Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

oizo76

LG 32ld450-czyli TV LCD full hd jako monitor

Rekomendowane odpowiedzi

przegladnalem ten test ,ale jakos mi sie nie wydaje :P

ips i 4:4:4?

100ms to tragedia,niby w kino ma 0? w game powinien wylaczyc wszystkie filtry upiekszacze itd i dlatego powinien spasc input lag,zreszta jak ma 4:4:4 to moze tylko to jest w trybie gry [?]

lg xxCS560 podobno jest dobry na monitor ,ale oczywiscie u nas nie ma :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna prosic uzytkownikow o zailinkowanie jakiegos kabla dvi>hdmi(taki ma byc?) zeby byl dobry i nie bylo codow na ekranie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hdmi-Hdmi może też być o ile masz wyjście HDMI na karcie graf...

Ja korzystam z tego - http://allegro.pl/kabel-hdmi-5-m-full-hd-cyfra-polsat-ps3-30awg-85-i2710357170.html

DOkładnie u tego sprzedawcy kupiony - troszke inny kolor... ale kupiłem go za 14 zł... Podkreślam ze kabel ma 5m !! (tak PIĘĆ) i wszystko działa wyśmienicie - wiec po co przepłacać.

Mam też w domu taki : http://allegro.pl/kabel-hdmi-hdmi-1-8m-180cm-pozlacane-koncowki-9850-i2709233665.html

I również zero problemów... też od tego sprzedawcy z linka.

Nie ma co przepłacać na takich kablach - cudów nie ma, a w serwerowni nie mieszkasz zeby mieć nie wiadomo jakie zakłocenia...

U mnie koło TV stoją dwie potężne kolumny + wzmacniacz, Router 2zakresowy, i HTPC... i obraz jest żyleta... :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up dokładnie, przydała by się... przymierzałem się do della u2711 ale wpadłem na ten wątek i zastanawiam się czy nei lepszy by był jakiś dobry TV 32". obawiam się tylko czy po przesiadce z 2007fp pixele nie będą mnie straszyć swoją wielkością :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jaki tv 32" do pc? proszę o taki który obsłuży mi 1920x1080 w trybie pc mam w salonie panasonica 37" fullhd a jak podłączę pod kompa to mam tylko 1366x768 wtf?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie ma pojecia jak sie sprawuja obecne modele tv jako monitory :hmm:

Sam ciekaw jestem jak nowsze modele chocby LG radza sobie z komputerami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Panasonic TX-L32E5E ?? Podobno ma całkiem niezłą matryce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a jaka przekątna z odległości 3 metrów będzie dobra?

Czy przy 46 calach bedzie dało się komfortowo pracować w windows?

Czy nawet małe czcionki będą czytelne?

Może coś mniejszego?

edit: jaki konkretnie model będzie najlepszy w tej przekątnej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale 3 metry to kawałek jest.

edit: LG 47LK530 ?

edit2: UE46EH5000 :) ?

To są telewizory z tanich serii więc nie spodziewał bym się rewelacji, nie każdy TV nadaje się na monitor.

Aktualnie sam szukam jakiegoś dobrego 32' tv ale ciężko się coś dowiedzieć.

Jestem ciekaw jak sprawuje się Panasonic TX-L32E5E ale nic konkretnego nie mogę znaleźć na jego temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Też szukam jakiegoś tv do komputera. Myślałem nad 32' ale wyszło mi ( po skomplikowanych obliczeniach ;) ) że bardziej będzie mi 37'-40' pasował. Też nie mogę nigdzie znaleźć jakiś ciekawych, polecanych modeli. Jeśli w trakcie swoich poszukiwań natkniesz się na jakiś większy tv warty uwagi to proszę daj tu znać. Ja jak znajdę coś mniejszego to też oczywiście napiszę ( tylko noob jestem w tych sprawach :P ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze cos sprawdzonego i wybrobowanego? :D

uzywany

http://tablica.pl/oferta/telewizor-lcd-42-lg-42ld465-full-hd-dvb-t-ID1O6mR.html

i nowy

http://allegro.pl/telewizor-42-lg-42ld465-full-hd-dvb-t-i2755649606.html

Ten model ma wszystko co potrzeba...a co najwazniejsze,jest sprawdzony i nie bedzie niespodzianki.Nad tym uzywanym bym sie zastanowil powaznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi jeśli zadam tutaj to pytanie. Czy jakiś posiadacz TV 32" ma u siebie jakiś monitor z PIVOTEM ? Chodzi mi o to żeby podłączyc dodatkowo ten mniejszy monitor obok TV i sprawdzić jak bedzie z rozdzielczością czy będą czarne pasy, jak to sie dostosowywuje - jakies fotki czy cos. Oczywiście jeśli to możliwe :) chodzi o podłączenie dwoch moniotorów - jeden 1920x1080 a drugi jakby 1080x1920 (szerokość x wysokość)

Chodzi o pomoc w tym temacie - KLIK

Dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co nie ma żadnego nowego TV 32 calowego do komputera? Mam budżet 2k i myślę, że jak mam dawać 2k na Asusa PB278Q to wolę chyba TV 32 calowy. Najchętniej bym wziął http://www.morele.net/telewizor-3d-panasonic-tx-l32et5-465749/ ale nie mogę znaleźć żadnych informacji o chroma. Dzisiaj zrobiłem test. Wsadziłem starą Bravię 32w4000 na biurko. Wrażenia pozytywne. Oprócz dziwnej czcionki (brak chroma) to reszta jest pozytywna. Szczególnie oglądanie filmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luqart

I jak, zdecydowałeś się na telewizor? Też miałem najpierw wziąć jakiś 27 calowy monitor ale po pierwsze mam już jeden i jak dla mnie mógłby być sporo większy, po drugie to rzeczywiście, wywalić tyle kasy za 27 cali to trochę szkoda. Tym bardziej że to ma być monitor/tv głównie do rozrywkowego komputera. Jeszcze poczytam recenzje nowych LG ale nie wyglądają one dobrze. Pewnie wezmę coś starszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co nie ma żadnego nowego TV 32 calowego do komputera? Mam budżet 2k i myślę, że jak mam dawać 2k na Asusa PB278Q to wolę chyba TV 32 calowy. Najchętniej bym wziął http://www.morele.ne...-l32et5-465749/ ale nie mogę znaleźć żadnych informacji o chroma. Dzisiaj zrobiłem test. Wsadziłem starą Bravię 32w4000 na biurko. Wrażenia pozytywne. Oprócz dziwnej czcionki (brak chroma) to reszta jest pozytywna. Szczególnie oglądanie filmów.

Znalazlem info ze Philips 32pfl4007H posiada chroma subsampling 4:4:4 tutaj zrodlo. Ciekawe jak z Philips 37PFL3507H.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 5007 to nie wiem. Ciężko znaleźć jakiekolwiek info na ten temat. Wczoraj szukałem wszędzie, nawet po hebrajsku próbowałem coś zrozumieć :P i tylko tyle znalazłem. Jak już coś znajduje to właśnie czyjeś wątpliwości czy tv ma tą funkcję czy nie. Po zakupie nikt już później nie pisze, może okazuje się że nie ma :P. Najlepiej znaleźć kogoś kto ma taki telewizor :P ale wątpię że ktoś odpowie.

Właściwie to nie wiem co zrobić. Czy zaryzykować i kupić coś np. Philipsa czy kupić 27 calowy monitor. W najgorszym wypadku telewizor będzie do ... telewizji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...