Forum PCLab.pl: Android FAQ dla zielonych i początkujących - wersja sierpień 2010 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Android FAQ dla zielonych i początkujących - wersja sierpień 2010

#41 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 23 Grudzień 2013 - 16:30

podepnę się coby nie zakładać drugiego tematu.
Jak przenieść kontakty i ew. ustawienia poczty pomiędzy dwoma tel. z andkiem? (Jeden ma 2.3 bodaj, drugi 4.x). Tak, wiem, konto google, ale NIE ZAPISYWAŁEM TAM KONTAKTÓW bo nie miałem ochoty ich trzymać u wielkiego brata. Są zapisane w telefonie.

#42 Użytkownik jest niedostępny   xadrian 

  • (O.o)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11414
  • Dołączył: Pt, 22 Sie 08

Napisany 23 Grudzień 2013 - 16:50

Możesz posłużyć się jakaś aplikacją do zrobienia kopie na jednym telefonie i przywrócenia jej na drugim..

#43 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 10 Luty 2014 - 14:33

Używacie jakiś aplikacji antywirusowych na tablecie? Chodzi mi bardziej o bezpieczeństwo związane z przeglądaniem sieci niż z instalacją programów z poza źródeł.
Czy jak nie korzystam z roota to tak jak w klasycznym pingwinie wirus nie istnieje.

Ten post był edytowany przez Creator dnia: 10 Luty 2014 - 15:11


#44 Użytkownik jest niedostępny   kornik11 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 233
  • Dołączył: Pt, 29 Lis 13

Napisany 12 Luty 2014 - 11:44

Używam do ochrony mojego smartfona antywirusa G Data , w wersji płatnej zakupionej na stronie producenta to bardzo ważne gdyż znalazła się grupa oszustów z Holandii którzy za pomocą sms wyłudzają kasę Mój linkhttps://www.gdata.pl/nowosci,android-security-plus :)

#45 Użytkownik jest niedostępny   Faldhor 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 638
  • Dołączył: Pn, 02 Gru 13

Napisany 19 Luty 2014 - 20:22

Ymm.. na SG Core nazwy kontaktów nie są pełne... Pokazuje np. N. i nazwisko. Wolałbym całość... Da się to zrobić ?

#46 Użytkownik jest niedostępny   SunTzu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3657
  • Dołączył: Wed, 24 Maj 06

Napisany 20 Kwiecień 2014 - 18:50

Cytuj

Czy market jest bezpłatny?
Korzystanie z marketu jest bezpłatne. W naszym kraju Google nie udostępnił marketu w pełni więc, wszystkie aplikacje w nim się znajdujące są bezpłatne. Gdzie jest haczyk? jak korzystasz z marketu za pośrednictwem sieci GSM to płacisz operatorowi za przesyłane dane, jeśli rzecz jasna nie masz pakietu, jak łączysz się przez WiFi to problemu nie ma ;)

nieaktualne...
1. jest płatne, ale zapłacił za to już producent telefonu.
2. już są płatne aplikacje :)

#47 Użytkownik jest niedostępny   Pulpit 

  • ಠ╭╮ಠ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26266
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 05

Napisany 27 Lipiec 2014 - 14:13

Gdzie na andro 4.2 można zmienić zachowanie przycisków? Chodzi mi konkretnie o ustawienie przycisków głośniej/ciszej tak żeby po przytrzymaniu zmieniały utwór. Używam powerampa ale nie znalazłem tam nic takiego. W poprzednim telefonie miałem to domyślnie ustawione, ale w xperii L zdaje się tego nie ma i trzeba gdzieś zmienić :hmm:

#48 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter 

  • AMD, ufam tobie!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10492
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 27 Lipiec 2014 - 19:59

Bez ROOT'a pewnie tego nie zmienisz.
Więc, ROOT i poprzez gravity boxa / jakiś moduł do Xposed pewnie istnieje. Coś takiego
Albo, odblokuj bootloader, wrzucasz CyanogenMod 11 i cieszysz się utratą gwarancji. Ale utwory sobie przerzucasz klawiszami ciszej/głośniej.

Ten post był edytowany przez smilehunter dnia: 27 Lipiec 2014 - 20:00


#49 Użytkownik jest niedostępny   Pulpit 

  • ಠ╭╮ಠ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26266
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 05

Napisany 29 Lipiec 2014 - 07:30

Ok teraz mam inny problem, za namową brata - tak wiem :E - ustawiłem sobie szyfrowanie w telefonie i odblokowanie ekranu kodem pin. Pojawił sie jednak problem, budzik - Budzik eXtreme (chyba tak sie nazywa) przestał wydawać z siebie dźwięki jeżeli ręcznie nie wcisnę power i nie włączę telefonu. Jeżeli telefon sobie po prostu leży z zablokowanym ekranem to nie będzie dzwonił, to samo power amp, muzyka działa dopiero po podświetleniu ekranu. Czy da się to jakoś obejść? Znowu rootowanie? :/

#50 Użytkownik jest niedostępny   Staachi 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 469
  • Dołączył: Wed, 14 Lip 10

Napisany 13 Wrzesień 2014 - 14:47

Przed przywróceniem ustawień fabrycznych zrobiłem backup danych i nie wiem jak je teraz przywrócić... Wie ktoś może jak by to zrobić ? Backup zapisał się do pliku backup.zip i pliki o rozszerzeniu db. Telefon to Huawei Ascend g300. Sorki że tak bez składu i ładu ale nie wiem jak to opisać :P

#51 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 19 Grudzień 2014 - 10:49

Pytanko do robocikoznawców :)

Czy jest jakiś odpowiednik Office na Andka, który by obsługiwał makra?

#52 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 08 Styczeń 2015 - 10:21

Nikt, nic, zupełnie?

#53 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter 

  • AMD, ufam tobie!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10492
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 08 Styczeń 2015 - 16:13

Android to zabawka do konsumowania treści, nikt tu nie wnika w tematy pakietów biurowych.

#54 Użytkownik jest niedostępny   auxoffala 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 856
  • Dołączył: Wed, 02 Lut 11

Napisany 08 Styczeń 2015 - 16:27

Ja akurat używam Office dość często, ale nie skrypty basica

btw. troche to głupio wygląda bo pakiet Office na androidzie ma więcej funkcji jak mobilna wersja office na WP

Ten post był edytowany przez auxoffala dnia: 08 Styczeń 2015 - 16:30


#55 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 15 Styczeń 2015 - 20:15

No wiem, że Andek to zabawka, ale wygrałem tego Tableta z konkursu i w sumie chyba nie mam po co go rozpakowywać - nie popracuję na nim :/
Ktoś chce kupić? :)

#56 Użytkownik jest niedostępny   auxoffala 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 856
  • Dołączył: Wed, 02 Lut 11

Napisany 15 Styczeń 2015 - 22:09

Zobacz postAbadon, o 15 Styczeń 2015 - 20:15, napisał(a):

No wiem, że Andek to zabawka, ale wygrałem tego Tableta z konkursu i w sumie chyba nie mam po co go rozpakowywać - nie popracuję na nim :/
Ktoś chce kupić? :)

Nie bardzo rozumiem tego psioczenia bo niby vbs działa na ios czy wp? vbs jest zablokowane standardowo na pc i żeby korzystać z tego na pc najpierw trzeba na to zezwolić. Jakikolwiek pomyśl pracy na tablecie to chybiona idea bez myszki i klawiatury nie specjalnie się da. Jedyne rozwiązanie to hybryda z normalny windowsem.

Ten post był edytowany przez auxoffala dnia: 15 Styczeń 2015 - 22:11


#57 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 29 Styczeń 2015 - 18:34

A ja nie bardzo rozumiem, co ma Twoja wypowiedź do zacytowanej mojej, ale chyba nie ma sensu tego roztrząsać :)

#58 Użytkownik jest niedostępny   Pulpit 

  • ಠ╭╮ಠ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26266
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 05

Napisany 07 Grudzień 2015 - 21:36

Jak ktoś nie ma, Nova Launcher Prime za 1,50zł https://play.google....her.prime&hl=en grzech nie brać

Ten post był edytowany przez Pulpit dnia: 07 Grudzień 2015 - 21:36


#59 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 10 Styczeń 2016 - 19:31

Jak to jest z tym androidem bo nieogarniam. Mam samsung galaxy ace 2 i w nim android 2.3.6. Aktualizacje jak daje w telefonie to nie widzi nowszych. Czy da sie wgrac nowszy i czy ma to sens? Skad pobrac, jak wgrac? iedys to bylo proste jak w nokiach, a z tym androidem troche zawile.

#60 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 10 Styczeń 2016 - 19:44

Czy podczas instalacji trace kontakty i aplikacje?

Aktualizowac kiesem od samsunga ?

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych