Skocz do zawartości
dudi59

GTA / Grand Theft Auto: San Andreas

Rekomendowane odpowiedzi

jak odinstalować gta san andreas jeżeli nie ma folderu z grą został on usuniąty.

Jak masz nośnik to zainstaluj ponownie i odinstaluj. Jak nie masz to czyść wszystkie wpisy z rejestru dotyczące gry aplikacjami "Registry Mechanic" lub "jv16 power tools"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej grze wylacznie dziwku wraz z zacianniem sie pojawia sie po uzyciu kodow,tak,wiec wylacz kody i zaladuje sejwa na ktorym nie byla zapisana rozgrywka z kodem,inaczej nici z tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem, a mianowicie posiadam oryginalne GTA SA po ENG. Zainstalowałem je na czysto ( zaznaczając audio ), odpalam, nie ma dźwięków samochodu, tzn. silnika, poślizgu, a otwieranie drzwi, czy stłuczki słychać. Tak jak resztę, czyli inne samochodu, woda itp. Wszystko jest ok. instaluję spolszczenie i patcha do SAMP oraz SAMP'a i dalej to samo. grzebałem w ustawieniach gry, nic nie daje. Mam Win 7, czytałem gdzieś, że trzeba w dxdiag przesunąć pasek, ale niestety, tego nie mam ( podobno to tylko na XP jest ). Ok. rok temu wszystko działało, a teraz, gdy zachciało mi się grać, nie działa. Nie chcę robić formata komputera, za dużo czasu... Głośniki mam 2 + jeden duży. Sterowniki patrzyłem - nie ma nowych. Macie może jakiś pomysł, jak ustawić, aby był dźwięk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomógłby kto z misją dla Zero,w której trzeba latać tym samolotem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka! mam mały problem z Gta San Andreas strasznie mi ścina nie wiem dlaczego, sądze że mój komp jeszcze nie jest tak słaby żeby to tak ścinało, chciałbym rozwiązać ten problem lecz już nie wiem jak próbowałem wielu sposobów no i nic nie dało, może wy mi pomożecie tutaj daje wszystko o kompie.

Karta Graficzna - Asus Eah4350 Series 1GB

Procesor AMD Athlon64 x2 Dual Core 4400+ 2.30 GHz

Ram - 2GB

System Operacyjny - Windows 7 32bit

Komputer - Komputer z procesorem x86 obsługujący interfejs ACPI

Proszę o pomoc

PS

Dodam że nie mam zaśmieconego dysku ani nic, miesiąc po formacie myślałem przed formatem że jak zrobie to może to pomoże, lecz nic nie dało.

Edytowane przez Sh0keN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz kartę graficzną służącą do wyświetlania pulpitu, a nie gier 3D. Do tego 2GB RAM przy Win7 się sprawdzi, w rysowaniu w Paintcie.

Z ustawieniami graficznymi nie przesadziłeś?

Edytowane przez smilehunter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz kartę graficzną służącą do wyświetlania pulpitu, a nie gier 3D. Do tego 2GB RAM przy Win7 się sprawdzi, w rysowaniu w Paintcie.

Gra działała na słabszych maszynach więc to nie powinien być problem.

---

Co z sterownikami GPU? Z takim sprzętem bo ja bym siedział na WIN XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę ładna paranoja się zrobiła na PCL z wymaganiami. Swego czasu (+/- 3 lata) na Win7x86 przy 2gb ram intel pdc e2180 radeon 4850 grałem we wszystko co było na rynku.

Jakoś bratanek jeszcze niedawno grał na Sempronie 3100+ 1gb ram gf fx5500 i całkiem sprawnie to działało.

Ciężka sprawa Twój komputer to faktycznie grat, ale gierki pokroju gta sa powinny latać.

Podobny sprzęt i działa GTA IV, a co mówić SA: https://www.youtube.com/watch?v=M0LZgpEIOPo

Edytowane przez Morv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że mój pc to grat mam go już z 5 lat i nie wymieniałem nic, no i nie znam sie za dobrze na kompach, lecz też mi sie zdaje że taka giera jak gta sa powinna mi jeszcze śmigać, ale tak nie jest, wszystko się tnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz HD 4xxx, więc zacznijmy od sterowników. Powinieneś mieć zainstalowane 11.11, a w razie problemów odsyłam tutaj: KLIK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy z tymi wymaganiami? Ja w GTA SA grałem na zabytkowym geforce2 i athlonie 1.7 jednordzeniowym i dało się grać płynnie, więc to na pewno nie wina za słabej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra działała na słabszych maszynach więc to nie powinien być problem.

Ale co znaczy, działała? 30fps przy rozdzielczości VGA? Dla mnie takie coś ciężko nazwać "działaniem", podobnie może mieć autor tematu. Do czego zmierzam. Niektórzy mają tak, że jeśli coś dropi poniżej 60fps, to już tnie. Też mam taką chorobę.

Widzę ładna paranoja się zrobiła na PCL z wymaganiami. Swego czasu (+/- 3 lata) na Win7x86 przy 2gb ram intel pdc e2180 radeon 4850 grałem we wszystko co było na rynku.

Widocznie czasy się zmieniły, soft co raz cięższy etc. U mnie chrome + odtwarzacz ze scrobblerem i 2GB zassane.

Bez%C2%A0tytu%C5%82u_1411312173.jpg

Ale to dlatego, że mam do dyspozycji 4x więcej, więc i OS (64bit) chętniej czerpie zasoby.

Mimo wszystko sprawdził bym działanie gry na XP, trochę z tym zachodu co prawda.

Edytowane przez smilehunter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cienie w starych grach, m.in. w San Andreas potrafią zarżnąć najmocniejszego współczesnego kompa ;) Zjedź z nimi na medium i będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz HD 4xxx, więc zacznijmy od sterowników. Powinieneś mieć zainstalowane 11.11, a w razie problemów odsyłam tutaj: KLIK.

Dzięki za poradę troche pomogło, lecz jeszcze tnie i to w miarę ostro, zasrany szrot :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz programem fraps ile masz fps podczas rozgrywki.

Ale co znaczy, działała? 30fps przy rozdzielczości VGA? Dla mnie takie coś ciężko nazwać "działaniem", podobnie może mieć autor tematu. Do czego zmierzam. Niektórzy mają tak, że jeśli coś dropi poniżej 60fps, to już tnie. Też mam taką chorobę.

Widocznie czasy się zmieniły, soft co raz cięższy etc. U mnie chrome + odtwarzacz ze scrobblerem i 2GB zassane.

Ale to dlatego, że mam do dyspozycji 4x więcej, więc i OS (64bit) chętniej czerpie zasoby.

Mimo wszystko sprawdził bym działanie gry na XP, trochę z tym zachodu co prawda.

No sam sobie odpowiedziałeś. Masz 4x więcej ramu to z automatu więcej ciągnie no i odpalony chrome który wcina ram.

Wcale nie tak dawno składałem budżetowego kompa znajomemu z 2gb ram no i 1 kość padła jeszcze podczas testów u mnie. Znajomy odebrał kompa (z 1GB ram na w7 x86) i grał z powodzeniem w Modern Warfare 2 / NFS The Run /Portal 2 które są bardziej wymagające niż głupie GTA SA. No i nikt nie mówi oczywiście tutaj o 60fps o których wspomniałeś, ale poniżej 30 to tam też nie było. Oczywiście gry włączały się dosć długo i jeszcze dłużej się z nich wychodziło, ale sama gra działała już dobrze.

Trochę choruje jak patrze na tym forum na te fpsy sresy. Ludzie najlepiej proponowaliby core i7 wykręcone na 5GHz / 16gb ram ddr4/ i gtx'a 980 żeby pograć w far cry 3

GTA SA działa dość płynnie nawet na moim leciwym Galaxy Ace 2 :E ale to juz ARMy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R* dzisiaj wypuściło jakąś aktualizację do gry która podobno usuwa większość muzyki :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usuwa te same utwory, ktorych od poczatku nie bylo w wersji gry na androida i ios, do tego w vice city tez usunieto kilka utworow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałem powspominać stare czasy i zainstalowałem sobie GTA San Adreas (oryginał) Wszystko pięknie ładnie, ale gdy ustawiam antyaliasing na 3 to filmiki w grze są czarne. Tak samo gdy uruchamiam grę, intra są czarne. W misjach nie które są czarne. Gdy ustawiam antyaliasng na 0 wszystko działa, ale chciałem popykać na w miarę dobrej grafice. Moja karta graficzna to Geforce 9800 GTX+ Ktoś coś może pomóc w czym tkwi problem ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem z GTA SA - nie uruchamia mi się. Takie coś ze z launchera mi się pojawia:

post-588730-15765907870411_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wcześniej grałeś normalnie i wyłączyłeś grę, to zobacz w menadżerze zadań czy proces czasem się nie zamknął. gta-sa.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie grałem bo gra mi się W ogóle od zainstalowania nia włączyła ani razu. Ale launcher odczytuję jakby była włączona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i niestety jest tylko wczytywanie a gra sie nie uruchamia.

post-588730-15766031534263_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi