Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

oizo76

LG 32ld450-czyli TV LCD full hd jako monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam model 465 i mogę jedynie polecić ;).

W tej cenie, raczej fajniejszego TV nie można znaleźć.

Jedyną wadą dla mnie jest to, że się szybko kurzy.

Macie na to jakieś rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w modelu 32ld450 albo 32ld465 słyszycie brzęczenie zasilacza? Spotkałem się z tym w jednej z opinii i chcę się upewnić czy to odosobniony przypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w modelu 32ld450 albo 32ld465 słyszycie brzęczenie zasilacza? Spotkałem się z tym w jednej z opinii i chcę się upewnić czy to odosobniony przypadek.

Technicznie sa to te same modele-roznia sie tylko troche oprogramowaniem.

Ja raz słyszalem lekkie buczenie,oczywiscie nie bylo to uciazliwe-po prostu mnie zainteresowalo,w tym momencie np nic nie slychac-mysle ze aby to czasami uslyszec musialbys sie wsluchiwac na siłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cały czas mam dylemat 27" czy 32". Jakoś nadal nie mogę się przekonać do 32" bo dla mnie 27 to max przy biurku. Stąd też wynika moje pytanie. W jakiej odległości od siebie macie ten telewizor pracując w wordzie, grając, czy przeglądając internet? Czy można go powiesić na ścianie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam przed soba jakies 70 cm ,word,interner zero problemów a gra sie wysmienicie.Nie ma sie czego bac,serio...po dwoch dniach nie bedziesz chcial patrzec na mniejszy ekran ;)

Tv oczywiscie da sie powiesic na scianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę kupuje 32LD465 :) oby był to dobry zakup.

Naprawdę bardzo fajne oprogramowanie ;)

Od siebie mogę powiedzieć, że nie żałuję ani jednej wydanej złotówki ;)

U mnie zasilacz nie brzęczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to spoko że z tym brzęczeniem to przypadek (u gościa pojawiało się po ustawieniu podświetlenia poniżej 70%).

Monitor ma około 16ms input lag czyli mniej więcej tyle samo co mój 22" Lg 227WT. Zamawiam TV pod koniec miecha, już postanowione :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby ktoś chciał zobaczyć telewizor 465 w akcji, zapraszam do oglądania mojego filmiku ;)

KLYK

(sorry za jakość)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za filmik. Ciekawe tylko czemu na wszystkich zdjęciach promocyjnych/prezentacyjnych ten tv ma o połowę węższą ramkę niż w rzeczywistości :E

Edit.

Już wiem co jest z tą ramką. W sklepach pokazują zdjęcia z modelu 42 calowego więc proporcje się trochę rozjeżdżają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po paru nieprzyjemnych okolicznościach MAM go :) Nie żałuje ani jednej wydanej złotówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po paru nieprzyjemnych okolicznościach MAM go :) Nie żałuje ani jednej wydanej złotówki.

wiec witaj w klubie zadowolonych uzytkowników :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ozio76

Mówisz, że do tego TV trzeba mieć mocną kartę, żeby sobie pograć w nowe gierki, więc pytam czy taki GTX560Ti starczy mi na ok.1-1,5 roku?

A i bym zapomniał jak wyglądają na tym TV gry w niższych rozdzielczościach niż FHD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy w co grasz ,lub w co bedziesz grał.Na obecna chwile 560Ti wystarczy do plynnej gry w kazdym tytule(moze tylko do metro2033 nie)w full hd-a jakie beda wymagania przyszlych gier?Na najblizsze 1-1.5 ta karta w zupelnosci wystarczy,bo nowe gry to w 95% porty z konsol,wiec wymagania nie wzrosną...nieco namieszac moze BF3,bo jest robiony z mysla o PC,ale na konsole tez wyjdzie wiec wymagan kosmicznych nie moze miec.

Gry na takim tv beda wygladac tak samo jak na monitorach w nizszej rozdzielczosci-czyli nieciekawie...o ile siedzi sie dalej od tv to mozna zaakceptowac rozdzielczosc hd ready od biedy-ale siedzac blisko tv(ja mam na biurku) hd ready to stanowczo za malo i tylko rozdzielczosc 1920-1080 mnie zastysfakcjonuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę wraz z kupnem kompa zacząć WRESZCIE grać w BC2 bo na moim obecnym sprzęcie nie co myśleć o tej grze. Najwyżej za rok wymieni się na coś mocniejszego, żeby BF3 nie klatkował ( o ile będzie ).

Tv zamierzam postawić na biurku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

560ti po lekkim podkreceniu dogania 480-a na 480 gram w BC2 ze wszystkimi opcjami właczonymi na maksa...ale do tej gry dobrze miec tez jaki czterordzeniowy proc-no ale to na obecna chwile juz standard przy skladaniu nowego kompa przeznaczonego do multimediow.Sam kiedy niedawno sprzedawalem starego kompa koledze(QX9650@4.0ghz),zostawilem sobie tylko karte grafiki a jemu doradzilem zakup wlasnie 560ti msi twin frozr-karta cicha,chlodna-wiec polecam.

Skoro tv bedziesz trzymal na biurku-bedziesz naprawde cieszyl sie grą-wierz mi,gra sie swietnie i zaraz wlasnie odpale BF2 hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalaj odpalaj :E

Ja niestety jeszcze muszę poczekać by sobie pograć ( również w Vietnama :) ), może kiedyś trochę pogramy, ale zapewne z początku nie będę umiał zmieniać broni :lol2:

Jeżeli chodzi o proca to zamierzam kupić i5 2500K i OCnąć go troszkę. Stoję własnie przed zakupem 560Ti i zastanawiam się czy brać Gigabyte czy MSI TF, skoro polecasz MSI to już wiem co brać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

To mój 1-szy post.

Zarejestrowałem się, aby głównie podziękować oizo76 za szczegółowy opis dotyczący 32" LG. To dzięki tobie zdecydowałem się kupić ten TV zamiast 27" monitora na TN.

Od kilku dni jestem posiadaczem LG, ale odrobinę wyższego modelu LD465. Różnica była raptem 20 zł (450 vs.465), więc wziąłem go. Kosztował mnie 1279 zł, a miałem wydać na 27" 1340...

Wcześniej miałem 22" LG L227WT, który naprawdę był klasą jak na TN. Widziałem potem różne, ale był (jest) to znakomity monitor na tę klasę.

A teraz wrażenia...

Największy zachwyt mam do gier. Wygląda to bajecznie, zaprawdę. Dragon Age II wygląda zachwycająco. Płynność, kolory to poezja. Do gier jak znalazł.

Posiadam 2500K @ 4,1Ghz i 460 GTX (768) @ 825/1975 - daje radę

Wg. mnie 85-90 cm to idealna odległość. Przy 60-70cm miałem wrażenie niemożności uchwycenia przez wzrok całego obrazu. Zdawało mi się, że na krańcach boków pewne przechodzenie w szarość.

Przy 80-85 cm efekt ten mija - jest to wina mojego wzroku (mam +2,0 lewe oko, +0,5 prawe) - kwestia indywidualna.

Filmy... cóż... 32" robi swoje z DVDRipófff. Do BD, MKV 720p / 1080p bomba - lecz słabsza jakość, to niestety już widać. Oczywiście z wspomnianych 90 cm - dalej to się "rozmywa".

Dawny monitor robił to znacznie lepiej.

Do neta jest ok, choć mam wrażenie, że poprzedni był trochę lepszy. Oczywiście czcionki są bardzo wyraźne, lecz poprzedni koloryt bardziej mi dopowiadał. Bawię się jeszcze ustawieniami, może jeszcze coś tam poprawię.

Zdjęcia - duży plus. Co matryca, to matryca...

Jeszcze raz dziękuję i ew. służę radą, pomocą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geeka-ciesze sie ze jestes zadowolony.

Co zas do opisu,to nie jest on szczególowy i brakuje w nim masy informacji-po prostu chcialem opisac swoje wrazenia po przesiadce na tv lcd ktory ma dzialac jako monitor.Mimo braku kompleksowego testu kilka osob dzieki temu tematowi zdecydowalo sie na zakup 450/465 i co najwazniejsze wszyscy sa zadowoleni-a o to przeciez chodzi. :thumbup:

Co do 465,jezeli roznica w cenie to tylko 20 czy 50 zł to oczywiscie warto doplacic i miec "bogatszy" model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oizo76: BF3 na konsoli ma korzystać ze starego silnika, tego samego co w BF2 (Frostbite 1.5?). Natomiast BF3 w wersji PC to już uaktualniony Frostbite 2.0, więc oprócz oszałamiającej grafiki, mogą być również oszałamiające wymagania - do 64 graczy przez neta? :E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem trochę zdziwiony, patrzę na ceneo a tam :

LG 32LD350 - 1 187zł 50000:1 5ms

LG 32LD450 - 1 197zł 60000:1 4ms

LG 32LD465 - 1 198zł 60000:1 4ms + filmy USB

Jestem zdziwiony, że za 1 mniej zjedzonego kebaba dostajemy lepszy TV. Po co robili aż 3 modele, skoro różnią się one tak mało w cenach?

@Raiven

Nie strasz bo nie chce mi się po paru miesiącach wymieniać GTX560Ti :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oizo76: BF3 na konsoli ma korzystać ze starego silnika, tego samego co w BF2 (Frostbite 1.5?). Natomiast BF3 w wersji PC to już uaktualniony Frostbite 2.0, więc oprócz oszałamiającej grafiki, mogą być również oszałamiające wymagania - do 64 graczy przez neta? :E.

Zoabczymy-ja mysle bede przygotowany-i7 2600K@4500 to niezły wariat-do tego kupie niedługo asus gtx 580 directCU-ktorego mozna naprawde dobrze podkrecic-wiec mysle ze na przyjecie BF3 bede dobrze przygotowany.Ta gra mi ma chodzic na maksymalnych ustawieniach bez zajakniecia-uwielbiam grafike w BC2-po prostu cieszy oko,wierzez ze z BF3 bedzie jeszcze lepiej.

nokz-dziwna polityka,zobacz jeszcze czy tv w tych cenach sa dostepne,bo sklepy czeto podaja niskie ceny towaru ktorego nie maja :) Jezeli roznica w cenie jest taka mala to brac 465-proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@oizo76

Sklepy:

PortOne - 1198zł dostępny

Morele - 1199zł dostępny.

Jestem pozytywnie zdziwiony :)

+ kolejny demot z twojej strony na temat wymagań BF3 :mad2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Ja również od dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem tv lg 32ld465 i to dzięki waszym zachętom i opiniom. Dotychczas miałem świetny monitorek samsunga 24" na s-pva ale jednak mimo idealnego obrazu brakowało mi przestrzeni. Teraz lepiej się czyta i nie muszę już wytężać wzroku przy małych czcionkach.Kolory po kalibracji są świetne a kąty patrzenia jak w moim starym samsungu albo i lepsze.Jednak 32" to chyba maksimum przy 80/100cm siedzenia od ekranu, 37" to chyba już przesada.Jak pomyślę ile wydałem 3 lata temu na samsunga 24" to za głowę się łapię, teraz mam 32" na świetnej matrycy za 1200zł!!! Po co komu jeszcze monitory, zwłaszcza z matrycą tn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...