Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

oizo76

LG 32ld450-czyli TV LCD full hd jako monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Kolory po kalibracji są świetne a kąty patrzenia jak w moim starym samsungu albo i lepsze.

Jakie masz ustawienia? Możesz nam (mi) to zdradzić?

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz mam 32" na świetnej matrycy za 1200zł!!! Po co komu jeszcze monitory, zwłaszcza z matrycą tn?

Kolejny zadowolony -w sumie nie ma sie co dziwic ;)

za monitor na matrycy tn-26-27 cali mamy 32 cale tv-monitor ma matrycy ips...wybor jest naprawde prosty...choc mysle ze wiele osob obawia sie ze 32 cale na biurko to zbyt duzo-a wcale tak nie jest,choc ja tez mysle ze 32 cale na biurko to absolutne maksimum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja specjalnie dla tego tv zmieniłem biurko na sporo większe...w wyszło tak ,że mam mniej miejsca niz na poprzednim:D ale nie żałuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32" to rzeczywiście maksimum. Na początku wydaje się bardzo duży, ale to jest normalne. Po 1-2 tygodniach każda przekątna w oczach maleje. Podobnie miałem z plazmą. 42" a po tygodniu 50" byłaby w sam raz.

1200 to cena, która jest nie do pobicia. Zastanawiam się, jak oni to robią? 1200zł za IPS 32" vs 1300 zł za 27" z tunerem na TN. Gdzie tu logika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marketing, telewizor jako monitor, jak to tak można? Przecież wiadomo, że monitor jest do komputera, a telewizor do oglądania i LED > LCD. Mój ojciec mnie ostatnio wyśmiał, że wolałem telewizor z gorszym kontrastem, przecież wiadomo, że im większe cyferki tym lepiej :Up_to_s:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosze sie z zamiarem zakupu Tego TV. Po długich rozmowach z Oizo jestem zdecydowany na 32ld465. Jednak mam pytanko, a właściwie dwa. Moze ktoś będzie umiał pomóc.

1. Jaki wybrać kabel do podłączenia z PC ?? DVI-D (24+1) -HDMI będzie najlepszy ? Jeśli tak, to z dławikami ferrytowymi ? Albo jaką firme czy coś polecicie? Czy warto w ogóle zwracać uwage na ten kabelek ? W sensie jego cene ? Moze coś z komputronika polecicie ? (wybór raptem między dwoma producentami)

2. Chce do kompa kupić głosniki Z-5500, mają one wejście optyczne, przez które chce połączyć je z komputerem. Ale TV będzie też służył do swojego pierwotnego celu. A głupio byłoby miec głośniki i z tego nie skorzystac. Jak podłączyć ten TV z tymi głośnikami. Optyk już zajęty... a wiec zostaje 3x jack + Coax... Oczywiśćie chodzi o jak najlepszą jakość w porównaniu do jak najniższej ceny.

Telewizor ma wyjście optyczne dźwięku (choć w specyfiakcjach na stronach sklepowych jest napisane wyraźnie ze nie ma możliwośc podpięcia zewnętrznych głosników)... a wiec szukałem Kable Coaxial - Toslink... ale niestety bez skutku. Sa co prawda jakieś konwertery ale troche drogie na moje.

Czykabel typu ODT zda reultat tutaj ? Niby jest Optyk - na Jack, ale nie elektryczny jak wyczytałem. Wiec czy to będzie chodzić ? Kable musi mieć minimum 5 metrów długości... (Tv na ścianie na wysięgniku, wiec musi być jeszcze luz na ruch ramienia z tv.

Pozdrawiam ;) Moze ktoś z posiadaczy tv będzie umiał coś doradzić ?

Przerpaszam ze tyle tekstu, ale chciałem odrazu wszystko opisać.

Pozdrawiam jeszcze raz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odpowiem tylko na 1-sze pytanie.

Nie znaczenia jaki kabel. Zwłaszcza przy podłączeniu PC->TV (DVI->HDMI). Jakość (droższego, tańszego) będzie identyczna i nie ma co wierzyć w te marketingowe brednie. To 32" a nie 100".

Osobiście wolę podłączenia za pomocą przejściówki DVI-HDMI i kablem HDMI do TV. U znajomego był taki przypadek, że za pomocą DVi-HDMI spalił sobie wyjście w TV. Podłączał przy włączonym kompie i TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Najtańszy DVI-HDMI wystarczy ? a lepiej 18+1 czy 24+1 ??

Co do takich przejściówek raczej nie mam zaufania, wole na jednym kablu.

Czyli lepiej ten

czy Ten?

Zwracam uwage ze jeden jest 18+1 a drugi 24+1 ...

I poprawka. Kabel wystarczy 3 metry. Nie 5. Mój błąd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jako posiadacza LD465 ciekawi juz nowa linia tegorocznych TV LG. Co ciekawe bedą juz tylko modele na LEDach. Przydalby sie godny nastepca LD4xx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rad100, chodzi ci o te modele co już są czy będą jakieś nowe jeszcze? Rzuciłem okiem i wygląda mi to na marketingowe coco-jumbo. 100Hz, TruMotion, LED, kontrast 6 zer. Jedyne, co ucieszyło to 4 HDMI. Z czasem reakcji to różnie bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cudownie się ogląda filmy z kompa za pomocą kabla DVI - HDMI

Mam 32 cale,gry też bosko wyglądają ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, Chciałem na początku podziekować za ten temat który doprowadził do tego że na moim biurku stoi teraz 32ld465 i jestem z niego bardzo zadowolony,filmy, gry ( POEZJA :D ) mam niestety problem.

We wcześniejszych postach wyczytałem że ktoś miał ten sam, mam radeon 6950----> @6970 i w trybie PC nie mam możliwości ustawić pixel 1:1 przez co zostaje mi około 1 cm ze wszystkich stron pustej przestrzeni,

ktoś wcześniej mówił że da się to jakoś ustawic w sterwnikach radeona, czy chodziło mu o scalowanie ? czy o inną opcje ?

Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam

Szczęśliwy posiadasz 32ld465 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam okazje dostać w dobrej cenie 32LD350, jednak zastanawiam sie czy warto ? :kwasny: Jakie są różnice pomiędzy tym modelem , a tymi wymienionymi wyżej i czy sa one na tyle znaczące, że warto by zainwestować trochę więcej? Oczywiście chodzi o wykorzystanie tv jako monitora. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim biurku również dzisiaj stanął 32ld450 :) Filmy super, ale niestety mam wrażenie, że czcionki są postrzępione :( Mam włączony PC mode, próbowałem również ręcznie ustawiać w trybie expert, ale niestety bez poprawy. Na pewno jest lepiej niż było na samym początku (bez PC mode), ale wydaje mi się, że powinno być jeszcze lepiej. Mam pytanie co do pixel to pixel, gdzie się to ustawia? Nie mogę znaleźć takiej opcji w telewizorze, więc obawiam się, że chodzi o opcję sterownika.

pozdrawiam

kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam okazje dostać w dobrej cenie 32LD350, jednak zastanawiam sie czy warto ? :kwasny: Jakie są różnice pomiędzy tym modelem , a tymi wymienionymi wyżej i czy sa one na tyle znaczące, że warto by zainwestować trochę więcej? Oczywiście chodzi o wykorzystanie tv jako monitora. Pozdrawiam

Obraz jest stosunkowo gorszy (Mniejszy Kontrast) i jak się nie mylę , to posiada jedno złącze HDMI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak się nie mylę , to posiada jedno złącze HDMI.

Ciekawe, gdzie zapodziało się drugie w moim 32LD465 :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno z tyłu,drugie z boku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dłuższym użytkowaniu uważam , że 32cale to absolutne minimum do komputera :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno z tyłu,drugie z boku

Ej, fucktycznie.

Nie wiem, jak ja to wtedy sprawdzałem, że zobaczyłem tylko jedno   :hmm:.

EDIT: Ahhh, jushh fieeem, pomylnęło mi się z USB ! :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli czytał bys ze zrozumieniem , to wiedział byś ze chodziło mi o model 32Ld350

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli czytał bys ze zrozumieniem , to wiedział byś ze chodziło mi o model 32Ld350

Czy oby na pewno ja nie czytam ze zrozumieniem   :question:

Po prostu pomyliłem USB z HDMI, bo kiedyś liczyłem i to i to i teraz przekręciłem troszkę. To wszystko. Naprostowałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie stalem sie nowym uzytkownikiem ld450. dlaczego 450, a nie 465? akurat w sklepie dla idiotow byl w promocji za 999, a za tyle 465 jeszcze nie widzialem w pl ;)

czy moglibyscie napisac jakie macie ustawienia? moze to na razie kwestia oszczedzania energii i przyzwyczajenia (juz nie wspomne o wszechobecnej ciemnosci), ale jakos do konca nie pasuja mi czcionki. :hmm:

wracajac do radkow - rowniez po ustawieniu 1:1 nadal mialem ramke i rozmyty obraz - w catalystach jest domyslnie ustawione (nie wiedziec czemu) skalowanie na kilka %. po ustawieniu suwaka w pozycje 0 obraz wypelnia cala matryce :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wszystko ok teraz w moim 32LD465 , tylko mam jednen problem , nie mam głosu na głosnikach. Podłączyłem kablem HDMI -> HDMI z przejsciówka DVI Karte graficzna , doprowadziłem kabel spdif (dwupinowy) i nie mam dzwieku , w menu tv ma byc PCM czy AUTO ? , drugie pytanie jak ten kabelek podłączyc bo mam GND , a drugi to nie wiem mam takie mozliwosci:

POWER

NO PIN

SPDIF

SPDIFI

GND

GND

Karta GEFORCE GTX 275

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wszystko ok teraz w moim 32LD465

to moglbys sie podzielic ustawieniami obrazu ;)

masz tryb pc czy ekspert?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...