Forum PCLab.pl: Android FAQ dla zielonych i początkujących - wersja sierpień 2010 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Android FAQ dla zielonych i początkujących - wersja sierpień 2010

#21 Użytkownik jest niedostępny   prz3m3k96 

  • hehe
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3048
  • Dołączył: Nd, 04 Kwi 10

Napisany 16 Listopad 2011 - 20:58

Dodaj obrazek
Orientuje się ktoś co to za motyw? Znacie jakieś inne ciekawe, żeby zastąpić zielone ikony na niebieskie u góry?

#22 Użytkownik jest niedostępny   patrick1989 

  • I love JDM :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8194
  • Dołączył: Wt, 21 Wrz 10

Napisany 12 Grudzień 2011 - 01:02

Widzę, że wersja sierpień 2010

Dużo rzeczy się pozmieniało?

#23 Użytkownik jest niedostępny   PiotreQ! 

  • eniacoC
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19562
  • Dołączył: Wed, 10 Wrz 08

Napisany 12 Grudzień 2011 - 21:05

Zobacz postprz3m3k96, o 16 Listopad 2011 - 20:58, napisał(a):

Dodaj obrazek
Orientuje się ktoś co to za motyw? Znacie jakieś inne ciekawe, żeby zastąpić zielone ikony na niebieskie u góry?

to screen z ICS.

#24 Użytkownik jest niedostępny   Ołdak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 221
  • Dołączył: Wed, 18 Sie 10

Napisany 17 Luty 2012 - 01:35

Nie chciałem zaśmiecać forum, dlatego napiszę tutaj o swoim problemie. Po "Wipe" zniknął mi pasek powiadomień, na górze ekranu, nie rozwija się ani go nie widać. Wgrałem ADW i nie pomogło, może da się go jakoś włączyć w ustawieniach? Irytuje mnie brak informacji o stanie baterii i zasięgu, a nie chce korzystać z baterio-rzernych widgetów. Pozdrawiam

#25 Użytkownik jest niedostępny   Petru23 

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 30579
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 13 Marzec 2012 - 11:25

no ja też skorzystam z tego tematu.

Mam SE Live (czyli neo V w mniejszej obudowie). Jak mam zrobić, aby aplikacje instalowały się na karcie pamięci? Z tego FAQ wynika, iż od Andka 2.2 jest taka możliwość. Ja nie mogę tej opcji znaleźć w fonie.

chciałbym także wiedzieć jak mogę pobierać i instalować na fonie aplikacje przez kompa. Na bada OS to wszystko robiłem własnie przez notka, a teraz wychodzi na to że tylko fonem mogę pobierać i instalować nań aplikacje.

Ktoś pomoże?

#26 Użytkownik jest niedostępny   xadrian 

  • (O.o)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11414
  • Dołączył: Pt, 22 Sie 08

Napisany 13 Marzec 2012 - 13:01

1) Jak zainstalujesz jakąś aplikację to wchodzisz w Ustawienia -> Aplikacje -> zarządzaj aplikacjami - tu klikasz na konkretną aplikację i dajesz "Przenieś na kartę pamięci" (uwaga: nie wszystkie aplikacje da się przenieść w ten sposób)
Są też różne aplikacje do przenoszenia np link2sd

2) Jeśli już gdzieś w necie znajdziesz taką aplikację to wrzucasz na telefon i za pomocą menadzęra plików np Astro (musisz pobrać z marketu) instalujesz wcześniej ściągnięty plik apk
Z tego co mi wiadomo nie ma możliwości pobrania aplikacji z Marketu wprost na komputer a potem jego przerzucenia na telefon.

Ten post był edytowany przez xadrian dnia: 13 Marzec 2012 - 13:04


#27 Użytkownik jest niedostępny   Petru23 

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 30579
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 13 Marzec 2012 - 14:03

czyli coś na zasadzie Samsung Kies odpada? To było rewelacyjne rozwiązanie, łaziłem sobie na lapku po markecie, jak cos mi sie spodobało to pobierał i z automatu instalowało mi sie na fonie (musiał być podpięty). Historia pobierania zawsze dostępna, szukać później nie musiałem jak wykasowałem z fona. Ogólnie Kies to była bajka, całkowite zarządzanie telefonem z poziomu notka.

A ten Andek to lypa :heu:

Ten post był edytowany przez Petru23 dnia: 13 Marzec 2012 - 14:03


#28 Użytkownik jest niedostępny   Minotaur 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2931
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 13 Marzec 2012 - 14:17

Spoko, przykleiłem na pasku opery ;), a przy okazji,... bo już przeczytałem ten poradnik, powiedzcie mi jak mam ustawić i czy w ogóle można dźwięk telefonu tak, żeby dzwoniąc zwiększała się głośność, tak jak w Nokii np.

Ten post był edytowany przez Minotaur dnia: 13 Marzec 2012 - 14:30


#29 Użytkownik jest niedostępny   xadrian 

  • (O.o)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11414
  • Dołączył: Pt, 22 Sie 08

Napisany 13 Marzec 2012 - 14:48

Historia instalowanych aplikacji jest też dostępna jak zalogujesz się do marketu z poziomu komputera. Również tam możesz kliknąć "Instaluj" ale telefon musi być połączony z netem aby się zainstalowało ;)

#30 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 03 Lipiec 2012 - 16:14

Szybkie pytanie: da się wyłączyć blokowanie pierścieniem w HTC Desire S?

#31 Użytkownik jest niedostępny   Frytejr0 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2147
  • Dołączył: So, 23 Lut 08

Napisany 16 Październik 2012 - 11:57

kasacja.. wypowiedz do skasowania.. soryy

Ten post był edytowany przez Frytejr0 dnia: 16 Październik 2012 - 11:58


#32 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Grudzień 2012 - 14:04

można dodać linki do podręczników i oficjalnego wsparcia:
http://support.googl.../android/?hl=pl
Tu konkretnie do 2.3 pl
http://www.google.co...-2.3-103-pl.pdf

#33 Użytkownik jest niedostępny   robsoniqe 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1760
  • Dołączył: Cz, 21 Gru 06

Napisany 10 Styczeń 2013 - 19:53

Sierpień 2010 -trochę rzeczy nieaktualnych. Mimo skupieniu się na SGS2, SGS3, SGN2 i Nexusie 7 wiele rzeczy dotyczy ogólnie Androida więc zapraszam może niektóre rozwiązania pomogą innym :) FILMY

Ten post był edytowany przez robsoniqe dnia: 10 Styczeń 2013 - 19:54


#34 Użytkownik jest niedostępny   groszek147 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 330
  • Dołączył: So, 04 Sie 07

Napisany 05 Marzec 2013 - 18:02

Mam pytanie odnośnie płatności w Sklepie Play. Czy można zapłacić inaczej niż przez kartę kredytową (nie posiadam takiej)? Kiedyś obiło mi się o uszy, że można kupić "doładowanie" i je wykorzystać tak jak z telefonu na kartę, ale nie mogę nigdzie odnaleźć jak dokładnie to się nazywało. Będę wdzięczny za wszelką pomoc :)

#35 Użytkownik jest niedostępny   reez 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1099
  • Dołączył: Pn, 30 Lip 07

Napisany 13 Marzec 2013 - 22:43

istnieje jakaś aplikacja do nagrywania rozmów? Jeśli tak to proszę podajcie nazwę ;)

#36 Użytkownik jest niedostępny   Spookie 

  • Niepoprawny perfekcjonista.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8083
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 04

Napisany 20 Marzec 2013 - 22:24

Caal Recorder czy jakoś tak.

W kazdym razie w sklepie wpisujesz voice recorder czy jakos tak i costam dziala. :)

Jak sie nazywa aplikacja ktora zapisze mi do tekstu to co powiem ?

A idealnie by było jakbym powiedział coś po polsku zapisało by to potem skorzystało np. z google translate przetłumaczyło na wybrany język zapisało i powiedziało. :E

#37 Użytkownik jest niedostępny   glp19 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 573
  • Dołączył: Nd, 20 Lut 11

Napisany 05 Czerwiec 2013 - 00:26

Zobacz postgotrunks, o 22 Lipiec 2010 - 14:58, napisał(a):



Problem z siecią Wifi?
Zobacz czy router współpracuje z Androidem, jeśli problemy są dalej to:
  • Ustaw statyczny adres ip
  • zmień szyfrowanie sieci na prostsze bądź na chwilę wyłącz
  • jeśli masz liveboxa albo coś podobnego zobacz czy klikasz przycisk reg
  • może masz włączone w routerze filtrowanie adresów mac?



Pany mam właśnie taki problem z wifi i moim LG L5,że telefon normalnie łączy sie z wifi,ale nie wczytuje mi stron ani nawet google play zaś po ustawieniu statycznego adresu ip net działa,ale co jakieś 20 sek jakby przrywa połaczenie w kompie i na telefonie.
Wie ktoś z Was może jak to naprawić ?
Router to oczywiście Livebox 2.0 dodam też,że przywracałem w telefonie ustawienia fabryczne i nic to nie dało :/

#38 Użytkownik jest niedostępny   saker2k8 

  • Wake the fu#k up !!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2257
  • Dołączył: Wed, 03 Mar 10

Napisany 11 Lipiec 2013 - 22:54

równiez mam problem z moim L5 ale nieco inny. Ludzie pomóźcie :)

MÓJ TEMAT - http://forum.pclab.p...&#entry11780413

#39 Użytkownik jest niedostępny   daniel105 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1733
  • Dołączył: Pn, 25 Lut 08

Napisany 08 Wrzesień 2013 - 13:47

Witam, mam od paru dni Lenovo A660 na którym jest ICS i mam problem bo nie wiem jak wyczyścić liste częstych połączeń (inaczej najczęściej wybierane numery) albo jak to wyłączyć żeby sie to nie wyświetlało. Jest to możliwe ? Może być nawet za pomocą jakiegoś programu.

#40 Użytkownik jest niedostępny   xadrian 

  • (O.o)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11414
  • Dołączył: Pt, 22 Sie 08

Napisany 13 Wrzesień 2013 - 08:35

Jak na liście połączeń naciśniesz klawisz "funkcji" to nie pojawia Ci się dodatkowe menu żeby z niego wybrać pozycję usuń ?

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych