Forum PCLab.pl: problem z samsungiem i5700 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

problem z samsungiem i5700

#1 Użytkownik jest niedostępny   big93 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: Pt, 07 Sie 09

Napisany 22 Kwiecień 2010 - 13:50

Mam go od dwóch dni nowego. Dodaje kontakty i za jakiś czas wchodze w kontakty to jest tylko jeden kontakt a gdy wejdę w pisania wiadomości sms i tam wybieram, do kogo chcę pisać to wszystkie kontakty są. Później znowu wchodze w kontakty i nic nie ma i za chwile w smsa i za jego posrednictwem w wybranie do kogo chce napisac i tam wszystkie kontakty są. Proszę bardzo o pomoc:/

#2 Użytkownik jest niedostępny   Deadeye 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5922
  • Dołączył: Wed, 21 Mar 07

Napisany 22 Kwiecień 2010 - 18:07

Na pewno patrzysz na kontakty, a nie ulubione albo spis połączeń? Wiem głupie, ale czasem się zdarza :P W sumei nie wiem jak jest w 1.5 (bo zapewne masz oryginalny soft), możesz rozważyć wgranie nowego 2.1, wtedy powinno się naprawić jeśli to faktycznie błąd oprogramowania.

#3 Użytkownik jest niedostępny   big93 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: Pt, 07 Sie 09

Napisany 22 Kwiecień 2010 - 18:56

Mam softa 2.1:P Zrobiłem dzisiaj formata telefonu tzn ustawień i kontaktów i wpisałem od nowa kontakty i na razie jest OK! :) Wiecie może kiedy będzie konfiguracja internetowa na i5700? Byłem w erze bo włożyłem sobie tak taka do niego i pani mi powiedziała, że jeszcze nie mają. A Może w Play już jest ta konfiguracja?

Ten post był edytowany przez big93 dnia: 22 Kwiecień 2010 - 18:57


#4 Użytkownik jest niedostępny   3dix 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 482
  • Dołączył: Nd, 21 Cze 09

Napisany 22 Kwiecień 2010 - 18:59

Szukaj konfiguracji dla i7500 - podejdzie pod i5700.

#5 Użytkownik jest niedostępny   moonraker 

  • Lone digger
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9235
  • Dołączył: Pn, 08 Sty 07

Napisany 22 Kwiecień 2010 - 19:59

opcje->ustawienia sieci zwykłej i bezprzewodowej->sieci telefonii komórkowej->nazwy punktów dostępu->klawisz menu-> dodaj

wpisujemy to
Internet

"forum.android.com.pl napisał(a):

Name: erainternet
APN: erainternet
Proxy: <nieustawione>
Port: <nieustawione>
Username: erainternet
Password: erainternet
Server: *
MMSC: null
MMS proxy: <nieustawione>
MMS port: <nieustawione>
MCC: 260
MNC: 02
APN type: default <nie zmienione>


potem dodajemy dugie:
MMS

Cytuj

Name: eramms
APN: eramms
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: eramms
Password: eramms
Server: *
MMSC: http://mms.era.pl/servlets/mms
MMS proxy: 213.158.194.226
MMS port: 8080
MCC: 260
MNC: 02
APN type: mms


na takich ustawieniach działa mi internet w erze. ustawienia zaczepnięte z forum.andorid.com.pl

Ten post był edytowany przez moonraker dnia: 22 Kwiecień 2010 - 20:03


#6 Użytkownik jest niedostępny   Phaeton 

  • zomgwtflol.com
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1266
  • Dołączył: Wt, 10 Kwi 07

Napisany 23 Kwiecień 2010 - 21:49

Zobacz postbig93, o 22 Kwiecień 2010, 19:56, napisał(a):

Mam softa 2.1:P Zrobiłem dzisiaj formata telefonu tzn ustawień i kontaktów i wpisałem od nowa kontakty i na razie jest OK! :) Wiecie może kiedy będzie konfiguracja internetowa na i5700? Byłem w erze bo włożyłem sobie tak taka do niego i pani mi powiedziała, że jeszcze nie mają. A Może w Play już jest ta konfiguracja?

Co to jest konfiguracja internetowa?
chodzi tobie o ustawienia APN? znaczy sie do korzystania z internetu? .. spica pobiera je sama automatycznie... jesli nie masz internetu lub nie widzisz kontaktow soft jest z****.... oficjalny dla polski bedzie w maju w-g ery. sam zmienialem soft parokrotnie na rozne wersje 2.1 i w kazdym cos nie dziala.. ;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   Deadeye 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5922
  • Dołączył: Wed, 21 Mar 07

Napisany 24 Kwiecień 2010 - 01:41

Zobacz postPhaeton, o 23 Kwiecień 2010, 21:49, napisał(a):

. spica pobiera je sama automatycznie...

Jesteś pewien? Bo z tego co wiem, to nie pobiera (zresztą jak, skoro nie ma danych do połączenia się, a nawet zwykłe połączenie gsm danych wymaga nazwy apn?), tyle że w niektórych softach są wgrane dane wszystkich apn znanych sieci.

#8 Użytkownik jest niedostępny   jarken 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 124
  • Dołączył: So, 16 Gru 06

Napisany 01 Maj 2010 - 18:14

Niektóre zmodowane softy mają w sobie listy APN (np. SamdroidMod by LeshaK).

#9 Użytkownik jest niedostępny   Phaeton 

  • zomgwtflol.com
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1266
  • Dołączył: Wt, 10 Kwi 07

Napisany 02 Maj 2010 - 14:21

Zobacz postDeadeye, o 24 Kwiecień 2010, 02:41, napisał(a):

Jesteś pewien? Bo z tego co wiem, to nie pobiera (zresztą jak, skoro nie ma danych do połączenia się, a nawet zwykłe połączenie gsm danych wymaga nazwy apn?), tyle że w niektórych softach są wgrane dane wszystkich apn znanych sieci.

jestem pewnien... mozna wykasowac wszystkie APN'y po czym wybrac opcje przywroc domyslne i po chwili znow masz apn twojego operatora(pomimo ze soft sam w sobie nie mial 0 apn).

#10 Użytkownik jest niedostępny   gotrunks 

  • Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechesz powiedz tylko...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2299
  • Dołączył: So, 17 Kwi 04

Napisany 02 Maj 2010 - 19:49

Jak w sofcie ma listę apnów wbudowaną jak np. w modzie LK2.02 to tak będzie.... natomiast jak ktoś wgra czysty soft to opcja przywróć na pewno nie zadziała, na standardowym sofcie IL2 z Andkiem 1.5 od Ery tak jest ;)

#11 Użytkownik jest niedostępny   nofink 

  • art is resistance
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6849
  • Dołączył: Wed, 23 Lut 05

Napisany 03 Czerwiec 2010 - 12:23

czy ktos ma moze samsunga i5700 i operatora play?
jak skonfigurowac obsluge internetu z sieci? Dziala mi tylko wifi.. co mnie nie zadowala... na stronie playa w 'autokonfiguracji' mojego modelu nie ma ;/
wersja softu: 2.1

Ten post był edytowany przez nofink dnia: 03 Czerwiec 2010 - 12:24


#12 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 03 Czerwiec 2010 - 13:18

Zobacz postnofink, o 3 Czerwiec 2010, 12:23, napisał(a):

czy ktos ma moze samsunga i5700 i operatora play?
jak skonfigurowac obsluge internetu z sieci? Dziala mi tylko wifi.. co mnie nie zadowala... na stronie playa w 'autokonfiguracji' mojego modelu nie ma ;/
wersja softu: 2.1



http://www.playmobil...nsmisja-danych/

#13 Użytkownik jest niedostępny   nofink 

  • art is resistance
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6849
  • Dołączył: Wed, 23 Lut 05

Napisany 03 Czerwiec 2010 - 14:53

dzieki za linka. niestety nie potrafie znalezc opcji do manualnej konfiguracji w tel.
Jestem zdziwiony ze play nie ma jakiejs automatycznej konfiguracji ;/

Ten post był edytowany przez nofink dnia: 03 Czerwiec 2010 - 14:57


#14 Użytkownik jest niedostępny   gotrunks 

  • Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechesz powiedz tylko...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2299
  • Dołączył: So, 17 Kwi 04

Napisany 03 Czerwiec 2010 - 15:55

na forum androida znajdziesz konfiguracje apnów, automatycznej konfiguracji nie ma... bo android chyba tego nie obsługuje :E

#15 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 03 Czerwiec 2010 - 16:52

Zobacz postnofink, o 3 Czerwiec 2010, 14:53, napisał(a):

dzieki za linka. niestety nie potrafie znalezc opcji do manualnej konfiguracji w tel.
Jestem zdziwiony ze play nie ma jakiejs automatycznej konfiguracji ;/



Menu>ustawienia>sterowanie siecią bezprzewodową>sieci telefonii komórkowej>nazwy punktów dostępu.

#16 Użytkownik jest niedostępny   nofink 

  • art is resistance
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6849
  • Dołączył: Wed, 23 Lut 05

Napisany 04 Czerwiec 2010 - 19:03

dzieki. juz smiga ;)

#17 Użytkownik jest niedostępny   rcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1563
  • Dołączył: Wt, 21 Sty 03

Napisany 05 Czerwiec 2010 - 19:12

Zobacz postPhaeton, o 23 Kwiecień 2010, 22:49, napisał(a):

Co to jest konfiguracja internetowa?
chodzi tobie o ustawienia APN? znaczy sie do korzystania z internetu? .. spica pobiera je sama automatycznie...


Nie pisz bzdur jak nie wiesz. W firmowych oficjalnych ROMach Androida są zapisane APNy najwiekszych polskich sieci (Plus, Orange, Play, Era i chyba mbank). Android sam automatycznie ich nie zaciąga. Niektóre nieoficjalne ROMy nie mają żadnych APNów i wtedy trzeba albo ręcznie wpisać albo wysłać ze strony operatora na swój wlasny numer. Dobrze jest też ściągnać sobie z Marketu program APN Backup & Restore i zarchiwizować swoje APNy a gdy wgramy nowy ROM lub gdy przejdziemy na nowy telefon to z łatwością je zaciągniemy korzystać z opcji Restore APNs.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Camis 

  • Android Fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5909
  • Dołączył: So, 09 Kwi 05

Napisany 05 Czerwiec 2010 - 21:44

w plau akurat duzo nie trzeba konfigurowac, nazwa + apn: internet ;)

#19 Użytkownik jest niedostępny   rcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1563
  • Dołączył: Wt, 21 Sty 03

Napisany 06 Czerwiec 2010 - 11:03

Zobacz postCamis, o 5 Czerwiec 2010, 22:44, napisał(a):

w plau akurat duzo nie trzeba konfigurowac, nazwa + apn: internet ;)


Dokładnie.
Są jednak osoby (tak jak chocby ja) które korzystają z kilku kart sim różnych operatorów. Od momentu zakupu Magica 9 miesiecy temu to miałem kolejno uzytkowane karty sim: Orange POP. Heyah, mbank, Play Fresh, GaduAir i obecnie Play Mixtura. Ciężko zapamietać te wszystkie APNy i dobrze je sobie zapisać - mogą się jeszcze przydać.

#20 Użytkownik jest niedostępny   nofink 

  • art is resistance
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6849
  • Dołączył: Wed, 23 Lut 05

Napisany 06 Czerwiec 2010 - 12:28

Zobacz postCamis, o 5 Czerwiec 2010, 21:44, napisał(a):

w plau akurat duzo nie trzeba konfigurowac, nazwa + apn: internet ;)

wpisalem w opcjach:
nazwa: internet
apn: internet

pojawia sie ikona 3g, jednak przegladarka nie laczy z netem ;/

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych