Skocz do zawartości
Snipe_

Grand Theft Auto / GTA IV

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwne że nie chodzi ci na takim sprzęcie płynnie na high :D ja jak już wcześniej podawałem mam prawie wszystko na high i mam średnio 43 fps'y :D aż się sam zdziwiłem że tak dużo :D miejscami spada do 35 albo wzrasta do 60 :P

Edytowane przez Krystianlol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O nie, dać ci sznur?

Ludzie czy Was powaliło? Nie potraficie grać na medium? Co za durna moda teraz weszła że każdy musi grać na High. Liczy się gra a nie grafika :kwasny:

Ciekawe czy byś tak gadał wydając 1000 zł na karte graficzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ludzie czy Was powaliło? Nie potraficie grać na medium? Co za durna moda teraz weszła że każdy musi grać na High. Liczy się gra a nie grafika :kwasny:

Ale jeżeli może być lepiej (czyt. więcej FPS czy nieco wyższych ustawieniac graficznych), to czemu z tego nie skorzystać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale jeżeli może być lepiej (czyt. więcej FPS czy nieco wyższych ustawieniac graficznych), to czemu z tego nie skorzystać?

Ja nie mówię o graniu na low low 0 0 0 0 0 tylko że są tu tacy co narzekają że mają 20-25 fps a sami ustawili sobie GTA na High/High 50 60 30 15 itp :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziwne że nie chodzi ci na takim sprzęcie płynnie na high :D ja jak już wcześniej podawałem mam prawie wszystko na high i mam średnio 43 fps'y :D aż się sam zdziwiłem że tak dużo :D miejscami spada do 35 albo wzrasta do 60 :P

a czy ja gdzies pisałem że mi nie chodzi płynnie? :E

Ja nie mówię o graniu na low low 0 0 0 0 0 tylko że są tu tacy co narzekają że mają 20-25 fps a sami ustawili sobie GTA na High/High 50 60 30 15 itp :hmm:

sory ale jednak czegoś oczekuję od sprzętu za 3,5k :Up_to_s:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niestety ciągle to samo (robie komende na ramy) - max 864mb -.-

i przez to musze mieć view dis na 30 :\

Daj więc w elemencie docelowym coś takiego :

"D:\Gry\GTA 4\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -nomemrestrict -availablevidmem 2.0 -norestrictions -percentvidmem 100

i daj znać czy zwiększyła się teraz ilość ramu. Oczywiście socialclub musi być odpalony i nie klikasz z menu na play tylko gra ze skrótu musi się odpalać od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a czy ja gdzies pisałem że mi nie chodzi płynnie? :E

Więc po co kombinujesz ? :> ja bym się nie bawił w to, mimo tego co piszą, po zastosowaniu tych komend nie mogłem grać nawet na low o,O miałem ok. 15 fps'ów, jak tylko to usunąłem odrazu powróciło do ~30 na starym patchu, a na nowym już wiecie więc się chwalił więcej nie będę :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"D:\Gry\GTA 4\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -nomemrestrict -availablevidmem 2.0 -norestrictions -percentvidmem 100

i daj znać czy zwiększyła się teraz ilość ramu. Oczywiście socialclub musi być odpalony i nie klikasz z menu na play tylko gra ze skrótu musi się odpalać od razu.

no właśnie nie idzie inaczej odpalić jak przez "play" w menu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no właśnie nie idzie inaczej odpalić jak przez "play" w menu...

Masz więc powód dla którego komendy nie działają. Zrób więc tak - stwórz skrót na pulpicie, tam daj te komendy o których była mowa. Odpal normalny plik exe -> pojawi się menu z "play", to menu minimalizujesz i odpalasz skrót z komendami. To musi działać na 100% , innej możliwości nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Masz więc powód dla którego komendy nie działają. Zrób więc tak - stwórz skrót na pulpicie, tam daj te komendy o których była mowa. Odpal normalny plik exe -> pojawi się menu z "play", to menu minimalizujesz i odpalasz skrót z komendami. To musi działać na 100% , innej możliwości nie ma ;)

chyba sobie podaruje te komendy...Robie tak jak mówisz a i tak jak odpale exe z komendami, to znowu pojawia sie okienko z play, mimo że wcześniej otworzyłem to z exe bez komend : o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sory ale jednak czegoś oczekuję od sprzętu za 3,5k :Up_to_s:

lepiej od gry oczekiwac, ze bedzie lepiej napisana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzisz, że lepiej poprostu wpisać to w pliku commandline.txt? :)

P.S To najlepszy sposób na w ,,miare" granie na low kompach, takich jak ja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z częścią się zgadzam :* . Pogrubione poprawie. Liczy się Gameplay, a grafika to miły dodatek. Kurde w Red alert 1 ciapałem i się cieszyłem, teraz w czasach grafiki Cod-a, dzieci dostają kompy i płaczą, że za słaba grafika, a ja jak dostałem kompa to się jarałem, ustawkami z kumplami ( jedyny na osiedlu miałem, dużym osiedlu) ... cały blok siedział... sam FUN, FUN, FUN. Dune 2000 też pikne nie było, a oderwać się nie mogłem. Gta 4 jest kozak i już :) zgadzam się z Damianem :)

Edytowane przez hej1988

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi nie działa to commandline... próbowałem na 2 sposoby, poprzez wpisanie w skrót i poprzez sam .txt ale w obu przypadkach po tym pierwszym intro po którym powinno się pojawić menu jest czarny obraz i jedynie mogę wyjść z gry poprzez ctrl+alt+delete. Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi

Spalilo mi sie cale pudeleczko z zawartoscia (no i w tym cd-kej). Teraz pytanie w jaki sposob moge wydobic moj cd-kej z windowsa by cieszyc sie gra po necie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hi

Spalilo mi sie cale pudeleczko z zawartoscia (no i w tym cd-kej). Teraz pytanie w jaki sposob moge wydobic moj cd-kej z windowsa by cieszyc sie gra po necie ??

Może chcesz mojego keja?

ładna historyjka :heu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rowerek:

Po kiego mi twoj kej, jak mam swoj oryginalny w windowsie, ktory jest gdzies zapisany ? :mad2:

jak macie sie tak wypowiadac to lepiej juz nic nie mowicie i wstydu oszczedzcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem pozar w domu... naszczscie nie dosc duzy lecz sporo ksiazek, materialow poszlo z dymem...

Ps. Moze niektozi nie umieja czytac to sie wyraze jasniej. Nie chce waszych cd'keji tylko lokalizacji gdzie moj cd'kej po wgraniu sie zapisal. W grach EA jest to rejesrt. Lecz tutaj czyli w:

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\1.00.0000"

Nie ma nic....

Edytowane przez kamil32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hi

Start->uruchom->wpisujesz regedit->HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->Rockstar Games (nie jestem pewnien czy w tym zrodle), ale poszukaj w SOFTWARE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. Moze niektozi nie umieja czytac to sie wyraze jasniej. Nie chce waszych cd'keji tylko lokalizacji gdzie moj cd'kej po wgraniu sie zapisal. W grach EA jest to rejesrt. Lecz tutaj czyli w:

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\1.00.0000"

Nie ma nic....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie chce waszych cd'keji tylko lokalizacji gdzie moj cd'kej po wgraniu sie zapisal.

Kamil wykorzystaj program do tego: Product Key Explorer

Program szuka w rejestrze cd-keye do zainstalowanych gier / programów: Windows, Nero itp.

Jeśli nie znajdzie spróbuj z everestem. W programie też da się sprawdzić klucze.

Edytowane przez chris996

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest ten trik na nowy patch że GTA nie czyta pamięci z grafy tylko z ramów? bo na tym nowym patchu nie działa ;?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy jest ten trik na nowy patch że GTA nie czyta pamięci z grafy tylko z ramów? bo na tym nowym patchu nie działa ;?

Podłączam się do pytania bo mi też to nie działa :D Czarny ekran mam a niekiedy w ogóle nie tak jakby tego nie było :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość menshealth

Witam Panowie! Przymierzam się do zakupu tej gry i tu moje pytanie> Jak ona będzie chodzić na moim sprzęcie z sygnaturki? Dużo osób ma super sprzęt ale im to cienko idzie :( jak będzie u mnie? Mam okazje ją kupić za 10Euro w Deutschland. Jest sens? Jak będzie się zachowywać moja obezna karta? Mogę w każdej chwili włożyć 9800GTX jakby co. Proszę o senspwne odpowiedzi! Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi