie,