To twoje uczynki, a nie moje ale nie pisz o biedzie w momencie kiedy chcesz zmienic karte graficzna i chwalisz sie, ze mozna sciagnac pirata Biedny nie wydaje 3k na gpu Mnie tam nikt nie okrada wiec nie do konca rozumiem twoje tlumaczenie. Sam za gowniaka sciagalem piraty ale wtedy zlotowki nie mialem a jadlem to co rodzice dawali na stole. Dzis zarabiam na siebie i na swoje zajawki, ale pisac o biedowaniu jednoczesnie zastanawiajac sie jakie gpu kupic i to za 3k
W dużej mierze wina podejścia rządu podczas covida właśnie między innymi do szczepień owego covida i dalej się niczego nie nauczyli i teraz dalej podobnie chcą robić ze szczepieniami.
https://portal.abczdrowie.pl/beda-kary-za-brak-szczepien-mz-zapowiada-duze-zmiany
Teraz MZ zapowiada uszczelnienie systemu monitorowania realizacji obowiązkowych szczepień. Wśród propozycji przedstawionych przez dyrektora Departamentu Zdrowia Publicznego jest m.in. wprowadzenie elektronicznej karty szczepień.
- Dzięki temu będzie możliwe bieżące monitorowanie tego procesu. Chcemy też uprosić postępowanie egzekucyjne kierowane do opiekunów, którzy nie wywiązują się z obowiązku szczepienia dzieci. W tym zakresie zakładamy przejście z takiego wieloetapowego postępowania egzekucyjnego na formułę mandatową. Co - oceniamy - będzie bardziej skuteczne - wyjaśniał Dariusz Poznański podczas senackiej Komisji Zdrowia.
Już nic nie stanieje i nie wróci do cen jak dawniej . Po to jest ta inflacja komuś .... rządowi jest na rękę. Rosnące ceny może zatrzymać tylko deflacja bo nawet przy inflacji 5 % ceny dalej będą rosły i wpływy do kieszeni rządowi.
Panowie podłączyłem C2 pod kompa ale nie mogę ustawić 120hz, kabel to bocian taka firma z kablami, mają niby certyfikowane i powinno działać. W ustawieniach tv Deep color coś tam, to mam włączone.