Skocz do zawartości
Snipe_

Grand Theft Auto / GTA IV

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie nie ma sensu instalować rc3 sterów 8.12 dla Radeonów. Gra wyszła 2.12 a stery 4.12 więc na 99% w nich nic nie będzie dot. GTA IV. RC to już prawie final więc w oficjalnych 8.12 też pewnie nie będzie wpływu na grę. Najpewniejszy wg mnie jest hotfix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@scooby91: mam to samo, z tym, że nieraz u mnie po ALT-TAB pojawiają się dodatkowo artefakty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da sie zapisać gre bez Games for Windows - live???

Z góry dziękuje za odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym się zapytać czy sterowniki 180.84 działają na GeForce 8600GTS ? Nie mogę nigdzie znaleźć supporta. Podobno dają kopa do 10fps w GTA IV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chciałbym się zapytać czy sterowniki 180.84 działają na GeForce 8600GTS ? Nie mogę nigdzie znaleźć supporta. Podobno dają kopa do 10fps w GTA IV.

Oczywiście, że tak! Do 6, 7, 8, 9 i 2xx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy da sie zapisać gre bez Games for Windows - live???

Z góry dziękuje za odpowiedz :)

Tak, da się ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh mam złe doświadczenia z instalacją sterów na Vista. Jakby co to pomożecie?

Grę mam od dzisiaj jest świetna na moim 8600GTS jest całkiem nieźle ale próbuje coś robić żeby było lepiej. Potem zapodam jakieś screeny/benchmarki. Ktoś się bawił z rozjaśnianiem obrazu podobno daje 3-4 fps więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, da się ;]

A w jaki sposób???

Będe bardzo wdzięczny za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że posiadaczy 4850 w patchu nie uwzględnili :P (chyba, że ja coś przegapiłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam, to przy pierwszym zapisie gry, pojawiło mi się okienko, czy chcę założyć konto Offline G4WL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te nowe sterowniki rozwiązują problemy z grą?

Mam pudełko w domu z grą, ale nierozpakowane. Boję się, że nie ruszy na moim E6750+4GB RAM +GF8800 GTS 320MB i w razie czego wolę zwrócić grę jak tracić 130 złotych ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tego co pamiętam, to przy pierwszym zapisie gry, pojawiło mi się okienko, czy chcę założyć konto Offline G4WL.

Ale mi wogóle nie działa games for windows - live !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

No po zmianie sterowników z SLIZone (180.84 beta)

http://www.nzone.com/object/nzone_gtaiv_downloads.html

Gra dostała takiego kopa ze szok. Nadal jest problem z brakiem FSAA oraz pamięcią na grafice, widzi dalej 1GB, zamiast 3GB ale to nic ogólnie przyrost klatek jest ok. 2,5raza. Więc płynna gra na 60-70fpsach przy 2560x1600 całkowicie mnie zadowala. Podobno sterowniki poza kopem do SLI dają też normalnego kopa, kto nie ma niech sobie pobierze z linka powyżej

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dam norestriction i nomemrestriction to rozumiem ze będe mogł ustawić detale all medium (na 256mb) i usunie to błąd z ustawianiem gry w okienku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po wgraniu tych sterów ustawienia obrazu w windowsie zmieniają się na najniższe i nie można ich zmienić ktoś wie o co chodzi ?

nieważne już sobie poradziłem

Edytowane przez dosiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powiedz mi mlody_tarnow, gdzie takie szybkie internety rozdają ?

zapewne kwotka czterocyfrowa

error

59 zl co miesiac+telefon stacjonarny za 15 zlociszy, a w tym 40 darmowych minut

wracajac do GTA to widze, ze prace trwaja nad naprawa - jak juz zrobia grywalny poziom to sie zaopatruje. bo multi musi byc kozackie, tylko zeby sie w tym patchu nie okazalo, ze wcale to nie jest patchyk poprawiajacy optymalizacje, tylko niepostrzezenie zmniejsza detale graficzne, bo to byloby nie do przyjecia...

Edytowane przez mlody_tarnow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakas nowa opcje usuwania ograniczania graficznego:

I Run with target: "-norestriction -novblank -noprecache -nomemrestrict /high"
Edytowane przez kamaz222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grał ktoś już na podobnej konfiguracji do mojej? :-) Na jakich detalach pogram płynnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale mi wogóle nie działa games for windows - live !!!

Nikt nie wie (nie da się) jak inaczej zapisać stan gry w GTA IV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli włącza się grę przez ikonę Rockstar Social Club to można się zalogować bez żadnych ceregieli.

Na prawdę nie wiem z czym koledzy mają problem. Jest to czasochłonne, ale wystarczy uważnie czytać polecenia, a na koniec "scalić" oba konta i gra działa jak należy.

Jeśli gracie z GfWL to po zaliczaniu niektórych misji i "specjalnych zagrań", to coś od windowsa informuje mnie, że zaliczyłem lub odblokowałem różne "zadania" (?). Pewnie chodzi o jakieś statystyki. Na razie nie próbuję MP, bo gierka potrafi przymulać, zwłaszcza "o poranku" kiedy jest takie charakterystyczne rozmazanie obrazu i nie jest to przez naciśnięcie "P". W ogóle nie wiem co to ma dawać, jest to chyba próba nieudolnego zamaskowania braków w grafice, a imituje raczej wadę wzroku albo pobyt na Saharze w południe niż realne spojrzenie na Świat...

Próbuję jeszcze wymusić wygładzanie krawędzi w centrum. Niestety problemem jest ciągle zmieniające się ustawienia gry, po uruchomieniu jej ponownie.

Co do patchy, sterowników. Wydaje mi się, że jak wyjdą, to przed Świętami. Około 20 grudzień, a jak nie to dopiero po nowym roku. Jednak jest to tylko moje zdanie.

Ad. wielkiq

Opisz swój problem jeszcze raz w punktach, bo jestem pewny, że coś źle robisz. Do rejestracji na oba systemy wystarczy jeden mail. Sam najpierw rejestrowałem się na Games for Windows Live, następnie na Rockstar Social Club, klikając na odnośniki czy tam linki podczas instalacji. Jak już to rozrobisz. To logujesz się na Rockstar Social Club i "scalasz" konta. Pamiętaj tylko żebyś dał na GfWL UK, albo USA (sam dałem UK), nawet nie prosiło o podanie ulicy... W Rockstar pasożyt dałem Polska.

Ad. jed1

Twoje pytanie jest... Smutne...

Edytowane przez Snipe_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

No po zmianie sterowników z SLIZone (180.84 beta)

http://www.nzone.com/object/nzone_gtaiv_downloads.html

Gra dostała takiego kopa ze szok. Nadal jest problem z brakiem FSAA oraz pamięcią na grafice, widzi dalej 1GB, zamiast 3GB ale to nic ogólnie przyrost klatek jest ok. 2,5raza. Więc płynna gra na 60-70fpsach przy 2560x1600 całkowicie mnie zadowala. Podobno sterowniki poza kopem do SLI dają też normalnego kopa, kto nie ma niech sobie pobierze z linka powyżej

Pozdrawiam

Potwierdzam :thumbup: - u mnie przyrost na detalach co wcześniej podawalem o 8 do 12 FPS - średnio. Min fps poszedł o jakieś 3 fps do góry. Wiec świetna sprawa. Porównywane vs 180.48.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ad. jed1

Twoje pytanie jest... Smutne...

:E Aż tak źle?

Zależy mi a rozdziałce max 1280x1024. :)

Edytowane przez jed1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Potwierdzam :thumbup: - u mnie przyrost na detalach co wcześniej podawalem o 8 do 12 FPS - średnio. Min fps poszedł o jakieś 3 fps do góry. Wiec świetna sprawa. Porównywane vs 180.48.

Żeby jeszcze do Radków wypuścili, takie jak do GeForca. Catalyst 8.12 beta raczej dają znikomy przyrost :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi