Skocz do zawartości
Adi-C

S.T.A.L.K.E.R. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mieszane uczucia. Wygląda to na jakiegoś gniota.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to pewnie jakiś test build niedokończony, u nich to klasyka - zobacz ile było buildów starego Cienia Czarnobyla to zrozumiesz. Kombinowali tak samo pod prezentacje czy trailery a ostatecznie gra na premierę wyglądała inaczej co nie zmienia faktu, że biednie to wygląda na tym trailerze - jakby jakaś budżetówka AA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piewsze trailery wyglądały aż za dobrze. Teraz z kolei w drugą stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy za rok albo dwa na razie trzeba zapomnieć o tym lichym projekcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbrzydł STALKER.2 strasznie ale jeżeli wizualia i downgrade to będzie jedyny problem gry to mi to pasuje i nie będe narzekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 letnie metro exodus wygląda znacznie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wodotryski z UE upaliłyby GPU :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jestem na 99% pewny, że gierka zaliczy jeszcze ze 2 obsuwy i wyjdzie najwcześniej na koniec 2024. 

e:

Najnowsze materiały z gry faktycznie słabiutkie. 

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu wychodzą sygnały że tytuł utkwił w developerskim piekiełku i prace nad grą mocno spowolniły, a już na pewno nie idą tak jak miały iść ale coś takiego to już kilka miesięcy temu czytalem, ile w tym prawdy a ile rosyjskiej propagandy ?  przekonamy się... jak wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby miało to wyjść w Q1 2024 to gra już by była w fazie ostatnich szlifów, a tak nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To na kij tak cykają :/ 

Nie lepiej podać Q4 2024 a jak będzie szybciej to wszyscy się ucieszą.

Edytowane przez lamparcicho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Stalker, trzeba brać bardzo dużą poprawkę na to jak finalnie się gra będzie różnić. Niemniej kolekcjonerka zamówiona i zagram jakikolwiek by nie był ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale drewno ten gameplay, wygląda trochę jak przypudrowany CS 1.6 🥲

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem czego sie ludzie serio spodziewali. Te pierwsze fragmenty wygladaly za dobrze, przeciez to studio przed zapowiedzia Stalkera 2 to bylo na skraju zamkniecia i nagle z tylka mieli zrobic super produkcje AAA.

ostatnia gre wydali w 2016 i wygladala tak, czyli nawet srednio jak na RTS'a a teraz mieliby nagle z niczego zrobic super produkcje 

undefined

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadą na marce Stalker i sentymencie, nic więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Stalker to był przeciętny shooter, nic specjalnego, nie rozumiem tych ochów i achów nad tą grą. 

• Haha 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, ditmd napisał:

Jak dla mnie Stalker to był przeciętny shooter, nic specjalnego, nie rozumiem tych ochów i achów nad tą grą. 

Widocznie nie wczułeś się w klimat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ta gra przypadła na dzieciństwo więc chłonąłem klimat jak gąbka, ale w sumie to i rok temu grałem w Alpha (nie pamiętam nazwy) i też się bawiłem świetnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trailer wyglada okropnie jak z xbox one :szczerbaty:

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, maras2574 napisał:

Widocznie nie wczułeś się w klimat 

Miałem zbyt wygórowane oczekiwania co do tej gry, bylem nią zajarany od momentu jak tylko zobaczyłem jej pierwszy trailer, który na tamte czasy robił niesamowite wrażenie,  obserwowałem jej produkcję przez wiele lat, po drodze grając w rożne alfy, leaki itp, ale finalny produkt mnie rozczarował, klimat i atmosfera to jedyne co mi się w niej podobało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ditmd napisał:

klimat robił robotę po prostu. Setting, ilość broni, fajny żywy świat który w mało której grze został powtórzony tak że przy ponownym przechodzeniu mogłeś w starych lokacjach spotkać nowe rzeczy (pamietam jak przy drugim przejściu SoC na jakimś dworcu wyskoczyły na mnie chyba jakieś zmutowane szczury których w całej grze nie widziałem przy przechodzeniu 1 raz), polski lektor który nadawał filmowego charakteru grze, no i bardzo ciekawa historia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, sideband napisał:

Gdyby miało to wyjść w Q1 2024 to gra już by była w fazie ostatnich szlifów, a tak nie jest.

Tak było 15 lat temu. Dzisiaj szlify zaczynają się w 1 dniu po premierze. Niestety.

By dużo nie pisać, a raczej wróżyć z niczego - pozytywne wydarzenie. Fragment rozgrywki pokazano na żywo, była okazja rzucić okiem na tytuł. Gdyby gra była w bardzo dużym produkcyjnym dołku to by na takie posunięcie się nie zdecydowano. Pozostaje na spokojnie wyczekiwać kolejnych wieści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś wielce trailerów i screenów nie porównywałem, ale faktycznie widząc trailer najnowszy odniosłem wrażenie, że chyba ostry downgrade. Szkoda, bo lubię wodotryski, ale też przy mocnej reszcie się bez nich obejdzie - taka zła ta grafa nie jest, żeby utrudniać wczuwkę. Chernobylite też piękne nie było, a jakoś mnie to nie uwierało. Bo mocny klimat potrafi nadrobić o wiele gorszą grafikę. Osobiście wolałbym, żeby studio skupiło się w pierwszej kolejności na dowiezieniu gry możliwie niezabugowanej, niedrewnianej i w duchu poprzedniczek - nikt za rączkę nie prowadzi i niczego nie narzuca, jest trudnawo, niebezpiecznie i survivalowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Widać że to kupa graficzna i pewnie fabularna.

Edytowane przez gta100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym trailerze wygląda mięsacza jest gorszy niż w modyfikacjach starego STALKERA np. Anomaly.

DZOr9Qu.png

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi