Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w oczekiwaniu na ten głupi kabel do Wii, a będąc na głodzie Nintendo, wyciągnąłem 3DSa i ukończyłem Pokemony :D.

Chyba wczoraj albo przed, tak włączyłem poki, już zapomniałem co i jak i tak trochę meh, ale wessały ponownie, jakieś 8-10h grania i skończone. Na liczniku równe 30h:10m, a już wysyłają mnie gdzieś tam i sam jeszcze zajrzę do dwóch jaskiń gdzie jako nie-mistrz nie mogłem wejść i definitywnie chyba skończę przygodę, a czas gry zawsze się wydłuży.

"Zajęły" mi jakieś 5 miesięcy :E. Zacząłem w sylwka, całkiem nieźle mi szło i w sumie na hype trainie dobiłem do 17h, ale później rzuciłem w kąt bo już się nasyciłem i do tego łatwy poziom też już nie zachęcał do grania. Druga połowa na szczęście lepsza.

Bardzo się cieszę że skończone, bo nie lubię tak rozbabrać grę i zostawić, a teraz mogę się wziąć znowu za jakąś Zeldę :D.

Dwie "małe" gry (link between worlds i poki), a zabrały łącznie 50h. A czas można wydłużyć jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co lepiej kupić:

Pierwszą wersję 3DS czy 2DS? (chcę kupić konsolkę jak najtaniej)

W wielu zestawach 2ds nie ma ładowarki.

Czy taka od DS Lite będzie pasować?

I co wybrałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupie lub wymienie za moją dopłatą Nintendo 3DS XL - czarną na:

Nintendo 3DS

New Nintendo 3DS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś się jeszcze ociąga, szczerze polecam My Nintendo Picross: The Legend of Zelda, którą można dostać za punkty ze strony mynintendo.com. Nie spodziewałem się, że tego typu gra logiczna tak mnie zaabsorbuje. Czasem rozwiążę układankę w kilkanaście minut, a czasem przegapię jakiś szczegół i siedzę nad tym niemal godzinę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ponad 1400 punktów w MyNintendo i cały czas czekam na coś lepszego niż ten Picross, ale chyba się nie doczekam... Gry logiczne to zupełnie nie moja bajka. Dobrą zniżka też bym nie pogardził :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że to nie Twoje klimaty.

Moim zdaniem konsole przenośnie są właśnie stworzone do wszelakiej maści gier logicznych itp. Takie produkcje są w sam raz na jakiś szybki "strzał", kiedy mamy wolne kilka/kilkanaście minut ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślałem, że to nie moje klimaty, ale gierka naprawdę wciąga, między innymi dlatego, że ma proste zasady (co nie znaczy, że te puzzle nie potrafią dać w kość). Przez ostatni miesiąc pękło kilkanaście godzin. Jak napisał Kszyrztow, idealna by odpalić na szybko, a jak zabraknie czasu by dokończyć, można puzzle zawiesić, wyłączyć konsolę i wrócić w wolnym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony szkoda tych punktów, z drugiej i tak nie ma na co ich wydawać... Poczekam jeszcze trochę i o ile nic nowego się nie pojawi to raczej wezmę Picrossa. Chyba, że do tego czasu zniknie z oferty :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozstałem się z 3DSem... I tak udało mi się wyciągnąć za niego dobrą monetę w porównaniu do tej "niszczatorskiej" oferty za nówkę 3dsa + zelda za 340 zł. Gdybym się obudził wcześniej może byłoby lepiej.

Najgorsze, że najchętniej od razu pobiegłbym z tą kasą po 2DSa z pokemonami, ale w sumie nie po to też sprzedawałem 8:E. Muszę się uzbroić w cierpliwość i poczekam dwa miesiące, bo gdzieś mi się obiło, że mają być jakieś obniżki jeszcze na jesień + może w końcu łaskawie informacje o NX. Gdyby tak był kompatybilny z 3DS to bajabongo normalnie i jak by się coś potwierdziło, to czekam. Jak nie, to myślę, że w listopadzie/grudniu zakupię coś ponownie. 2DS mógłby pojawić się w fajnej ofercie u nas np. w takiej samej konfiguracji jak 3ds 340 zł + zelda, albo do tych poków dodać jakąś dobrą grę :D.

Trochę mi będzie brakowało przez ten czas, ale z drugiej strony pożyczyłem drugiego wii lota i od tygodnia na wii nabiłem co najmniej 20h, a to dopiero początek, bo wyrwałem również oryginalną "gruchę", czyli lepiej będzie się grało w zeldę i galaktykę może skończę.

Fajnie mieć taki wybór - dwa tygodnie temu ostro działała yakuza na ps3, a teraz tylko nintendo i kirby + mario :E.

PS4 w sumie znowu nie pamiętam kiedy włączałem. Nie mam gier w które bym chciał zagrać, to leży sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miśki, w gorącym strzale x-kom jest 3DS + Zelda: Link Between Worlds za 333 zł (2 sztuki to 666 zł. #pszypadekniesondzem). Warto? Ile to może być warte przy odsprzedaży? Bo nie ukrywam, że kupiłbym to tylko dla kilku tytułów a nie chciałbym żeby się okazało, że za ~1,5 miesiąca to będzie warte 150 zł :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Pytanko czy warto się pakować w New 3DS XL czy kupić zwykłego 3DS XL?

Szczerze, do premiery poków jest jeszcze chwilką a mam sklep gdzie mogę wymieniać gry wmiarę tanio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miśki, w gorącym strzale x-kom jest 3DS + Zelda: Link Between Worlds za 333 zł (2 sztuki to 666 zł. #pszypadekniesondzem). Warto? Ile to może być warte przy odsprzedaży? Bo nie ukrywam, że kupiłbym to tylko dla kilku tytułów a nie chciałbym żeby się okazało, że za ~1,5 miesiąca to będzie warte 150 zł :E

Teraz widzę musztarda po obiedzie, a 30 min temu jeszcze było dużo.

Odpowiem, że warto, sama gra to 70 zł, więc sama konsola 260 zł, chociaż tu nie ma ładowarki (nadal się opyla), to początkowe zestawy miały ładowarki, a teraz Janusze patrzą tylko na czym przyciąć i zarobić na tym (to samo w MM za 400 zł :E). Sam przez minutę się zastanawiałem, ale dopiero co sprzedałem takiego i teraz poluję na 2DSa.

Do ładowania wystarczy taki kabel za 5 zł na lolegro.

Hej,Pytanko czy warto się pakować w New 3DS XL czy kupić zwykłego 3DS XL? Szczerze, do premiery poków jest jeszcze chwilką a mam sklep gdzie mogę wymieniać gry wmiarę tanio.

To już zależy od Ciebie, czy chcesz większy ekran, czy dwie-trzy (?) ekskluzywne gry na n3ds, lepsze 3d i wymienne panele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już zależy od Ciebie, czy chcesz większy ekran, czy dwie-trzy (?) ekskluzywne gry na n3ds, lepsze 3d i wymienne panele.

Ekran w obu XL jest chyba ten sam... właśnie te 2-3 gry mnie zastanawiaja to raz i czy po premierze NX N3DS nie zostanie olany. Bo to lepsze 3D mi jakoś nie leży chyba że w innych grach niż poki się bardziej przydaje.

Edytowane przez Neuthrone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na konsoleigry masz ten zestaw + właśnie ładowarka za 340 i to najlepsza oferta.

Ekran w obu XL jest chyba ten sam... właśnie te 2-3 gry mnie zastanawiaja to raz i czy po premierze NX N3DS nie zostanie olany. Bo to lepsze 3D mi jakoś nie leży chyba że w innych grach niż poki się bardziej przydaje.

A, nie doczytałem że new też XL. Czyli wybierasz między tylko lepszym 3d i eksami. A przy nadchodzącym NX, kto wie co to będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na konsoleigry masz ten zestaw + właśnie ładowarka za 340 i to najlepsza oferta.

Ehhhhhh, już się cieszyłem, że ktoś to wykupił, zamówiłem "empetrójkę" i słuchawki a Ty mi tu z takimi wyskakujesz. Tak się nie robi :E Dam sobie czas do wieczora, bo jednak do wypłaty jeszcze trochę czasu zostało a po kupnie DSa musiałbym wyciągnąć cebulki ze skarpety :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem pomóc, to źle :E.

Myślę że wiele nie straciłoby się na tym zestawie. Mimo takiej wyprzedaży i tak znaleźć sensowną używkę, to ze świecą szukać. Sama konsola + ładowarka to ~265 zł, utrzymasz w dobrym stanie, to wystaw za x miesięcy za te 220 zł mniej więcej, to myślę że i tak pójdzie. Większym problemem są ceny gier i m.in. z tego powodu też się pozbyłem po raz drugi konsol N... Może NX wypadnie lepiej u nas.

Btw. Jakiego grajka zamówiłeś? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chciałem pomóc, to źle :E.

Jestem niewdzięcznikiem. Gdyby nie to, że jestem na dodatek ch**em to bym Ci podziękował za pomoc 8:E*

Btw. Jakiego grajka zamówiłeś? :D

xDuoo X2 i do tego słuchawki Mee M9 Classic. Grajka w sumie nie planowałem :E Stwierdziłem, że skoro nie kupiłem konsoli to kupię coś do słuchania, bo Clip+ wyzionął ducha jakoś tak na jesień i leciałem na iRiverze T30 512 MB :E Ale to bardziej dodatek do słuchawek (jak to brzmi :E) bo miałem już dosyć wiecznej awaryjności Koss Porta Pro.

* - dziękuję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko luz, ja nadal jestem Ci wdzięczny za pomoc z kupnem Kindla z rzeszy, więc chociaż tyle mogę 8:E.

Eh, gdyby to był 2DS w podobnej wyprzedaży...

Grajek kompletnie mi nieznany, myślałem że też jakąś Sanse wziąłeś. Słuchafony za to fajne. Można będzie podłączyć pod 3DSa :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta w xkomie? Na konsoleigry jest lepsza, bo z ładowarką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko luz, ja nadal jestem Ci wdzięczny za pomoc z kupnem Kindla z rzeszy, więc chociaż tyle mogę 8:E.

O, już mi z głowy wyleciało :E Ale fajnie, że mogłem pomóc ;)

Grajek kompletnie mi nieznany, myślałem że też jakąś Sanse wziąłeś. Słuchafony za to fajne. Można będzie podłączyć pod 3DSa :E.

Grajek to chinol :D Zbiera pochlebne opinie, że w cenie ~200 zł najlepszy sprzęt grający, zostawiający Sandiski w tyle to postanowiłem kupić, w końcu to tylko kilka dyszek więcej od Sans :) No i plus taki, że nie ma pamięci wewnętrznej, tylko karty, więc po włożeniu takowej nie trzeba się przełączać pomiędzy pamięciami :D

Można będzie podłączyć pod 3DSa :E.

Przestań bo na prawdę kupię xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz, a ja nadal pamiętam ;).

Zła informacja, bo właśnie wyczaiłem że Zelda z zestawu pojawiła się na allegro za 53 zł nówka sztuka, co obniża trochę wartość zestawu, ale nadal się opłaca za pachnącą nową konsolę.

Ah, gdyby wszystkie gry miały takie ceny po pewnym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czwartek zniżki w eShopie:

do 18 sierpnia

• Real Heroes: Firefighter 3D Download Version – 20 PLN / €4.99 / £4.49 (normalna cena 40 PLN / €9.99 / £8.99)

do 25 sierpnia

• Resident Evil Revelations – 36 PLN / €8.99 / £7.49 (normalna cena 120 PLN / €29.99 / £24.99)
  • Beyblade Evolution – 20 PLN / €4.99 / £4.99 (normalna cena 80 PLN / €19.99 / £19.99)
  • BIT.TRIP SAGA – 20 PLN / €4.99 / £4.99 (normalna cena 80 PLN / €19.99 / £17.99)
  • Girl’s Fashion Shoot – 20 PLN / €4.99 / £4.99 (normalna cena 80 PLN / €19.99 / £19.99)
  • Hakuoki: Memories of the Shinsengumi – 48 PLN / €11.99 / £11.99 (normalna cena 120 PLN / €29.99 / £29.99)
  • Harvest Moon: The Tale of Two Towns – 40 PLN / €9.99 / £8.99 (normalna cena 80 PLN / €19.99 / £17.99)
  • Hometown Story – 30 PLN / €7.49 / £7.49 (normalna cena 120 PLN / €29.99 / £29.99)
  • Shifting World – 20 PLN / €4.99 / £4.99 (normalna cena 90 PLN / €19.99 / £17.99)
  • Virtue’s Last Reward – 50 PLN / €12.49 / £9.99 (normalna cena 100 PLN / €24.99 / £19.99)
  • SADAME – 30 PLN / €7.49 / £6.49 (normalna cena 60 PLN / €14.99 / £12.99)
  • Resident Evil The Mercenaries 3D – 16 PLN / €3.99 / £3.59 (normalna cena 40 PLN / €9.99 / £8.99)
  • Super Street Fighter IV 3D – 32 PLN / €7.99 / £7.19 (normalna cena 80 PLN / €19.99 / £17.99)
  • Mega Man Legacy Collection – 40 PLN / €9.99 / £7.99 (normalna cena 60 PLN / €14.99 / £11.99)
  • Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy – 60 PLN / €14.99 / £12.49 (normalna cena 120 PLN / €29.99 / £24.99)
  • Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies – 40 PLN / €9.99 / £7.99 (normalna cena 100 PLN / €24.99 / £19.99)
  • Funfair Party Games – 20 PLN / €4.99 / £3.69 (normalna cena 28 PLN / €6.99 / £4.99)
  • Jewel Match 3 – 16 PLN / €3.99 / £2.89 (normalna cena 28 PLN €6.99 / £4.99)
  • Pazuru – 20 PLN / €4.99 / £2.99 (normalna cena 24 PLN / €5.99 / £3.99)
  • Undead Bowling – 12 PLN / €2.99 / £2.13 (normalna cena 28 PLN / €6.99 / £4.99)
  • Return to PopoloCrois: A STORY OF SEASONS Fairytale – 92 PLN / €22.99 / £19.99 (normalna cena 140 PLN / €34.99 / £29.99)

do 1 września

• AeternoBlade – 20 PLN / €4.99 / £4.49 (normalna cena 60 PLN €14.99 / £13.50)
  • 10-in-1: Arcade Collection – 4 PLN / €0.99 / £0.89 (normalna cena 8 PLN /€1.99 / £1.79)
  • Crazy Kangaroo – 4 PLN / €0.99 / £0.89 (normalna cena 8 PLN / €1.99 / £1.79)
  • Hazumi – 5,20 PLN / €1.30 / £0.99 (normalna cena 10, 76 PLN / €2.69 / £1.99)
  • League of Heroes – 8 PLN / €1.99 / £1.79 (normalna cena 16 PLN / €3.99 / £3.59)
  • Monster Shooter – 8 PLN / €1.99 / £1.60 (normalna cena 16 PLN / €4.00 / £3.20)
  • Pick-A-Gem – 6 PLN / €1.49 / £1.29 (normalna cena 12 PLN / €2.99 / £2.79)
  • PIX3D – 8 PLN / €1.99 / £1.79 (normalna cena 16 PLN / €3.99 / £3.59)
  • Rage of the Gladiator – 14 PLN / €3.49 / £3.09 (normalna cena 28 PLN / €6.99 / £6.29)
  • SpeedX 3D Hyper Edition – 4 PLN / €0.99 / £0.89 (normalna cena 8 PLN / €1.99 / £1.79)
  • SpeedX – 6 PLN / €1.49 / £1.29 (normalna cena 12 PLN / €2.99 / £2.69)
  • Brunch Panic – 12 PLN / €2.99 / £2.49 (normalna cena 16 PLN / €3.99 / £3.39)
  • Petit Novel series – Harvest December – 32 PLN / €7.99 / £6.39 (normalna cena 48 PLN / €11.99 / £9.19)
  • Sweet Memories Blackjack – 12 PLN / €2.99 / £2.39 (normalna cena 16 PLN / €3.99 / £3.19)

Źródło: my3ds.pl

Poleci ktoś, coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2DS ma takie same podzespoły jak 3DS ? Bo można go trafić dużo taniej, a chętnie bym ograł pokemon X lub Y.

Podzespoły są takie same, tylko wiadomo, nie ma 3d.

Czy na pewno taniej? Zależy od wersji. Biały 3ds classic ostatnio jest do wyłapania za około 350zł wraz z Zeldą (ceneo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi