Skocz do zawartości
simian raticus

Co dzisiaj smacznego zajadasz internauto?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Push-up3k

Też tak jadałem, ale odkryłem, że sosy są niepotrzebne. Można użyć, dla spróbowania, jeśli już dadzą, ale dobra pizza nie potrzebuje dodatkowego upiększania.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też tak jadałem, ale odkryłem, że sosy są niepotrzebne. Można użyć, dla spróbowania, jeśli już dadzą, ale dobra pizza nie potrzebuje dodatkowego upiększania.

Zgadzam sie, ale każdy je jak chce. Natomiast z czosnkowym lekko pokropionym smakuje najlepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Zgadzam sie, ale każdy je jak chce. Natomiast z czosnkowym lekko pokropionym smakuje najlepiej ;)

Sam czosnek na pizzy jest spoko.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Niektórzy może kojarzą nazwisko. Zmarł Antonio Carluccio.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem dzisiaj moje ulubione Curry z krewetek z cukinią.

 

IMG_20180113_140754957.jpg

 

 

Wg tego przepisu.

 

IMG_20180113_141006175.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Ja właśnie nabrałem ochotę na szaszłyka z krewetek.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj robiłem burgery, zmieliłem łopatkę i rostbef, zrobiłem sos czosnkowy na bazie jogurtu, czosnku i salsy. Korniszonki, czerwona cebulka, cheddar i wyszło niebo w gębie na grillu.

 

IMG_20180127_142749745.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gdzie w sklepie stacjonarnym można dostać prawdziwą mozzarelle bufallo. Do tej pory kupowałem Galbani ale chyba z prawdziwą mozzarellą nie ma to za wiele wspólnego ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Zastanawiam się co jutro sobie do jedzenia sprawić. Upiekłbym golonkę, ale trochę czasu nie mam. Pewnie skończę w fastfoodzie zamawiając coś w podwójnej ilości...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj biedronkowej gotowej golonki jak nie masz czasu a lubisz, jestem w szoku jak dobra wychodzi, idealnie zapeklowana, doprawiona, ugotowana i już upieczona, ja wrzucam na pół godziny do pieca i podlewam piwkiem i jest niebo w gębie.

 

IMG_20170222_220330.jpg

 

IMG_20171215_142339534.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Wezmę to pod uwagę.

 

 

Edit: Jednak spasuję, bo po prostu nie mam narzędzi, żeby tego dokonać. Mieszkanie studenckie :/

Edytowane przez Push-up3k

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nigdzie nie ma dobrych pączków. Wszystko lukrowane cieczą cukrową (lub posypane pudrem) ,zamiast chrupkim ,stałym lukrem. :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pączek tylko z pudrem, oczywiście delikatnie, z lukrem w każdej postaci czy innym dziadostwem to profanacja

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Ja z pudrem nie lubię. Tylko z lukrem i tylko z marmoladą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście marmolada (dziwne słowo heh) musi być, dla mnie lukier jest mega za słodki ,poprostu czuję jak mi zęby niszczy hehe

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a nadzienie koniecznie z dzikiej róży :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

a nadzienie koniecznie z dzikiej róży :)

No to już trzeba samemu zrobić albo gdzieś szczęśliwie wyhaczyć. Z ogólnodostępnych wystarczy marmolada. Z kolei budyń czy czekolada mi nie odpowiadają.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pstrąg upieczony razem z marynatą (sos sojowy, oliwa, czosnek, miód, cytryna), do tego gotowana brukselka i grzanki doprawione oliwą, solą, pieprzem i chili.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pączek tylko z pudrem, oczywiście delikatnie, z lukrem w każdej postaci czy innym dziadostwem to profanacja

Ja lubię z delikatnym ,stałym lukrem, ale nie ciekłą kilkumilimetrową warstwą :exclam: Te pączki z lukrem dało się zjeść ,gdy zeskrobało się większość cukru i podeschły.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To i ja sie pochwale :) Wczoraj przygotowalem pyszny gulasz z pieczona papryka i w miare fit placki ziemniaczane :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzis robię podwawelska pieczona z gruszka, żurawiną, cebulą, czosnkiem i odrobiną miodu spadziowego.

Wczoraj kopytka w ziołach zapiekane w serze żółtym.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z racji walentynek wcozraj wzialem sie za "romantico" kolacje. Wyszla z tego salatka ze szpinakiem i awokado, losos z sosem mango i sulfet czekoladowy. Bedac nieskromnym wyszlo zajebiscie :) Jezeli ktos bylby chetny to podesle przepisy ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...