Skocz do zawartości
simian raticus

Co dzisiaj smacznego zajadasz internauto?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zwróciłem uwagi chyba masz rację :D czekamy na zdementowanie plotek :D

Co tu dementować, zdjęcie z tego przepisu: https://smaker.pl/przepis-skrzydelka-hot-wings-w-panierce-jak-z-kfc,159617,kulinarneprzygody.html

 

W szczecińskim KFC podają skrzydełka w bułce kebabowej.

Wsadź je w bułę i zalej majonezem, powinno Ci smakować.

:E

Edytowane przez Lypton

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Azazell

W szczecińskim KFC podają skrzydełka w bułce kebabowej.

 

A także kocie genitalia ! :lol2: :lol2:

Edytowane przez Azazell

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Azazell

Oczywiście!

 

Baa a ostatnio jak byłem w krakowskim KFC to dawali w bułce kebabowej ludzkie organy! Niesamowity ponoć smak... niestety za drogie by spróbować :P:lol2:

 

Można się pośmiac :D

Edytowane przez Azazell

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Azazell

A czy te organy były gotowane na przepisie z Chicago?

 

A tego nie wiem skąd przepisy biorą restauracje KFC.. Nie wiem czy początki sieci KFC rozpoczęły się w Chicago czy w Japonii czy na Marsie.. :)

 

Pewnie Wiki ci powie ;).

Edytowane przez Azazell

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak sama nazwa mówi, KFC powstało w Kentucky.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak sama nazwa mówi, KFC powstało w Kentucky.

Co to za państwo? Hehe

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jakis przepis?

 

 

A pizza z wygladem rzygowin po grubej sobocie miazga :lol2:

 

Ciacho tak jak pisałem robiła moja luba ale podstawa jest zwykły biszkopt, a polewa to roztopione krówki :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Żeby uratować temat, tak się robi pizzę:

2a0dx91.jpg

 

Sos pomidorowy własnej roboty, potem parmezan, prosciutto i mascarpone, po upieczeniu parę liści rukoli i przypomina w wyglądzie i smaku włoską pizzę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie lubie rukoli. Dla mnie te krzaki na pizzy są niepotrzebne ;p

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rukola ma specyficzny smak, ja uwielbiam salatke z rukoli pieczonych gruszek i orzechów :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a tak w ogóle to spróbujcie sobie pizze z pewnym specyficznym dodatkiem. Mianowicie serkiem mascarpone. Robie łyzeczka takie pojedyncze kleksy na pizzy jak w przypadku mozzareli. Nie kazdy lubi, wg mnie super szcvzególnie do bardziej pikantnej pizzy bo zapieczony daje taki gładki delikatny smak skontrastowany z ostroscia

Edytowane przez Zigu17

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Żeby uratować temat, tak się robi pizzę:

 

 

Sos pomidorowy własnej roboty, potem parmezan, prosciutto i mascarpone, po upieczeniu parę liści rukoli i przypomina w wyglądzie i smaku włoską pizzę.

Rukola mad2.gifI pieczone bez kamienia? Panie z czym do ludzi!

 

Nie no serio, rukola śmierdzi mi jak chińska guma :E. O ile restauracjach używają jakiejś dość mało aromatycznej tak z domowego ogródka wali na kilometr :E

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rukola mad2.gifI pieczone bez kamienia? Panie z czym do ludzi!

 

Nie no serio, rukola śmierdzi mi jak chińska guma :E. O ile restauracjach używają jakiejś dość mało aromatycznej tak z domowego ogródka wali na kilometr :E

 

Kamień i tak nie zastąpi tradycyjnego pieca, więc to już taka rozmowa o tym, który zamiennik jest lepszy. A rukola to częsty dodatek we włoskich knajpach, deal with it. :E

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W wioskowym sklepie nie mam takich rarytasów. Nawet mąkę w necie kupuje.

 

W stonce masz na lodówkach

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A w jakim sklepie kupię mąkę do pizzy?

W tesco biedrze i lidlu nie ma.

W Auchan kupisz mąkę Basia typ 400

 

Kamień i tak nie zastąpi tradycyjnego pieca, więc to już taka rozmowa o tym, który zamiennik jest lepszy. A rukola to częsty dodatek we włoskich knajpach, deal with it. :E

Nie zastąpi ale i tak pizza wychodzi dużo lepiej. Piecze się szybciej, równo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To już wolę z neta jak mam 60km jechać.

 

do najbliższego marketu? To faktycznie mieszkasz na końcu świata :E

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A w jakim sklepie kupię mąkę do pizzy?

W tesco biedrze i lidlu nie ma.

w kauflandzie masz make Basie typ 00, przez kilka lat lecialem zawsze na 400 lub 450 i moge polecic ta 00

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ehh nie zrobiłem zdjęcia... ale dzisiaj ogarnąłem zielone curry z kurczakiem z jakiejś gotowej pasty ale wyszło niespodziewanie dobre

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...