Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Combos

Telewizor 32''

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż nadarzyła mi się okazja dostania dekodera z 6 miesięcznym abonamentem i dlatego poszukuję telewizora 32'' do 1000 zł. Najbardziej chcę aby posiadał on wejścia usb/hdmi abym w przyszłości mógł podłączyć playstation 3. Cała reszta to dodatki który z pewnością się przydadzą. Chcę aby telewizor był cienki, LCD i jak się uda to z LED (choć nie koniecznie).

Może i było na forum pełno takich tematów ale jakoś nie chce mi się ich szukać, za co przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chcesz do niego podłączyć ps3 to lepiej coś full hd ;)

ostatnio sam kupiłem samsunga le32c530 i sprawuje sie całkiem fajnie ;) co prawda sam używam go jako monitora do komputera ale wciąż ;) naeet bardzo fajnie odtwarza filmy, muzyke, zdjęcia z pendrive'a a przy tym obraz jest miodzio :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonałeś mnie :D Jak byś mógł to napisz mi jeszcze co twoim zdaniem jest wadą w tym TV. Pisz szczerze bo ten TV będzie za bardzo ciężko zarobione pieniądze, dlatego nie chcę wyrzucić ich w błoto. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co do ps3 FULL HD? Na ps3 jest raptem kilka tytułów obsługujących tą rozdzielczość 90% produkcji leci w 720p. W dodatku 32 cale, full hd bym się interesował od 37/40" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja mam mały pokoik xD... Do mnie większy niż 32'' będzie za duży...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak masz mały to może 32 cale i full hd będą miały sens bo będziesz siedział blisko :E. Ale tak jak mówię znaczna większość gier na ps3 i xboxa to 720p. Ten samsung c530 to dobry telewizor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dziękuje za konkret

Ten samsung c530 to dobry telewizor :)

Tylko jak ktoś może to niech powie mi jakie ma wady bo to oczywiste że każdy TV ma jakieś zalety i wady. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to nie można chyba odtwarzać filmów z pendrive i innych dysków przenośnych co oferuję już wyższa seria 6xx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to może odtwarzać filmy bez problemu (nic nie ruszałem w menu serwisowym) bo ten tv stoi przede mną i to robiłem pare razy (divx, matroska 720 itd, nie można odtworzyć rmvb) :P nie mogła poprzednia seria ;) hmm wady doszukałem się :

-czasami problemy z odtwarzaniem filmów/napisów

-niepodświetlany dotykowy panel sterowania, przez co wyłącza się go po omacku w nocy (brak fizycznych guzików) ale po prostu najlepiej użyć pilota :P

-trochę dziwnie zrobione tryby bo np w trybie PC którego ja używam nie mogę użyć wejścia optyczne w tv (dźwięk musi wchodzić przez mini jack'a w trybie PC) a muszę używać trybu PC bo obcina brzegi windowsa w innych, optyk działa normalnie w trybie tv

-PIP trochę skopany mianowicie można oglądać tv w okienku podczas używania hdmi ale podczas oglądania tv nie można podglądnąć hdmi

- kolor piano black - mocno się telewizorek kurzy mam go raptem 3 dni a już to trochę widać

co do kolorów i kątów dla mnie są bardzo ok (nie jestem ekspertem, i jakoś nie potrzebuje super odwzorowania kolorów) mam matryce AUO

najlepiej to sobie pojedź do jakiegoś marketu i go oglądnij, wypytaj sprzedawce każ mu porównać z tamtym LG żeby nie było na mnie :P

itd ja go dopiero mam od niedzieli ale jak narazie jestem bardzo zadowolony :) kupiłem go w Media Markt podczas dni bez Vatu (o dziwo był 15 zl tanszy niż na allegro) a nie musiałem płacić wysyłki no i miałem na miejscu

jak coś to mogę zrobić jakieś zdjęcia, coś sprawdzić jeśli chcesz ;)

a co do full HD to PS3 może odtwarzać przecież Blu-ray bo gier rzeczywiście jest mało w FHD ( FF XIII, będzie GT5.. )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest problem z napisami i filmami? RMVB nie odtwarza nawet gdy jest jakiś odtwarzacz DVD podłączony? Tzn. tv ma jakaś blokadę na ten format?

Aha i ostatnie pytanie, na co byś wymienił ten telewizor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no przez odtwarzacz to już kwestia odtwarzacza ;) piszę tutaj o tym że sam tv tego formatu nie łapie. a co do problemów z odtwarzaniem filmów przez telewizor to np. jeden film który sprawdzałem miał przesunięty dzwięk ( film z 2008, xvid) w innym napisów (txt) nie widział nie wiem czemu (z tego co wiem jest update firmware'u na stronie samsunga naprawiający jakiś babol z napisami ale nie instalowałem bo jest po angielsku). na co bym wymienił ? no w tej cenie raczej nie dostaniesz lepszego telewizora full hd a taki właśnie potrzebowałem ;)

jak coś to pytaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, rozumiem już z tym dźwiękiem. Też tak mam na niektórych filmach na starym odtwarzaczu DVD. Na szczęście mam nowy i b. doby. Jak możesz to zrób jakiś filmik lub zdjęcia (z 15 co najmniej) z każdej strony. Im większe zdjęcia i lepsza jakość tym bardziej się przekonam. Aha jak masz możliwość kręcenia filmiku to nie rób tego telefonem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjęcia i filmik zrobione, właśnie je uploaduje ;) trochę mogą być rozmazane, poruszone ale to wina aparatu/moja :P

edit. trochę to potrwa bo mam baaardzo wolny net :P

wygląd zewnętrzny:

img6505.th.jpgimg6507.th.jpgimg0086yi.th.jpgimg0108e.th.jpgimg0110s.th.jpgimg0087fa.th.jpgimg0115u.th.jpg

Panel dotykowy:

img0144jb.th.jpgimg0145vq.th.jpg

Pilot:

img0132er.th.jpg

Złącza:

img0114gz.th.jpgimg0112xj.th.jpgimg0111df.th.jpg

Porównanie wielkości do 19" Benq FP93GP:

img0143h.th.jpgimg0141ha.th.jpg

Odwzorowanie kolorów:

img0092l.th.jpgimg0102nbz.th.jpgimg0101q.th.jpgimg0099pb.th.jpgimg0097t.th.jpg

img0098q.th.jpgimg0100ee.th.jpgimg0096s.th.jpg

Tablice:

img0091ne.th.jpgimg0094xd.th.jpgimg0095s.th.jpgimg0104l.th.jpg

Podświetlenie:

img0177en.th.jpg

Kąty:

img6510b.th.jpgimg0086yi.th.jpgimg0108e.th.jpgimg0168b.th.jpgimg0174un.th.jpg

img0169dg.th.jpgimg0170k.th.jpgimg0171bw.th.jpg

Menu TV:

img0134ee.th.jpgimg0135q.th.jpgimg0136m.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kontynuacja z poprzedniego postu

Full HD z komputera przez HDMI:

img0182mq.th.jpgimg0180bt.th.jpgimg0181c.th.jpgimg0117n.th.jpgimg0179hn.th.jpg

Xvid z komputera przez HDMI

img0185v.th.jpg

720p kontener .mkv odtwarzany przez TV z napisami w pliku .txt:

img0149pv.th.jpgimg0150kp.th.jpg

XVID odtwarzany przez TV z napisami w pliku .txt :

img0159qg.th.jpgimg0156do.th.jpg

sygnał naziemny:

img0137qw.th.jpg

Gry 1920x1080 przez HDMI z komputera:

img0123t.th.jpgimg0129xr.th.jpgimg0130sj.th.jpg

Pulpit:

img6508tv.th.jpgimg0133ys.th.jpg

PIP:

img0178d.th.jpgimg6511n.th.jpg

MediaPlay USB w TV:

Menu:

img0139x.th.jpg

Muzyka:

img0165da.th.jpgimg0164p.th.jpg

Zdjęcia:

img6503b.th.jpgimg6504.th.jpg

filmik : http://rapidshare.com/files/409711145/MVI_6501.AVI.html

to by było wszystko ;) jak byś jeszcze jakieś zdjęcie chciał to nie ma problemu ;) napisz tylko jakie. pozdrawiam :)

aa dodam jescze że jeśli coś jest brzydkie, rozmazane, niewyraźne, ma dziwne kolory to jest to wina albo aparatu albo moja :P telewizorowi nic nie zarzucam pod względem jakości obrazu, ale nei jestem też ekspertem w tej dziedzinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

You are my master ! Wielkie dzięki za masę zdjęć. Zajebisty telewizorek, kupuję :)

o.O ten TV ma USB. Myślałem że go nie ma :) Czyli kolejny +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie za mały rozstaw, telewizory 32" maja rozstaw w standardzie Vesa 200x200 tak jak i ten samsung ;)

tutaj masz instrukcje :

(najlepiej prawy i zapisz jako)

http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=pl&CttFileID=2890046&CDCttType=UM&ModelType=C&ModelName=LE32C530F1W&VPath=UM/201003/20100322143459406/BN68-02542C-00L10-0304.pdf

w polskiej części na stronie 33 masz opisane montowanie go na ścianie ;)

sam go będe wieszał na ścianie także jak znajdziesz jakiś fajny uchwyt to się podziel informacją :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co do ps3 FULL HD? Na ps3 jest raptem kilka tytułów obsługujących tą rozdzielczość 90% produkcji leci w 720p. W dodatku 32 cale, full hd bym się interesował od 37/40" :)

Telewizor 32" fhd ma jedna bardzo ciekawa zalete. Mianowicie taka, ze mozesz go z powodzeniem uzywac jako monitora do komputera, czego z telewziorem 32" hd rdy [pixeloza] albo 37"/40" [za duza przekatna] nie zrobisz. Rozwiazanie to wymaga jedynie montazu TV na scianie i lekkiego odsueniecia buirka od sciany. Komfort pracy na czyms takim jest, wbrew pozorom, bardzo fajny. Ogladanie filmow to juz wogole poezja, szczegolnie w porownaniu do monitorow na TN - zupelnie inna bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś mi TV jaki monitor nie podchodzi. Zastosuje go "tradycyjnie" :)

PS. Ja jeszcze uchwytu nie kupuję, najpierw kupie TV : ) . Muszę jeszcze dozbierać te 400 zł... Więc ty prędzej podeślesz mi linka do jakiegoś fajnego uchwytu : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w tym Samsungu le32c530 trzeba szukać odpowiedniej matrycy, czy można brać obojętnie jaką ?. Właśnie szukam jakiegoś telewizora tylko pod komputer i ten model przypadł mi do gustu. Do tego zależy mi na bardzo ostrym obrazie i żeby było widać dobrze tekst w MS Office, do gier również będzie się nadawać ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja kupowałem to nie wiedziałem jaką mam matrycę. niby powinno to być napisane na naklejce ale jakoś tego znaleźć nie mogłem :P bo podobno na niektórych nie ma :P można za to sprawdzić matryce w menu serwisowym

Aby wejść do Menu Serwisowego należy wcisnąć na pilocie (przy wyłączonym telewizorze) odpowiednio:

POWER -> INFO -> MENU -> MUTE -> POWER

cytując za hdtv.com.pl

Gdy telewizor się włączy powinieneś zobaczyć takie menu (w twoim przypadku powinno być "Model : LE40C530"):

Swoją uwagę powinieneś zwrócić na linijkę "Type :" i tak na przykładzie mojego telewizora przedstawię ci jak należy czytać tę linijkę:

Type: 40L6AF0C

40 - Przekątna w calach

L - Producent Matrycy [A: Samsung, D: CMO, I: CPT, L: AUO, P: ChiLin, Q: IPS alpha]

6 - Częstotliwość Odświeżania [1: 100/120Hz, 2: 200/240Hz, 6: 50/60Hz]

A - Typ Panelu [A: AntiGlare, T: TN, U: Ultra Clear]

F - Rozdzielczość (F: Full HD, H: HD Ready, U: UD)

0 - Numer Panelu (pierwszy: 0, drugi: 1, itd.)

C - Typ Podświetlania [C: CCFL, E: Edge LED, L: LED]

w moim przypadku jest to 32L6AF0C czyli mam matryce AUO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno:

-w tych TV montowali rozne matryce

-input lag jest "nieciekawy"(versja B i C), chociaz seria 6 jest jeszcze gorsza :P

-matryce xVA bardziej smuzą w specyficznych przejciach kolorow od IPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...