Forum PCLab.pl: Problem z hwbot - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z hwbot

#1 Użytkownik jest niedostępny   overcloked 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2533
  • Dołączył: Wed, 26 Sie 09

Ikona postu  Napisany 18 Październik 2009 - 15:27

Wiatm

chcialbym umiescic na hwbot.org swoj wynik oc procka ale jak probuje to zlozyc w calosc w paint'cie to wychodzi 1,2mb a max to 300kb wiec moje pytanie co robie zle i czy to w dobrym programie ukladam

#2 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 18 Październik 2009 - 20:31

hmm po pierwsze OC procka trzeba zvalidować przez cpu-z ( zapisujesz plik a potem odpalasz przez stronkę)
po drugie zapisz sobie plik jako jpg
POZDRO

#3 Użytkownik jest niedostępny   overcloked 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2533
  • Dołączył: Wed, 26 Sie 09

Napisany 19 Październik 2009 - 19:55

dzieki a teraz mam pytanko dlaczego nie dostalem pkt. chocby 0.1pkt za podkrecenie i super pi. w podkreceniu dalem screna i vaildacje a w super pi napisalem wynik umiescilem screena i 0pkt ;/ dlaczego przykladowo moje umieszczone super pi http://hwbot.org/lis...applicationId=3

i mam pytanie czy to moze sie wiaze z opcjami ktore sa na koncu wypelniania "dokumentu" ocowania? sa tam dwa teksty ktorych nie rozumiem i zaznaczam je oba i pytanie czy trzeba je oba zaznaczyc czy tylko jeden jak jeden to ktory (pierwszy czy drugi)

EDIT: tu scren z mojego wyniku w cpu-z http://hwbot.org/lis...pplicationId=13

Ten post był edytowany przez overcloked dnia: 19 Październik 2009 - 19:59


#4 Użytkownik jest niedostępny   lukaspl21 

  • powrót st@rej szkoły
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 11614
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 19 Październik 2009 - 20:20

po pierwsze poczytaj reguły umieszczania wyników na hwbocie co powinno sie znajdować na screenie i w zgłoszeniu - mobo itp
co do punktów to jeśli masz za słaby wynik to nie ma za to punktów
Po dodaniu wyniku nie od razu podpina się pod bazę trzeba kilka minut poczekać

co do ptaszków wystarczy zaakceptować regulamin czyli tylko dolna kratka

i naucz się składać normalne zdania ;)
POZDRO

Ten post był edytowany przez lukaspl21 dnia: 19 Październik 2009 - 20:23


#5 Użytkownik jest niedostępny   Oskaliber 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: Nd, 13 Mar 05

Napisany 19 Październik 2009 - 20:26

W jednym jest, że wynik ma nie brać udziału w punktacji i tego nie zaznaczasz. Poza tym screen jest nieregulaminowy. W takim układzie każdy by mógł skopiować spi z wynkiem z i7 na pentiuma 2 i odpalic cpuza. Muszą być widoczne wszystkie międzyczasy, checksum i okienko pi calculation is done.

#6 Użytkownik jest niedostępny   overcloked 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2533
  • Dołączył: Wed, 26 Sie 09

Napisany 26 Październik 2009 - 12:58

dzieki za odp. mam juz 5,5pkt z trzech wynikow ;]

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych