Skocz do zawartości
Adi-C

S.T.A.L.K.E.R. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj dochodzi do głosu sentyment. Głos Utty jest charakterystyczny, szczególnie stare dziady pamiętają z kaset VHS. W kwestii Stakera dodawało to klimatu i moim zdaniem nie przeszkadzało w grze. Obecnie Utta ma 82 lata i raczej by się pewnie już nie zdecydował podkładać głos w nowej części, zresztą takie coś mogła załatwić Cenega a nie Koch Media więc nie ma o czym gadać, będą polskie napisy i tyle w temacie. Czy gra przez to straci na klimacie? Ciężko stwierdzić, w dwójce pojawią się porządnej jakości przerywniki z aktorami więc równie dobrze raczej nie odczujemy tak braku Utty jak to się niektórym wydaje. Czas pokaże...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Utta robił 50% klimatu w tej grze. Myslac Stalker od razu slysze jego glos:).  Jesli mialby byc inny lektor to juz wole va ukrainski+ napisy

Edytowane przez naczelnik5
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalker 2 będzie pewnie podobny (ogólnie) do Metro, a w Metro lektora nie ma i jest dość dobrze, ale za to główny bohater jest bezsensownie niemy i trochę psuje klimat. ?

Mam nadzieję, że w Stalkerze 2 wszyscy będą "rozmowni". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile w tej grze będzie filmików? Pół na pół czy jest szansa na więcej grania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, B@nita napisał:

Ile w tej grze będzie filmików? Pół na pół czy jest szansa na więcej grania?

Raczej będzie standardowo. Filmik, bieganie, filmik, bieganie. Death Stranding to nie będzie, to byłby strzał w kolano. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Phoenix. napisał:

Dziwne, żeby dostał jak lektorów w grach sie juz nie używa ;) 

Już się nie używa? Stalker to jedyna znana gra z lektorem którą kojarzę

Edytowane przez jestem-bogiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jestem-bogiem napisał:

Już się nie używa? Stalker to jedyna znana gra z lektorem którą kojarzę

w Stranglehold tez był lektor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Obstawiam, że starzy wyjadacze Stalkerów będą zawiedzeni. To pewnie będzie bardziej uproszczona gra i pod pewnymi względami pójdzie prędzej w kierunku Metra. Wątpię żeby po takich perturbacjach z przenoszeniem studia, jakimiś tam zmianach w składzie (bo wojna) wyszłoby to samo. Lektor wg mnie zbędny. Nawet jakby dali takiego ala Biomutant (jak ktoś wcześniej wspominał), to przyćmiłoby to klimat względem wersji zawierającej wyłącznie napisy. Nieodpowiedni wybór lektora skutkowałby skojarzeniami np. z "Modą na Sukces" . Wg mnie idealny byłby Jarosław Łukomski, bo głos gościa kojarzy się z filmami wojennymi / akcji. No, ale zdajmy sobie sprawę z jednego - lektora nie będzie w wersji polskiej, bo to nie te czasy :D

Edytowane przez GS01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od razu liczę tak rok+ od premiery zanim to połatają i będzie grywalne i bez problemów, teraz z każdą grą AAA trzeba tak czekać i wtedy można komfortowo grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak wyszedł Stalker Czyste Niebo, nie dało się w to grać

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, diggerx napisał:

Pamiętam jak wyszedł Stalker Czyste Niebo, nie dało się w to grać

A jak pamiętam, jak kupiłem HD4870 i był do niej właśnie dołączony Stalker: Clear Sky... Jak się można domyślić, nie było to dobre połączenie. ?

4 godziny temu, bbandi napisał:

Ja od razu liczę tak rok+ od premiery zanim to połatają i będzie grywalne i bez problemów, teraz z każdą grą AAA trzeba tak czekać i wtedy można komfortowo grać.

Jeśli wyjdzie w opłakanym stanie (niby nie wiadomo, jak będzie, ale się można domyślać), to zapewne i tak ludzie kupią i będą narzekać, że w złym stanie.

Oby tylko nie wyszło jak np. z Batkiem (Gotham Knight), że gra na PC była w tak tragicznym stanie, że wycofano ze sklepów. Podobna sytuacja do tej, czy np. z Cyberkiem, może się źle skończyć dla Stalkera 2 i przyszłości gier z tej serii. 

5 godzin temu, GS01 napisał:

Obstawiam, że starzy wyjadacze Stalkerów będą zawiedzeni. To pewnie będzie bardziej uproszczona gra i pod pewnymi względami pójdzie prędzej w kierunku Metra. Wątpię żeby po takich perturbacjach z przenoszeniem studia, jakimiś tam zmianach w składzie (bo wojna) wyszłoby to samo.

Jeśli pójdzie w kierunku Metra (większość gry w tunelowych lokacjach czy pseudo-otwartych, małych mapkach), to pewnie będzie to koniec serii Stalkera i ewentualnej kolejnej części (do dwójki na pewno mają zaplanowane jakieś DLC czy coś takiego). Przynajmniej tak mi się wydaje. I nie tylko starzy wyjadacze poczują zawód. Stalkery, z tego co pamiętam, miały niemały próg wejścia i współczesnemu graczowi wydałyby się za trudne, czyli "głupia i słaba gra" według nich, 1/10.

Metro od początku miało tę nie otwartość w sobie i pasowało to tej grze (i nawet do tytułu), a Metro Exodus niby było bardziej otwarte, ale też nie bardzo. Stalker to otwarty świat (choć też nie były to gigantyczne miejscówki), a w tunele wchodziło się raz na jakiś czas. Przez lata te różnice się trochę zatarły, bo kiedyś, na premierę pierwszego Metra mówiło się, że gra jest podobna do Stalkera, a Stalkerze 2, się porównuje do Metra. Także tego, szanuję obie serie gier, ale jako zbyt nie podobne do siebie twory. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Kulfoniarz napisał:

Metro od początku miało tę nie otwartość w sobie i pasowało to tej grze (i nawet do tytułu), a Metro Exodus niby było bardziej otwarte, ale też nie bardzo. Stalker to otwarty świat (choć też nie były to gigantyczne miejscówki), a w tunele wchodziło się raz na jakiś czas. Przez lata te różnice się trochę zatarły, bo kiedyś, na premierę pierwszego Metra mówiło się, że gra jest podobna do Stalkera, a Stalkerze 2, się porównuje do Metra. Także tego, szanuję obie serie gier, ale jako zbyt nie podobne do siebie twory. ?

na to liczę, na otwarty świat. Bez tego, to nie będzie Stalker. Tak w ogóle to chyba sobie za niedługo odświeżę serię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, GS01 napisał:

na to liczę, na otwarty świat. Bez tego, to nie będzie Stalker. Tak w ogóle to chyba sobie za niedługo odświeżę serię

Stalker ma mieć mapę o powierzchni ponad. 64km kw. Cień miał 30 km kw.

Także nie powinno być źle, ale ciekawe czy to będzie taka prawdziwa otwarta mapa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, GS01 napisał:

Lepsza liniowa i dobra fabuła, niż wielka i pusta mapa z bezsensownym bieganiem.

To nie jest Remake Stalkera Cień Czarnobyla, tylko nowa gra. 

Nie nastawiałbym się na klimat z jedynki, unikniesz rozczarowania :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, galakty napisał:

Lepsza liniowa i dobra fabuła, niż wielka i pusta mapa z bezsensownym bieganiem.

Lepsza gra w otwartym światem z dobrą fabułą niż liniowa ze złą fabułą.

Co ma do znaczenia czy gra z otwartym światem czy liniowa. Ważne aby była dobra.

Da się zrobić dobrą grę z otwartym światem i złą liniową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Kabor napisał:

Da się zrobić dobrą grę z otwartym światem i złą liniową.

Patrząc na ostatnie lata to gier z dobrą otwartą mapą i fabułą jest jak na lekarstwo. Chociaż niektórzy lubią kolejne Far Cry i Assasyny także ten...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, galakty napisał:

Patrząc na ostatnie lata to gier z dobrą otwartą mapą i fabułą jest jak na lekarstwo. Chociaż niektórzy lubią kolejne Far Cry i Assasyny także ten...

Niektórzy natomiast kochają RDR2 oraz W3.

FC czy A - wymieniłeś dwie serie gier ale od jednego wydawcy klepane na na jedno kolano.

FC, A - miałka fabuła   <------->   RDR2, W3 - dobra fabuła.

Naprawdę wyznacznikiem czy gra jest dobra czy zła nie jest liniowość/otwarty świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Kabor napisał:

Naprawdę wyznacznikiem czy gra jest dobra czy zła nie jest liniowość/otwarty świat.

Nie rozumiesz.

On założył że będzie otwarta i duża mapa. Tylko co z tego? to nie jest wyznacznik dobrej gry i o tym właśnie mówię. Wolę liniową dobrą fabułę. niż otwarty pusty świat z zadaniami "idź i przynieś". Oczywiście wolę otwarty świat i dobrą fabułę, jeśli się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie rozumiem. Tylko już kilkanaście razy na tym forum czytałem tą frazę "wolę dobrą liniową grę niż złą z otwartym światem" i to stwierdzenie jest dla mnie takim masłem maślanym bo ja zawsze będę wolał lepszą grę od gorszej (tak jak piszesz na końcu) nie zależnie czy jest z otwartym czy zamkniętym światem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jak co ale sądziłem, że era pokazywania tego co chce się osiągnąć a nie tego co się osiąga odeszła w niepamięć wraz z PS4/X1. Downgrade jest ogromny i za to chociażby nie kupię po cenie premierowej, nie ma takiej opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że wychodzi też na PC bo na PS5 bym nie zagrał a czekam na ten tytuł :glodny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, Radziuwilk napisał:

Tytuł filmiku : "STALKER 2 wygląda OBŁĘDNIE.. Moje Wrażenia i Nadzieje!"

Clickbajtowy tytuł że myślisz że niby grał już w jaką betę czy coś a on skleił trailery i opisuje "wrażenia" z trailerów ?

To tak jak teraz jest moda na sranie w tytułach słowem "RTX" mimo że gra nie ma z RTXem nic wspólnego, np "GTA V ultra graphics RTX!!!!"

Edytowane przez bbandi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi