Forum PCLab.pl: 3DMark Vantage - Ranking PCLab.pl - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (26 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

3DMark Vantage - Ranking PCLab.pl SINGLE / MULTI GPU Oceń temat: ***** 4 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   lysyn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1315
  • Dołączył: Pt, 22 Lip 05

Napisany 15 Listopad 2010 - 07:18

Lysyn 30663 5870 w CF

Dodaj obrazek

PS.
Mam propozycje. Moze na samym dole dodac osobny ranking GPU score. Nie wszyscy maja wypasione 980-tki które o wiele podwyższają wyniki w Vantage.

Ten post był edytowany przez lysyn dnia: 15 Listopad 2010 - 07:30


#42 Użytkownik jest niedostępny   DEVIL K-ce 

  • DEVILEK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1190
  • Dołączył: Nd, 15 Sty 06

Napisany 15 Listopad 2010 - 10:07

Zobacz postkoziro, o 14 Listopad 2010 - 21:21, napisał(a):

Jak na retaila, nie zaprzeczę, fajny ;)
Ale pewnie @WC (?) :P

WC tymczasowo wylecialo, powrot do ac ;)

Zobacz postguderian, o 15 Listopad 2010 - 00:11, napisał(a):

hehe pewnie wc...a fajny bo moj :E

A tam fajny ... :P Normalny na cale szczescie ;) Ale do starego esa, jeszcze mu brakuje 100MHz z HT.

Dodaj obrazek

#43 Użytkownik jest niedostępny   lws 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 979
  • Dołączył: Pt, 12 Gru 08

Napisany 15 Listopad 2010 - 10:38

Zobacz postju-rek, o 14 Listopad 2010 - 18:01, napisał(a):

PhysX na OFF kolego


Spoko ale użytkownicy "luke997" i "koziro" którzy są pierwsi w rankingu dla GTX 480 też mają włączony Physx :D Czegoś tu nie kumam :hmm:
http://rs931dt.rapid...ge_x1_27432.jpg
http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg

W drugim przypadku w GPU-Z physx jest niby wyłączony jednak po wyniku cząstkowym CPU score widać że jest inaczej :Up_to_s:

Połowa wyników jest do zweryfikowania,panowie nie oszukujcie!!! :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s:

Ten post był edytowany przez lws dnia: 15 Listopad 2010 - 11:02


#44 Użytkownik jest niedostępny   Wobbler 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1248
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 11:49

W jakiej rozdzielczości wyniki?

#45 Użytkownik jest niedostępny   Wobbler 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1248
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 12:46

[*] Wobbler - 5.508 pkt. - Radeon 3870 512 VRAM @ 871 @ 1029 - Procesor @ 3.7GHz Screen

#46 Użytkownik jest niedostępny   virus93 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 725
  • Dołączył: Pt, 12 Cze 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 14:45

Zobacz postlws, o 15 Listopad 2010 - 10:38, napisał(a):

Spoko ale użytkownicy "luke997" i "koziro" którzy są pierwsi w rankingu dla GTX 480 też mają włączony Physx :D Czegoś tu nie kumam :hmm:
http://rs931dt.rapid...ge_x1_27432.jpg
http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg

W drugim przypadku w GPU-Z physx jest niby wyłączony jednak po wyniku cząstkowym CPU score widać że jest inaczej :Up_to_s:

Połowa wyników jest do zweryfikowania,panowie nie oszukujcie!!! :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s: :Up_to_s:

Bzdura totalna każdy wynik jest sprawdzany. Każdy z tych wyników jest z off physix patrz 2 cpu test. Ujme to tak i7 980x po OC tak "zapier...", że niektórzy myślą, że jest właczony Physix.

Cytuj

PS.
Mam propozycje. Moze na samym dole dodac osobny ranking GPU score. Nie wszyscy maja wypasione 980-tki które o wiele podwyższają wyniki w Vantage.


mogę dodać zobaczymy jak to wyjdzie i będzie wyglądać.(ale najszybciej w piątek lub sobotę)

Ten post był edytowany przez virus93 dnia: 15 Listopad 2010 - 14:48


#47 Użytkownik jest niedostępny   ivanos 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 722
  • Dołączył: Cz, 17 Wrz 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 18:40

Zobacz postvirus93, o 15 Listopad 2010 - 14:45, napisał(a):

Bzdura totalna każdy wynik jest sprawdzany. Każdy z tych wyników jest z off physix patrz 2 cpu test. Ujme to tak i7 980x po OC tak "zapier...", że niektórzy myślą, że jest właczony Physix.



Patrzyłeś w ogóle na te screeny ??? Przecież widać czarno na białym ( pierwszy screen i obok zrzut z GPU-Z ! ) że PhysX jest włączony.Gdyby było bez wł.Physx gwarantuje że wynik cząstkowy CPU score nie przekroczy 20tyś punktów i w tym wypadku nawet Core i10 nie pomoże !!! Drugi screen to samo tyle tylko że w GPU-Z PhysX wyłączony po teście dla niepoznaki jednak można się zorientować że jest inaczej po wyniku cząstkowym CPU score :D Testy przekombinowane i tyle,a same wyniki to nie wiem kto sprawdza chyba Ty sam :rotfl:

Polecam zainwestować w dobre okulary :hallucine:

Ten post był edytowany przez ivanos dnia: 15 Listopad 2010 - 18:41


#48 Użytkownik jest niedostępny   DEVIL K-ce 

  • DEVILEK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1190
  • Dołączył: Nd, 15 Sty 06

Napisany 15 Listopad 2010 - 19:32

Zobacz postivanos, o 15 Listopad 2010 - 18:40, napisał(a):

Patrzyłeś w ogóle na te screeny ??? Przecież widać czarno na białym ( pierwszy screen i obok zrzut z GPU-Z ! ) że PhysX jest włączony.Gdyby było bez wł.Physx gwarantuje że wynik cząstkowy CPU score nie przekroczy 20tyś punktów i w tym wypadku nawet Core i10 nie pomoże !!! Drugi screen to samo tyle tylko że w GPU-Z PhysX wyłączony po teście dla niepoznaki jednak można się zorientować że jest inaczej po wyniku cząstkowym CPU score :D Testy przekombinowane i tyle,a same wyniki to nie wiem kto sprawdza chyba Ty sam :rotfl:

Polecam zainwestować w dobre okulary :hallucine:


Na 1 szkrinie faktycznie jest wlaczony psyhx, ale wynik cpu na to nie wskazuje ... Aczkolwiek dziwne troche.

A u koziro, to niby jak mial wylaczyc psyhx po tescie ? Skoro mial tylko gpu od ATI w kompie, to nie mogl miec wlaczonego psyhx. Idac dalej Twoim tropem, to ja takze mam wlaczony do testu psyhx, a pozniej wylaczam, bo mam cpu score za wysokie, wedlug Twojego kombinowania, jak kon pod gorke. Zainteresuj sie bardziej, jaki wynik za testy cpu ma 980X taktowany rzedu 4.4-4.6GHz bez psyhx, a takze z nim, nastepnie zacznij wyglaszac swoje madrosci.

#49 Użytkownik jest niedostępny   lws 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 979
  • Dołączył: Pt, 12 Gru 08

Napisany 15 Listopad 2010 - 19:49

Zobacz postDEVIL K-ce, o 15 Listopad 2010 - 19:32, napisał(a):

Na 1 szkrinie faktycznie jest wlaczony psyhx, ale wynik cpu na to nie wskazuje ... Aczkolwiek dziwne troche.

A u koziro, to niby jak mial wylaczyc psyhx po tescie ? Skoro mial tylko gpu od ATI w kompie, to nie mogl miec wlaczonego psyhx. Idac dalej Twoim tropem, to ja takze mam wlaczony do testu psyhx, a pozniej wylaczam, bo mam cpu score za wysokie, wedlug Twojego kombinowania, jak kon pod gorke. Zainteresuj sie bardziej, jaki wynik za testy cpu ma 980X taktowany rzedu 4.4-4.6GHz bez psyhx, a takze z nim, nastepnie zacznij wyglaszac swoje madrosci.


A powiedz mi gdzie ty widzisz gpu ATI na screnach "luke997" i "koziro" jak wy patrzycie,co wy nie przytomni jesteście ???

Ten post był edytowany przez lws dnia: 15 Listopad 2010 - 19:51


#50 Użytkownik jest niedostępny   Dawid_S 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 352
  • Dołączył: So, 15 Sie 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 19:51

@DEVIL taka podstawka pod mobo to Twój home-made czy kupna? Jeśli 2. opcja to gdzie takie coś dorwę?

Ja też się pochwalę fotką, ale taką z kartami "w gromadce" :D -> http://dl.dropbox.co...70/IMG_1620.JPG (uwaga, "ciężki" plik)

Cytuj

Spoko ale użytkownicy "luke997" i "koziro" którzy są pierwsi w rankingu dla GTX 480 też mają włączony Physx :D Czegoś tu nie kumam

Nie kumasz, bo za przeproszeniem, się nie znasz :P 980X już w standardzie osiąga wysoki wynik CPU Score (bez PhysX), bo to jednak ma 6 rdzeni... po podkręceniu do 4,5 GHz i więcej wynik to już ponad 40k samego CPU Score. Ten CPU to bestia :D

Cytuj

Przecież widać czarno na białym ( pierwszy screen i obok zrzut z GPU-Z ! ) że PhysX jest włączony

:lol2: nadal wychodzi na to, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Sory, że tak prosto w twarz się śmieję, ale rozbawiłeś mnie :D

Cytuj

Drugi screen to samo tyle tylko że w GPU-Z PhysX wyłączony po teście dla niepoznaki jednak można się zorientować że jest inaczej po wyniku cząstkowym CPU score

2x :lol2:

Cytuj

Polecam zainwestować w dobre okulary

Ok, za jakiś czas wymienię szkła :D :P

Cytuj

A powiedz mi gdzie ty widzisz gpu ATI na screnach "luke997" i "koziro" jak wy patrzycie,co wy nie przytomni jesteście ?

Chcesz dowodów? Proszę bardzo.
Karty AMD/ATI nie wspierają PhysX prawda? Więc jak u licha mogłem zrobić wynik z PhysX on na karcie HD5870, gdzie mój CPU Score wynosi około 41-42k? :o Incredible!
HD5870 - http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg - 41452 CPU Score
GTX480 - http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg - 41884 CPU Score

Magia! :D

Ten post był edytowany przez koziro dnia: 15 Listopad 2010 - 20:11


#51 Użytkownik jest niedostępny   ivanos 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 722
  • Dołączył: Cz, 17 Wrz 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 20:06

Zobacz postkoziro, o 15 Listopad 2010 - 19:51, napisał(a):

Chcesz dowodów? Proszę bardzo.
Karty AMD/ATI nie wspierają PhysX prawda? Więc jak u licha mogłem zrobić wynik z PhysX on na karcie HD5870, gdzie mój CPU Score wynosi około 41-42k? :o Incredible!
HD5870 - http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg - 41452 CPU Score
GTX480 - http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg - 41884 CPU Score

Magia! :D


Nie chodziło o screen z kartą ATI tylko o ten który podał lws >>> http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg Ja tu widzę GTX 480.To że Radki nie obsługują PhysX to każdy wie.
Mniejsza o to nie będę się kłócił.Jak by nie patrzeć użytkownik luke997 ma ten sam CPU ta samą grafę i włączony PhysX.Pozdrawiam.

#52 Użytkownik jest niedostępny   DEVIL K-ce 

  • DEVILEK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1190
  • Dołączył: Nd, 15 Sty 06

Napisany 15 Listopad 2010 - 20:10

koziro ; Coolermaster Test Bench V1.0, kiedys, gdzies widzialem w pl, chyba w yooki byly. Jesli temat bardziej by Cie interesowal, to odpowiem na pytania, co i jak z tym.

#53 Użytkownik jest niedostępny   Dawid_S 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 352
  • Dołączył: So, 15 Sie 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 20:10

Sorki ivanos, nie popatrzyłem na nick ;) Miało być do lws :P Już edytuję

#54 Użytkownik jest niedostępny   lws 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 979
  • Dołączył: Pt, 12 Gru 08

Napisany 15 Listopad 2010 - 20:20

Zobacz postkoziro, o 15 Listopad 2010 - 19:51, napisał(a):

@DEVIL taka podstawka pod mobo to Twój home-made czy kupna? Jeśli 2. opcja to gdzie takie coś dorwę?

Ja też się pochwalę fotką, ale taką z kartami "w gromadce" :D -> http://dl.dropbox.co...70/IMG_1620.JPG (uwaga, "ciężki" plik)


Nie kumasz, bo za przeproszeniem, się nie znasz :P 980X już w standardzie osiąga wysoki wynik CPU Score (bez PhysX), bo to jednak ma 6 rdzeni... po podkręceniu do 4,5 GHz i więcej wynik to już ponad 40k samego CPU Score. Ten CPU to bestia :D

:lol2: nadal wychodzi na to, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Sory, że tak prosto w twarz się śmieję, ale rozbawiłeś mnie :D

2x :lol2:

Ok, za jakiś czas wymienię szkła :D :P

Chcesz dowodów? Proszę bardzo.
Karty AMD/ATI nie wspierają PhysX prawda? Więc jak u licha mogłem zrobić wynik z PhysX on na karcie HD5870, gdzie mój CPU Score wynosi około 41-42k? :o Incredible!
HD5870 - http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg - 41452 CPU Score
GTX480 - http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg - 41884 CPU Score

Magia! :D



Panowie kto się nie zna to my dobrze wiemy a kto jest na tyle spostrzegawczy też wiemy,tylko nie kumam jednego ? czy wy chociaż wiecie co wystawiacie i czytacie o czym człowiek pisze,to proponuje jeszcz raz przeczytać od początku.Tak na dobrą sprawe mnie nie interesuje wynik 6 rdzeni więc bez podniety z posiadanego procka tylko o te linki dotyczące gtx480.Jak byście się nie podniecali pierwszym miejscem to byście uważnie czytali.I faktycznie będą potrzebne bryle :lol2:

http://rs931dt.rapid...ge_x1_27432.jpg
http://hwbot.org/sig...lse&iehack=.jpg

ok Koziro tyś zrobił z wyłączonym physx z ivanosem przeoczyliśmy procek ale czemu luke997 zrobił test z włączonym physx ?

Ten post był edytowany przez lws dnia: 15 Listopad 2010 - 20:13


#55 Użytkownik jest niedostępny   Dawid_S 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 352
  • Dołączył: So, 15 Sie 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 20:20

lws oznacza lewus? Bo jakiś dziwny jesteś gościu :E

Nie powtarzaj się, bo nadal jesteś w błędzie, a ja już nie mam zamiaru dalej Ci tłumaczyć. Widzę, że jesteś z tych niereformowalnych, którzy wiedzą absolutnie wszystko w każdej dziedzinie :P
Chcesz robić za stróża prawa (czy jak wolisz Chuck'a Norris'a :E )? Takiś sprawiedliwy, a udziału w rankingu nie masz żadnego... Tylko ględzisz i ględzisz zaśmiecając temat...

Odłamkowy ładuj! :E
O, już go nie ma :cool:

#56 Użytkownik jest niedostępny   virus93 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 725
  • Dołączył: Pt, 12 Cze 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 20:27

Zobacz postivanos, o 15 Listopad 2010 - 18:40, napisał(a):

Patrzyłeś w ogóle na te screeny ??? Przecież widać czarno na białym ( pierwszy screen i obok zrzut z GPU-Z ! ) że PhysX jest włączony.Gdyby było bez wł.Physx gwarantuje że wynik cząstkowy CPU score nie przekroczy 20tyś punktów i w tym wypadku nawet Core i10 nie pomoże !!! Drugi screen to samo tyle tylko że w GPU-Z PhysX wyłączony po teście dla niepoznaki jednak można się zorientować że jest inaczej po wyniku cząstkowym CPU score :D Testy przekombinowane i tyle,a same wyniki to nie wiem kto sprawdza chyba Ty sam :rotfl:

Polecam zainwestować w dobre okulary :hallucine:

Polecam poczytać Hwbot'a wyniki 3dmark Vantage Performance Link Dobra lekturka dokształcisz się i zrozumiesz, że piszesz bzdety. Co do zaznaczonego Physix w gpu-z wystarczy, że włączył gpu-z przed wyłączeniem physix i już ma je zaznaczone. Teraz coś na potwierdzenie moich słów(Na Physix w gpu-z nie ma co patrzeć):
http://img404.images...1541/physix.jpg
http://img696.images...268/physix2.jpg
http://img529.images...696/physix3.jpg

Ten post był edytowany przez virus93 dnia: 15 Listopad 2010 - 20:31


#57 Użytkownik jest niedostępny   DEVIL K-ce 

  • DEVILEK
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1190
  • Dołączył: Nd, 15 Sty 06

Napisany 15 Listopad 2010 - 20:27

luke997 jak juz pisalem wczesniej niby ma psyhx wlaczony, ale cpu score jest normalny, orb raportuje taktowanie odpowiednie do wyniku. Moze sam autor wyniku sie na ten temat wypowie ?

#58 Użytkownik jest niedostępny   agent_x007 

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 14009
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 15 Listopad 2010 - 20:36

Ja na moim i7 @ 4,2GHz mam ponad 26k punktów, a z racji, że X980 ma o połowę więcej rdzeni/wątków wyniki rzędu 40k dla podkręconego do tej częśtotliwości egzemplarza wydają się jak najbardziej właściwe.
Aby nie być gołosłownym daje wynik po włączeniu PhysX (na 3GHz i trochę podkręconej grafie) : LINK

Ten post był edytowany przez agent_x007 dnia: 15 Listopad 2010 - 20:47


#59 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 16 Listopad 2010 - 10:02

Wyniki podajemy tylko z trybu PERFORMANCE, bez Feature Tests oraz posiadacze kart Nvidi z wyłączonym PHYSX !!!
- Tylko Tryby Performance bez Feature Tests i z wyłączonym Physx będą brane pod uwagę w Rankingu.


Jeśli tak jest napisane to tego się trzymajmy,a nie jeden ma wł. drugi wył. physx a ty Koziro się nie podniecaj tak bo ci żyłka pęknie :lol2:

#60 Użytkownik jest niedostępny   Atimaniac 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 185
  • Dołączył: Wed, 06 Sty 10

Napisany 16 Listopad 2010 - 16:27

[2] Atimaniac - 7.779 pkt. - Radeon hd 4850 1GB @ 775 @ 1200 - Athlon II X2 250 @ 3.45GHz Screen

Ten post był edytowany przez Atimaniac dnia: 16 Listopad 2010 - 16:27


  • (26 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych