Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cena ujdzie, choć ja bym nie kupił przez to, że pierwotnie taki zestaw kosztował 340 zł i poszedł jak świeże bułki, a janusze ze swoim 399 mają ciągle to w ofercie.

Ciekawe czy się doczekam promocji na 2DSa... takiego przezroczystego niebieskiego :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie są najlepsze exy na 3ds ? Na ten moment mam pokemon x, teraz wyszło jakieś sun.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam:

• The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
  • Bravely Default
  • Monster Hunter 4: Ultimate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Naszła mnie ochota na sprawdzenie 3ds-a (do grania w domu) i mam kilka pytań. Po pierwsze ile warto dać za wersję XL? Przegapiłem wszystkie dobre promocje i obecnie najtaniej jest za 550zł w komputroniku (jest też za 479zł różowa w konsole i gry, no ale bez przesady :E). Warto dopłacić te 200-230zł z ładowarką względem zwykłego 3dsa? Druga kwestia to kolor, gdzieś czytałem jakieś plotki o jakości materiałów i podobno któraś wersja kolorystyczna jest lepiej wykonana, prawda to? Trzecie pytanie, czy wszystkie zestawy ze zwykłym 3dsem mają w zestawie ładowarkę, stację dokującą i ogólnie to, co było dodawane na samym początku? Czasami w sklepach są informacje, że zestaw zawiera Konsolę + ładowarkę, o innych akcesoriach nie ma wzmianki. Ostatnie pytanko, na którym 3dsie gry z DSa wyglądają lepiej, zwykłym czy XL? Chodzi mi zarówno o rozciąganie na cały ekran, jak i granie w oryginalnej rozdzielczości. To tyle, ogólnie cały czas się waham między wersją zwykłą a XL, gdybym znalazł konsolę (nie różową...) do 500zł, to pewnie bym się nie zastanawiał tylko brał XL, a tak, to różnica w cenie jest już dość znacząca :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam brać Nintendowską:)

Moja przygoda z produktami od Nintendo nie jest zbyt bujna (w szkole podstawowej pogrywałem na GB Pocket i GB Color na przerwach na konsolkach kolegów, później zaliczyłem epizod z GBA (chociaż przeszedłem na nim dosłownie 4-5 gier z racji na ich cenę i brak odpowiednich funduszy)). GBA zresztą jest gdzieś zawieruszone w rodzinnym domu, będę musiał zmobilizować brata żeby je odnalazł, bo jak dobrze pamiętam w momencie gdy się zawieruszyło było wciąż sprawne.

Swoją drogą spojrzałem na allegro, masakra że tak trzyma cenę:)

Teraz przyszedł czas na nową generację w postaci 2DS. Stwierdziłem, że to ostatni brakujący element mojego growego imperium, idealny sprzęt do zabrania na wyjazd służbowy czy odpalenia przed snem przy żonie czytającej książkę. Mam maaaasę zaległości, więc będzie co ogrywać. Na pierwszy ogień idzie Mario Kart DS, później Pokemon HeartGold.

Sama konsolka trzeba przyznać bardzo fajnie wykonana, do tego wygodnie leży w dłoni. Wydaje się solidnie wykonana, choć jest przy tym zaskakująco lekka. Trochę luzu jest przy przycisku zmiany głośności (tzn on się nie przesuwa ale nie leży sztywno - przy potrząsaniu konsolą suwak delikatnie podskakuje). Dotyk bardzo responsywny, ekrany ładnie i równo podświetlone, ładnie reprodukujące kolory. Trochę się obawiałem jakości dźwięku z tego głośnika mono ale tragedii nie ma:) Wygląda trochę dziwnie - konstrukcja ma wielu przeciwników, moim zdaniem nie jest najgorzej choć fakt faktem 3ds jest dużo ładniejszy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie i jaki zestaw kupiłeś?

Mi akurat 2DS się bardziej podoba. Miałem 3DSa i trochę przeszkadzały nisko położone przyciski + łamanie palców żeby użyć L/R, o palcowaniu się nie wspomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie 2DS jest dla mnie mega wygodny (mam powiedzmy normalnej wielkosci rece, 183 cm wzrostu). Do 3DS nie mam w tej kwestii porownania.

Kupilem za ok. 360 z dostawa do paczkomatu 2DS z Yo-Kai Watch (wersja niebiesko-czarna). Sklep - al.to. Na samej grze mi nie bardzo zalezalo, ale recenzje ma w sumie dobre, a nie ma obecnie chyba lepszej oferty na rynku.

Teraz musze jeszcze dokupic sobie cos ochronnego na wyswietlacze i kupic/poprosic zone o zrobienie jakiegos etui:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że już jest normalna cena tj. 400 zł.

Też chętnie wróciłbym do konsolki, ale nie ma za wielkiego wyboru w ofertach.

Znowu chodzą za mną pokemony :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, faktycznie zmienili cenę, to 350 się utrzymywało przez ponad tydzień na pewno (nie wiem czy dłużej, bo nie sprawdzałem). Ale dziwne, bo nie było oznaczone jako promocja. Wczoraj też widziałem, że x-komie była przez chwile po 350, ale też szybko zmienili.

PS Ja głównie z myślą o Pokach kupiłem konsolkę:) A, że prócz nich jest cała masa innych świetnych tytułow, to nic tylko się cieszyć:)

Naszło mnie na takie małe podsumowanie.

2DS - 350 zł.

Etui-50 zł.

Pokemon Sun -150 zł.

Poczuć się znów jak dziecko - bezcenne:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z was korzystał z gwarancji nintendo? Kupiłem konsole new 3DS XL na allegro od jakiegoś sklepu-stoiska z Poznania na przełomie listopada i grudnia 2016 roku - posiadam dowód zakupu w postaci paragonu. Wczoraj ekran konsoli zaczął migotać i konsola przestała działać, nie reaguje na nic, żadna lampka led nie świeci. Próbowałem już wyjmować baterie itp. Wolałbym kontaktować się bezpośrednio z nintendo i stąd moje pytanie czy ktoś z was ma w tym jakieś doświadczenie i mógłby opisać jak to wyglądało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuję Ci :(

Moim zdaniem masz 3 wyjścia:

1) Napisać do sprzedawcy i reklamować u niego

2) Napisać do dystrybutora na Polskę - Conquest - http://www.nintendo.pl/kontakt/

3) Napisać do Nintendo w Niemczech (musi być po niemiecku lub angielsku)

Nie wiem jak to dokładnie wygląda, bo nie byłem nigdy w takiej sytuacji. Pisałem jednak kiedyś do dystrybutora i nawet udało mi się porozmawiać z jakimś Panem z działu technicznego, chyba Wojtkiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem do Conquestu - napisali, że od klienta detalicznego nie przyjmują i kazali kontaktować się ze sprzedawcą. Sprzedawca napisał, że bez problemu przyjmie i wyśle do nich na gwarancje, także nie ma problemu.

Z drugiej strony po rozkręceniu konsolki zobaczyłem, że port ładowania jest jakby rozlutowany, myślę że to wina tego - podjadę w poniedziałek do kumpla, który ma lepsze oko do takich rzeczy i może obędzie się bez wysyłania nigdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

148820662442.jpg

Specjalna edycja 3DS z okazji 21 lecia marki Pokemon. Kusi jak nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by zarzucili ponownie 2DSa z rocznicą poków, to byłbym zainteresowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2DS super sprawa. Ja jestem ze swojego naprawdę mega zadowolony, często z niego korzystam w drodze do pracy/przed spaniem/na różnego rodzaju wyjazdach. Przeszedłem już Poki Heartgold (spędziłem tam jakieś 60h), teraz już od ponad 10h ogrywam Phantom Hourglass - frajda jest mega:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby nie powinienem być, a jednak jestem zaskoczony kolejnym modelem. Ładniutkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Góra wygląda trochę jak doczepiony iphone 3g.

Konsola interesująca, bo nie było żadnych przecieków, a tu bam! Ciekawe w jakiej cenie u nas, ale liczę przez to w końcu na dobrą ofertę zwykłego 2ds (<400zł), bo model mi w sumie obojętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BARDZO mi się podoba, fajny refresh konsoli w sumie pod koniec jej żywota. 3D to dla mnie zbędny bajer, więc coś takiego z chęcią bym kupił. Cena też zapowiada się nie najgorzej. No i w zestawie ma być ładowarka! :E Niech jeszcze dorzucą jakieś inne, fajne wersje kolorystyczne, choć te patrząc na starsze modele powinny pojawić się dość szybko i to w różnych wariantach.

Japońska limitka Bubble Metal Slime w bundlu z Dragon Quest XI - kozak:

dragon-quest-xi-new-nintendo-2ds-xl.jpg

http://nintendoeverything.com/photos-of-the-japanese-bubble-metal-slime-new-2ds-xl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

Jedyne różnice to brak 3D no i obudowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

Jedyne różnice to brak 3D no i obudowa.

super to chętnie wymienie mojego 3dsa na to ;) bardziej się tym ciesze niż switchem i do tego fajnie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co mnie martwi to to, że praktycznie wszędzie na wstępie mówią - lżejszy, bardziej plastikowy od N3DSXL.

Żeby się nie okazało, że zaraz zawiasy siadają albo obudowa się wygina, pęka itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ogień:

I teraz właśnie znowu myślę o kupnie 3DS-a i przeglądam oferty na Allegro... Głupie Nintendo :/

Co najlepsze, gra jest już gotowa. Pokazali to światu pierwszy raz na E3, premiera we wrześniu - sztos. Swoją drogą, że to utrzymali w tajemnicy przez tyle czasu i nikt pary nie puścił, nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi