Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nina zapowiedziała nowego Fire Emblem na 3DSa - jaram się jak dziecko! W AW zrobiłem 200h :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba za następną wypłatę biorę 2/3DS'a :E8:E.

Twój filmik bynajmniej nie miał na to wpływu, po prostu chciałbym zagrać w nowe pokemony :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby co to 3DSy dostały dzisiaj apkę do oglądania anime :E

Ale póki co to tylko ciekawostka - mamy do wyboru po kilka odcinków 3 serii, angielski dubbing, nie ma 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obczaiłem. Wygląda na to, że będą tylko anime promujące gierki pod 3DS'a (specjalnie wyselekcjonowane jak to pisze w sklepie). Na razie jest Inazuma Eleven, Kirby i Poki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś ma być specjalny Direct Nintendo o 3DS, ale tylko dla Korei Południowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo chętnie przyjmę jakiekolwiek kody do Klubu Nintendo (region PAL oczywiście).

Ze względu na to, że w Polsce klub nie funkcjonuje - duża ilość osób je po prostu wyrzuca bądź zostawia w pudełku.

Mi osobiście bardzo się przydadzą, a jak wiemy klub w tym roku będzie zamknięty całkowicie.

Jeżeli masz jakiś kod i na tyle chęci, żeby go zdrapać i wysłać TO BARDZO PROSZĘ o kontakt na priv.

nintendoClubPoints.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Mam mały problem, zastanawiam się nad new nintendo 3ds, konsolka bardzo przypadła mi do gustu, gry również (mario i pokemony) ale jedno nie daje mi spokoju. Mianowicie spadki fps, z tego co słyszałem w pokemonach jest to częstym zjawiskiem ale nie wiem czy z włączonym 3d czy w 2d (z 3d raczej korzystać nie będę). No i oczywiście mam jeszcze problem z rozdzielczością konsoli. Czy będzie straszna pikseloza jak pierwszy raz na nią spojrzę ?? dodam tylko że nigdy w rękach jej nie miałem.

Z góry dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spadki są sporadyczne, ale tylko przy włączonym 3D w 2D jako tako trzyma fps. Tylko, że i tak to nic nie wnosi, bo poki to nie jest jakaś gra akcji czy szczelanka, gdzie < 60fps fragi nie wpadają :E Piszę o starej wersji 3DSa, N3DS podobno lepiej sobie z tym radzi.

Co do pikselozy - miałeś PSP? W 3DS XL, czyli tym co mam oceniam na podobny co ten w PSP. Wersje classic i ta mała N3DS pod tym względem lepiej wypadają (mniejszy ekran, większe zagęszczenie pikseli). Imo 3DS nie kupuje się dla grafiki, moc tej konsolki leży w czym innym ;)

Also, ogrywam Fire Emblem: A. Przez tą grę się nie wysypiam, już nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałem, że zasiadam do gry ok. północy, po chwili patrzę na zegarek a tam po 4 rano, normalnie cud, miód i cała reszta :lovin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem psp ale 4 lata temu i nie za bardzo pamietam jakosci :) nie kupuje dla grafy tez konsoli ale nie chce plakac jak zobacze multum pikseli :) wielkie dzieki za odpowiedz, bylbym bardzo chetny gdyby ktos opisal jak sie konsolka ogolnie zachowuje itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na N3DSie poki chodzą trochę lepiej tj. nie ma takich spadków.

Możesz zastanowić się również nad Vitą, która ma też sporą bibliotekę gier i można ją wyrwać taniej niż N3DSa.

Kwestia gustu i doboru gier, które Cię interesują.

Jeżeli masz kupić nowego 3DSa to polecam albo wersje bez 3D albo N3DS'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

N3DS troszkę przydrogawy więc mam jeszcze pare pytań, jak jest z płynnością na zwykłym 3DS i obrazem (jakością itp.) na 3DS XL. Nie wiem którą wersję wybrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo rozumiem pytania dot. płynności. 3DS to konsola a nie PC, w dodatku zdecydowana większość gier na nią to exy, więc nie ma bólu o np. skopany port. Gry robione na nią są optymalizowane, żeby działały "wystarczająco" płynnie - ile fps jest wystarczające to już zależy od gry. Nie spotkałem się ze zjawiskiem, żeby jakaś gra się przycinała, no może wyjątkiem są poki, ale to występuje tylko podczas pewnych szczególnych wydarzeń (z tego co pamiętam, to podczas "przywoływania" pokemona) i tylko przy włączonym 3D, którego na "starych" 3DSach się nie używa, bo jest niepraktyczny i szybciej zżera baterię.

Co do obrazu to powiem tak - ma 3DS XL i mi nie przeszkadza, tylko, że mnie po prostu nie obchodzi, czy motylek lecący w tle za głównym bohaterem składa się z 3 pikseli czy z 200. Dla mnie jest wystarczająco (fak, znowu pojęcie względne :kwasny: ) ok. Jeżeli faktycznie masz z tym duży problem, to kup sobie classica. Przy okazji zyskasz sporo na przenośności konsoli i plusem jest fakt, że używane można teraz bardzo tanio wyrwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za odpowiedz :) czyli zdecydowane zostaje przy zwyklym 3DS ( chyba ze znajde n3ds za 500zl xD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Also, ogrywam Fire Emblem: A. Przez tą grę się nie wysypiam, już nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałem, że zasiadam do gry ok. północy, po chwili patrzę na zegarek a tam po 4 rano, normalnie cud, miód i cała reszta :lovin:

Muszę ją sobie jeszcze kiedyś ponownie zakupić. Chciałbym pograć na trudniejszym poziomie trudności i podejść do sprawy bardziej taktycznie - wiadomo, lęk przed permanentną utratą postaci robi swoje. Z tym, że pewnie z 70h (tyle mi zajęło przejście) zrobiłoby się drugie tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez Was ponownie zacząłem przeglądać lolegro. Dzięki! :E

Kusi ten 2DS, ale za drogo to wychodzi, m.in. dlatego też sprzedałem wju.

No tak średnio kiedy bym na niej grał. Chyba, że zmienić robotę na jakąś ochronę i nic tylko siedzieć i grać :E.

Co myślicie o tej ofercie: http://allegro.pl/nintendo-3ds-zelda-fire-emblem-i5563570310.html

?

Edytowane przez Gonzo3211

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak, dzisiaj otrzymałem nowego new nintendo 3DS razem z ładowarką ;] wcześniej kupiłem pokemony AS i musze powiedzieć że konsolka jest genialna, AR karty niby pierdoła a całkiem fajna zabawa z nimi jest, przynajmniej na pare minutek. Także polecam :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu też kupiłem NN3DS, także grono forumowych 3dsowców się powiększa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też czekam na dziesiątego i biorę jakiegoś dsa. Już nie mogę się doczekać zeldy, poków itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu złapałem za 3DS'a i cisnę w gierki, które zakupiłem 1.5 roku temu. New Super Mario Bros 2 i Resident Evil: Revelations - jest moc :thumbup:

Kupione dawno, ale patrząc teraz po allegro, to przy odsprzedaży jeszcze bym zarobił :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to sprzedałem wiiu - baza używek i cena gier :kwasny:. Szkoda, że N jest tak beznadziejne na naszym rynku.

Mówiłem sobie, że już nie wejdę w N, a tera chcę brać dsa :E. Teraz trochę na mniejszą skalę, więc mam nadzieję, że nie będzie mnie piekło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi