Skocz do zawartości
Snipe_

Grand Theft Auto / GTA IV

Rekomendowane odpowiedzi

Za mna 15 % gry :E kurde ale ta gra wciąga. Juz sobie mówie, jad eod domu zapisac gre ale znowu do romana cisne hehe :) SUper gra. Czekac tylko na nowe generacje kart :)

Ja mam już ponad 20%, miałbym już więcej ale rozpierduchy i multiplayer nie pozwala mi robić ciągle postępu w grze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te najnowsze stery do nvidii w benchamrku dodaly mi 3 klatki, wiec cosik poprawiaja :) (8600gt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Jeśli macie radeonka 4870 od Sapphire i po kilku minutach gry macie totalną zwieche kompa (jak na moim filmie:

to trzeba zmienić bios na karcie. Sapphire wydał pewną serie kart które powodowały niestabilność kompa.

Cały opis co i jak tutaj:

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...MVIEWTMP=Linear

Ja zmieniłem i pożegnałem się z zwiechami ;)

Edytowane przez Dukes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe kiedy zrobią taką grafę :glodny:

Lepiej żeby taka nigdy nie powstała, wygląda strasznie plastikowo i w ogóle jakoś nie mogę na to patrzeć :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy te nowe sterowniki będą do mojego 7600GS dobre ?? Nie tylko w GTA ? obence 178.24
Oczywiście, że tak! Do 6, 7, 8, 9 i 2xx :)

Wystarczy czytac dokładnie temat.

jw stery pasują do 6,7,8,9 i 2xx ;)) Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Gdy dopiszę w właściwościach te -norestrick(czy jakoś tak) to mogę zmieniać ustawienia grafy, działa płynnie, ale jak odwróce się to textury dopiero po chwili sie pojawiaja. Grafa nie nadąrza czy jak? Bez tej komendy jest ok, tylko ze gra slabo wyglada w 1024x768

Edytowane przez mathias1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tam gdzie ma Ci zainstalować GTA IV np. C/Program Files/Rockstar Games/GTA IV powinien być folder Social Club, w który jest link do Social Club - do rejestracji.

no fest... a ia instaluje to ciagle w osobnych folderach :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lepiej żeby taka nigdy nie powstała, wygląda strasznie plastikowo i w ogóle jakoś nie mogę na to patrzeć :E

Przecież to real foto :D Chyba, że to co mówisz to sarkazm. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

motyw pijanego kierowcy wie ktoś jak naprawić? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was ma problem z MP taki, że po wejściu do gry wieloosobowej po ok. 2-3 minutach gra zaczyna nagle mieć dosłownie kilka klatek bez żadnego powodu?

Gram bez problemu na 1680x1050 na medium, tylko z tym mam problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba ktos zartuje, ze pogra na 7600GS albo innym pochodnym. wszystkie karty 256MB odpadaja z miejsca, a granie na 800x600 low to czysty msachozim imho nie ma sensu oszpecac gry, bo traci polowe swojego uroku. budynki wygladaja gorzej niz GTA 3, ludzie tylko wygladaja na ludzi przez to, ze maja rece i nogi, a samochody maja tyle krawedzi, ze nawet AAx8 by nie pomoglo

do tej gry zeby jakos normalnie pograc potrzebny jest przynajmniej 8800GT 512MB. szkoda, ze tak autorzy polecieli w ****, bo wymagania sa kosmiczne i ani troche adekwatne do jakosci grafiki...narazie karty nie zmieniam, bo dla 1 gry sie nie oplaca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzisiaj dali patcha do mass effect PL 06.12.2008r. więc R* prawdopodobnie znając ich da patcha 24.12.2008r. abyście chwalili mikołaja i święta :)

Pozdrawiam

PS. ogólnie można przeczytać na forum gta iv ze gra w wydaniu na PC ma dużo, dużo bugów, błędów, problemów z zarządzaniem pamięcią itd. itd. więc szykuje się duży patch i raczej nie będzie to w ciągu dwóch dni. Tylko szkoda ze gra została wytłoczona bez dużych testów. Poza tym jak sie wydaje takiego hita jak GTA IV to przy ilości i zapotrzebowania to trochę to trwa (min. 2-3 tygodnie produkcja) więc czy nie można było ostro tego testować i wydać patcha juz w dniu premiery ? Jak na razie przynajmniej u mnie problem z szybkością gry został całkowicie rozwiązany, ale brakuje nadal FSAA, oraz obsługi pamięci z pozostałych grafik. To jeśli chodzi o sprzęt, bo lista błędów odnośnie tekstur, kolizji graficznych, jest podobno porażająca. No cóż czekamy dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CYTAT(Jaaaaa @ 6 Grudzień 2008, 13:53) *

motyw pijanego kierowcy wie ktoś jak naprawić? smilies/smile.gif

kupić orginał

serio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ATI zapowiedziało nowe sterowniki Catalyst 8.12, które mają ukazać się 10 grudnia. Według zapowiedzi, sterowniki dadzą znaczną poprawę wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zainstalowaniu tych nowych sterow nvidii moze hra chodzi troche lepiej ale za to nie zapamietuje ustawien graficznych :mad2:

spotkal sie ktos z tym problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja trochę obale mit. co do Radeona i Visty w tej grze. Wszystko na fula poaza tym co widac na zdjeciu, i gram bez żadnych zacięć sprawdzałem podczas różnych pó dnia jak rónież podczas mgły i deszczu poprzez szybka jazdę samochodem więc chyba nie jst tak źle.

PS Obecnie mam tylko 2GB

Benchmark081206134317.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Gdy dopiszę w właściwościach te -norestrick(czy jakoś tak) to mogę zmieniać ustawienia grafy, działa płynnie, ale jak odwróce się to textury dopiero po chwili sie pojawiaja. Grafa nie nadąrza czy jak? Bez tej komendy jest ok, tylko ze gra slabo wyglada w 1024x768

Możesz powiedzieć co i jak z tym "-norestrick"? Bo nieumiem zmienic ustawien grafiki, po wgraniu nowych sterow z Nvidi... ;( Z góry dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z gta4 tzn zainstalowalem viste ultima 64 i rowniez gta4 bez zadnych problemow, wlaczam gre wszystko jest ok pokazuje sie logo gta4 i czekam i czekam i nie pokazuje sie menu glowne co jest grane zaznaczam ze gra sie nie zawiesza bo moge zminimalizoawc pls help me!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja trochę obale mit. co do Radeona i Visty w tej grze. Wszystko na fula poaza tym co widac na zdjeciu, i gram bez żadnych zacięć sprawdzałem podczas różnych pó dnia jak rónież podczas mgły i deszczu poprzez szybka jazdę samochodem więc chyba nie jst tak źle.

PS Obecnie mam tylko 2GB

Benchmark081206134317.txt

Nic nie obalasz, bo wiadome jest, że w benchmarku to wszyscy mają przyzwoite wyniki, a w grze to już coś innego.

Zresztą spróbuj sobie na wyższej rozdzielczości, bo to tutaj ma największe znaczenie.

Pobawiłem się FRAPSem. Nie będę załączał zdjęć, bo nie wiedzieć czemu nie ma na nich żółtych cyferek, no i nie chce mi się wybierać, ale..

Zakres jaki zaobserwowałem to 9 fps (skrajnie i rzadkie sytuacje, trwa to sekundę, charakterystyczne zwolnienie) do około 27 fps. Wszystko oczywiście "outsiede". W budynkach od 40 fps do 65 fps i też jakby muli, to pewnie wina tego systemu sterowania...

Oczywiście te dane z rodzielczości 1440 x 900 i 75 Hz.

Edytowane przez Snipe_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już jakiś sposób na pogranie w multi na pc bo coraz więcej osób o tym pisze a mi wertowanie tego tematu nic nie dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi