Quantum jest swietny, mi duzo bardziej sie podobal od control. No i to ciekawe rozwiazanie z serialem pomiedzy graniem. Ogladales? Pytam bo wiem ze sa ludzie ktorzy pomijali to
Naprawde warto? Kiedys sprawdzilem to co dali za darmo w ps plusie, ale ze mialem wtedy mnostwo innych gier to po 20 min zrezygnowalem.
Duza jest roznica miedzy tymi wersjami?
Do większości notkow dokupisz gwarancję, o ile nie są to typowo konsumenckie konstrukcje. Wymieniłeś wady, które IMO dyskwalifikują sprzęt za taką kasę. Opisałeś tandetę z mocnymi podzespołami, przede wszystkim pozbawioną ergonomii
MIL to ogólny standard wojskowy, nie tylko u Lenovo. Jest to cała procedura testowa, ale zapewnia jakość i trwałość.
Do pracy to się szuka notkow o zwiększonej wytrzymałości klawiatury, wzmocnione zawiasy i odpórność na wstrząsy i nawet upadki. Tym bardziej, jeśli zamierzamy go nosić.
Na forum jest mania wpychania gamingowych sprzętów, jakby każdy był dzieckiem. O klasie notka stanowi tu proc i grafika no i oczywiście ekran, najlepiej OLED. Tylko, że do pracy są inne sprzęty. Wyobraźcie sobie, że nawet producenci mają podział na consumer, gaming/media oraz business. I te ostatnie służą do pracy, pozostałe do rozrywki co jakiś czas.
Jakoś nigdy nie dostarczaliśmy konsumenckich notkow w przetargach, bo nie wytrzymałby roku pracy w urzędach czy firmach. Nie, nie wydaje mi się, po prostu po dekadzie zabawy w IT mam podstawy q takim stwierdzeniom.
Kiedys po IMB serii T to się skakało na pokazach, niekiedy nawet rzucało o ścianę. Teraz?
Ile wytrzyma klawiatura w konsumenckim notku, tak samo jak touchpad. Nagminne jest urywanie klawiszy lub uszkodzenia mechanizmu skoku, zapadnięte touchpady w miejscu dawnych przycisków. Ramki matrycy popękane, bo otwierając za róg klapa wygina się niczym z gumy. Kładziesz dłonie na klawiaturze i cały notek się ugina. Masakra jest teraz a wy to ludziom wpycjacie. Najlepiej z RTXem i pełnym prockiem.
Poza tym zobaczcie, jakie sprzęty poleasingowe są w obiegu. Kilkuletnie serię biznes lepsze od nowych przeciętnych sprzętów. I te 5 latki wyglądają często jakby były używane przez kilka miesięcy. Bo są porządne a nie takie zabaweczki jak dzisiaj.