Skocz do zawartości
Gość hultek

Moda męska

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sie zapatrujecie na takie kurtki?

Wszystkim "Japan" z allegro po 150zł mówimy stanowcze nie. Niestety jakość jest tragiczna.

Pojedź do reserved/H&M i tam za ok. 150zł coś znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ''Japan'' kurtki przykro rzec, ale nawet śmierdzą klejem plastikiem czy kij wie czym :E Wiem od koleżanki, która pracuje w Zarze. Kiedyś jej boyfriend zamówił ot tak bo tania była. Średnio się nadawała do noszenia (chodzi o ten płaszcz wszystkim dobrze znany)

Jak dla mnie porażka na całej linii. Zdecydowanie lepiej wydać raz a dobrze , niż się wozić w takich rzeczach.

Edytowane przez B@ZYLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zebysmy sie zrozumieli. Juz nie chodzi nawet o ta konkretna aukcje z ta konkretna kurtka, chociaz dzieki za porade co do jakosci. Chodzilo mi ogolnie o tego typu kurtki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc mówię Ci, jakości w nich niewiele a wręcz wcale. To tania chińszczyzna importowana do Polski i wrzucona do neta, bo wątpię czy jakby ktoś to dotknął powąchał i przymierzył na żywo to tak dobrze by się sprzedawały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zebysmy sie zrozumieli. Juz nie chodzi nawet o ta konkretna aukcje z ta konkretna kurtka, chociaz dzieki za porade co do jakosci. Chodzilo mi ogolnie o tego typu kurtki.

Jak masz w pobliżu Bershke to tam są kurtki stylowo lepsze i jakościowo również. A cena 99 zł. Coś w podobny deseń. tylko, że bez tych zapięć na guziki i bez pagonów: hpim2148.jpg

Edytowane przez jed1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu mam porównanie. Nie wspomniałem nic o USA i UK. A jakość wykonania spodni można określić po liczbie towaru wadliwego, który jest sprzedawany za grosze i później trafia na Allegro z wyciętą metką albo bez skórki z tyłu. Takich spodni jest w ciul i jeszcze więcej - nie dość, że są źle uszyte, to często z wadą materiałową czy błędem w zabarwieniu. Już trochę tych lumpów kupiłem i śmiem twierdzić, że niejednokrotnie lepsze są jeansy z H&M za niecałe 100zł, niż Wranglery czy Lee z Allegro za 150 i więcej. Jak chcecie to kupujcie, ja Wam nie zabraniam.

Generalnie twierdzę iż jesli za spodnie Lee które maja wyciętą metkę wewnątrz, napis W we Wranglerach przy kieszeni jest krzywo wręcz niezauważalnie przyszyty, i moge je kupic 100 zł taniej od produktu w sklepie to: no sory ja kupuję żeby na mnie leżało- chyba że wywalasz metki na wierzch dla szpanu (w spodniach moze byc ciężko:D). Btw. nie wiem co z Wranglerami czy Lee robisz ze twierdzisz iz jakosc H&M jest lepsza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany, mam takie pytanie.

O ta kurtke chodzi: http://moda.allegro.pl/japan-style-ganeder-9015-czarna-skora-futro-m-i1429641581.html

Mi sie to podoba. Szukalem jakiejs fajnej z kapturem, a ze nie znalazlem, to ta wzialem na celownik. Za to moja panna stwierdzila od razu, ze jest "pedalska" :( No jak to tak mozna, bo futro to zaraz pedalska i jeszcze z dziadami jej sie kojarzy :E

Jak sie zapatrujecie na takie kurtki?

"Pedalskie"- tzw. jezyk wysokich lotów:D A ja mam odmienne zdanie od poprzedników tą akurat kurtkę możesz wziąć:) Zamawiałem wiele rzeczy z Japan Style i:

-nigdy mi się nie zdarzyło, żeby to smierdziało

-najlepszą jakosciowo firmą produkującą oryginalny Japan Style jest Boy Star- 3 bluzy mam, zero wyblaknięc, zmechaceń,rozciągnięć, wyglądają tak jak na zdjęciach, materiał naprawde bardzo dobrej jakosci, tylko że popyt mały na nie, ponieważ ci którzy wysyłają bezposrednio z Chin ładują zdjęcia takie same jak BS, więc jesli od żółtków z wysylką bluza kosztuje 60 zł, a z B.S z Pl 160 to wiadomo na które bardziej ludzie się rzucą:)

-jesli przesyłka z Chin to nigdy nie wiesz co przyjdzie (o ile przyjdzie), ponieważ ci którzy sprzedają na allegro zamawiają na twoje nazwisko ze strony (o ile się nie mylę- wholesale-dress.net, głowy nie dam sobie uciac)

-swego czasu dogadałem się z kobita która tym handlowała na all ze zamawiała z Chin, dopiero jak towar byl w PL dawała mi znać i wysłała real foto. Minusy z jakimi sie spotkalem wtedy to to ze nie zawsze wymiary szerokosci w klatce piersiowej mi sie pokrywały i w porównaniu Boy Star- z czasem się mechaciły czarne rzeczy więc bez maszynki do usuwania się nie obeszło:)

Edytowane przez onlysomebody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te wszystkie japanstajle są okrutnie brzydkie. W życiu bym tego nie włożył. Brrr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu mam porównanie. Nie wspomniałem nic o USA i UK. A jakość wykonania spodni można określić po liczbie towaru wadliwego, który jest sprzedawany za grosze i później trafia na Allegro z wyciętą metką albo bez skórki z tyłu. Takich spodni jest w ciul i jeszcze więcej - nie dość, że są źle uszyte, to często z wadą materiałową czy błędem w zabarwieniu. Już trochę tych lumpów kupiłem i śmiem twierdzić, że niejednokrotnie lepsze są jeansy z H&M za niecałe 100zł, niż Wranglery czy Lee z Allegro za 150 i więcej. Jak chcecie to kupujcie, ja Wam nie zabraniam.

co do spodni z H&M zgadzam sie, kupiłem jeansy tam ponad 1,5 roku temu od tej pory nosze je na codzien i tylko lekkie przetarcia polecam!!

dla porównania spodnie levis kupione w usa po roku przetarły sie w kroku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym może i kupował w HM za 100. Gdybym trafiał bez problemu na swój rozmiar i dobrze leżał. Z reguły nic tam dla siebie nie znajdowałem, a w BigStarze zawsze wyjdę z jedną parą czy dwoma parami spodni. No i nie ma problemu z rozmiarem (34/34) a w HM często jest 30/34 to ja się pytam jak ktoś taki wygląda :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej spodnie w których np zajechala sie nić czy coś.

Jak bym kupił to dam znać co i jak :)

Takie nie trafiają na Allegro, tylko na wyprzedaże w sklepach stacjonarnych. Zara robi dokładnie to samo.

Więc mówię Ci, jakości w nich niewiele a wręcz wcale. To tania chińszczyzna importowana do Polski i wrzucona do neta, bo wątpię czy jakby ktoś to dotknął powąchał i przymierzył na żywo to tak dobrze by się sprzedawały.

Dla sprecyzowania, produkcja w Chinach a import z Korei.

Generalnie twierdzę iż jesli za spodnie Lee które maja wyciętą metkę wewnątrz, napis W we Wranglerach przy kieszeni jest krzywo wręcz niezauważalnie przyszyty, i moge je kupic 100 zł taniej od produktu w sklepie to: no sory ja kupuję żeby na mnie leżało- chyba że wywalasz metki na wierzch dla szpanu (w spodniach moze byc ciężko:D). Btw. nie wiem co z Wranglerami czy Lee robisz ze twierdzisz iz jakosc H&M jest lepsza:)

Pierwsza sprawa jest taka, że towar II-gatunkowy to można tylko w Polsce kupić. Za granicą by takie coś nie przeszło, bo naruszałoby to reputację marki. Inna sprawa, że jeżeli chodzi o Wranglera i Lee to ostatnio jest cała masa podrób. Jak chcecie, to kupujcie.

A jeżeli chodzi o różnicę tych samych modeli między Allegro a sklepem stacjonarnym, to jest duża. I nie chodzi bynajmniej o cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodnie z H&M ? Kupowałem ,nie kupuję. Poszarpały się, od noszenia piterka w kieszeni ta się wyrwała (nie, nie noszę obcisłych spodni na tyłku), wyrwała się szlufka od paska, ogólnie drama, choć krój fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodnie z H&M ? Kupowałem ,nie kupuję. Poszarpały się, od noszenia piterka w kieszeni ta się wyrwała (nie, nie noszę obcisłych spodni na tyłku), wyrwała się szlufka od paska, ogólnie drama, choć krój fajny.

To też zależy. Ja spodnie z H&M kupowałem za granicą. W Polsce nigdy. Tutaj za wiele się nie wypowiem, ale słyszałem, że jeżeli chodzi o tę markę, to do nas trafia towar gorszej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w HM często jest 30/34 to ja się pytam jak ktoś taki wygląda :E

Ja mam taki rozmiar :E

Ale nie spotkałem się jeszcze ze spodniami w takim rozmiarze w H&M..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w H&M rzadko kupuje ale kroje niektóre fajne mają, szczególnie koszule/t-shirty, spodnie typu slim też da sie znaleźć. Ogólnie nie wymagam od spodni za 150zł jak w H&M długiej żywotności, pół roku, góra rok jak wytrzymają będzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki rozmiar :E

Ale nie spotkałem się jeszcze ze spodniami w takim rozmiarze w H&M..

w Focusie a oprócz tego w Drukarni, jest tam odpowiednik tego HM nie wiem jak się zwie też młodzieżowy - i tam też na bank dostaniesz ten dziwny rozmiar :E

Edytowane przez B@ZYLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza sprawa jest taka, że towar II-gatunkowy to można tylko w Polsce kupić. Za granicą by takie coś nie przeszło, bo naruszałoby to reputację marki. Inna sprawa, że jeżeli chodzi o Wranglera i Lee to ostatnio jest cała masa podrób. Jak chcecie, to kupujcie.

A jeżeli chodzi o różnicę tych samych modeli między Allegro a sklepem stacjonarnym, to jest duża. I nie chodzi bynajmniej o cenę.

Czyli reasumując to co w Polsce, jak ktos juz wspomniał dla Ciebie jest do dupy:D Kupujesz wszystko za granica i twierdzisz ze towar spoza Polski jest good z z Pl jest be. Idąć twoim tokiem rozumowania za granica nie ma outletów bo tam niekiedy również trafia odzież 2 gatunku, bądź nadwyżka produkcyjna:D Szkoda że wpisałem własnie w google fraze outlet i nazwę kraju, po czym uncle gógl wywalił mi adresy placówek. Cóż... widocznie posiadasz marki które naruszają jednak swoją pozycję:D:D Nie wiem też czym się różnią twoje h&m od h&m z Polski (o ile mi wiadomo fabryki szyjącej odzież w naszym kraju nie ma). Także twoja teoria ze zza gramanicy lepsiejsze nijak tutaj się sprawdza- chyba że pod względem szpanu:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem spodnie w H&M w Polsce i są ok. To już z 2/3 miesiące temu.

Kupiłem też w Pradze i niczym sie nie różnią jeśli chodzi o wytrzymałość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem też w Pradze i niczym sie nie różnią jeśli chodzi o wytrzymałość.

Jeżeli chodzi już o Prage to można zaobserwować różnicę ilośći towarów jaki jest w tamtym sklepie a np sklepie H&M w Warszawie, o wiele wiele więcej modeli jest w sklepie H&M w takiej Pradze niż w Polsce niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi już o Prage to można zaobserwować różnicę ilośći towarów jaki jest w tamtym sklepie a np sklepie H&M w Warszawie, o wiele wiele więcej modeli jest w sklepie H&M w takiej Pradze niż w Polsce niestety.

Ja byłem w zwykłym H&M'ie

Pozniej w jeszcze jednym tylko z damskimi ubraniami. Kupiłem bielizne dziewczynie. Fajny wybór naprawde duzo rozmiarów i cena super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłem w zwykłym H&M'ie

Pozniej w jeszcze jednym tylko z damskimi ubraniami. Kupiłem bielizne dziewczynie. Fajny wybór naprawde duzo rozmiarów i cena super :)

A byłes w tym H&M w centrum ? taki wielki 4-piętrowy, obok Reserved też jest, też pełno fajnych ciuchów tam mieli i w bardzo przystępnych cenach ;). Szkoda, ze w Polsce to tak nie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie byłem w tym dużym.

Tu kupiłem tą bielizne

W sumie aż taki duży nie był, ale wybór był duży jeśli chodzi o właśnie bielizne.

post-133268-129607472818_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nie, kupiłeś w Pradze, na pewno gorsze niż te z USA albo Niemiec, whatever. Polska to zuoooo <aaaaa>.

Kupiłem spodnie, kilka koszul w h&m i nie widze zadnych oznak zużycia na nich. Co do samego podejscia Denka, Lucka i Cormaca (chyba nic nie pomyliłem) do Polski to juz chyba była dyskusja na ten temat. W skrócie to w Polsce nie ma nikogo dobrego i niczego dobrego (kfak, przeciez są Polakami) za to w USA, tam to jest dopiero życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli reasumując to co w Polsce, jak ktos juz wspomniał dla Ciebie jest do dupy:D Kupujesz wszystko za granica i twierdzisz ze towar spoza Polski jest good z z Pl jest be. Idąć twoim tokiem rozumowania za granica nie ma outletów bo tam niekiedy również trafia odzież 2 gatunku, bądź nadwyżka produkcyjna:D Szkoda że wpisałem własnie w google fraze outlet i nazwę kraju, po czym uncle gógl wywalił mi adresy placówek. Cóż... widocznie posiadasz marki które naruszają jednak swoją pozycję:D:D Nie wiem też czym się różnią twoje h&m od h&m z Polski (o ile mi wiadomo fabryki szyjącej odzież w naszym kraju nie ma). Także twoja teoria ze zza gramanicy lepsiejsze nijak tutaj się sprawdza- chyba że pod względem szpanu:D

Outlet – towar pochodzący z końcówek serii, nadwyżek produkcyjnych, licytacji, zwrotów konsumenckich, pozostałości niesprzedanych przez sklepy pierwotnego przeznaczenia danej marki. Są to kolekcje z ubiegłych sezonów, a także aktualne, zarówno w I jak i II gatunku, występujące często w niepełnych rozmiarach, lub zastępczych opakowaniach. Towar outletowy może również nie posiadać kompletnych metek oryginalnych (części lub wszystkich).

Z tym, że jest podstawowa różnica wyróżniająca sklepy/hurtownie handlujące tym towarem - za granicą do sprzedaży nie trafia towar II jakości. Jest przeznaczany na cele charytatywne lub sprzedawany za granicę i np. może trafić do Polski.

Zaznaczam, że była to tylko moja opinia na podstawie porównania ubrań kupionych w PL, Anglii czy Danii. Nie dotyczyła również marki H&M, ale np. Zara. Zresztą to bez znaczenia, bo patrząc na inne fora i opinie nietrudno znaleźć te, które podtrzymują takie stanowisko.

Jak chcesz, to kupuj. Jak dla mnie to możesz nawet iść na targ i kupić spodnie od Czeczeńca. Aktualnie z H&M został mi tylko jeden t-shirt, pozostałe ubrania poszły do kosza. Więcej z tej marki na pewno nic kupię, bo po prostu się nie opłaca. A Zara w Polsce nosi miano marki drogiej, chociaż za granicą jest traktowana w kategoriach osiągalnej dla każdego. W Polskich sklepach Zara często trafiałem na ubrania z wadami, np. urwany guzik, naderwany kaptur, uszkodzony zamek i stanowisko sklepu wyglądało tak: "Nie podoba się, to nie kupuj". Za granicą kupiłem parę butów które uszkodził ktoś z mierzących (czego nie zauważyłem) - przyszła kierowniczka, od razu załatwili mi drugą parę i dostałem bon na 200DKK (100zł).

Nie wspominam już o tym, że wybór jest u nas ograniczony, a ceny zawyżone. Śmiech jest np. z marką Adidas i kolekcją Star Wars, z której 2 pary butów trafiły do Polski 2 lata po premierze w USA jako nowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi