Skocz do zawartości
simian raticus

Co dzisiaj smacznego zajadasz internauto?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Push-up3k

A jak robiłeś? Mikser i do gładkości? Co jeszcze dodawałeś?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A jak robiłeś? Mikser i do gładkości? Co jeszcze dodawałeś?

 

Ja robie sobie ten sos od dawna i robie to w ten sposob

 

Proporcja do jednego mango:

 

1 mango

3 małe / 2 duże habanero bez pestek

pół szklanki wody

3 łyżeczki cukru trzcinowego

łyżka octu winnego/jabłkowego lub ewentualnie soku z cytryny

szczypta cynamonu/przyprawy piernikowej i szczypta curry ( opcjonalnie, ja lubie tam ledwo wyczuwalny korzenny posmak )

 

Wszystko blenduje, potem na wolnym ogniu gotuje w garnku przez 5 minut i do słoika. Z 2 mango wyszły 3 słoiczki :)

 

Fajnie sobie potem z tego zrobić "chińskie", "indyjskie" czy krewety ;)

Edytowane przez Zigu17

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Ryby są spoko.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Wygląda jak labraks.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Kurde, rzeczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kiepsko zwinięte, kiepsko zrobione i pasuje w tej Trucji jakk pięść do nosa, poza tym tego nie lubisz Sushi, wolałbyś pajdę ze smalcem i skwarkami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ryby są spoko.

meh :poke:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Push-up3k

Ja tam uważam co innego.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witamy na polskiej ziemi, po tych wszystkich dziwactwach co biedny musiałeś jeść, w końcu przyszedł czas na wymarzonego polskiego schabowszczaka z mizerią i kartoflami, pewnie banana na twarzy miałeś :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

w9qzmqaiuf19.jpg

Mmmmm bardzo apetyczne torcik zjadłbym z przyjemnością ale dla ciebie nie wskazane że względu na otyłość kliniczna

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Coraz lepiej Ci wychodzą te dania, pizza jak z obrazka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj stek Bavette, przyrządzony medium rare z grilla, z sosem tzatziki i posolony grubą, morską solą na końcu, wypoczęty przed krojeniem 5 minut jak Pan Bóg przykazał ;) Niebo w gębie.

 

20180827_132924.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj stek Bavette, przyrządzony medium rare z grilla, z sosem tzatziki i posolony grubą, morską solą na końcu, wypoczęty przed krojeniem 5 minut jak Pan Bóg przykazał ;) Niebo w gębie.

 

 

20180827_132924.jpg

 

A gdzie tę wołowinę kupowałeś?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a dzisiaj schabik z grilla i moja ulubiona marchewka z groszkiem :)

 

20180828_132927.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No właśnie schab z grilla jest niedoceniany. Moim zdaniem jakieś perdyliard razy lepszy niż karkówka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No właśnie schab z grilla jest niedoceniany. Moim zdaniem jakieś perdyliard razy lepszy niż karkówka.

 

To i to dobre, zależy od jakości mięsa i umiejętności przyrządzenia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W biedronce

To niezłe zaskoczenie. Od dłuższego czasu nie widziałem w tym dyskoncie nic poza wołowiną od Biernackiego, ale aż mi się wierzyć nie chce, że trafiłbyś na coś dobrego z tej firmy. Może to była Qulinarna Uczta z Sokołowa, bo czasem można było trafić ładne kawałki mięsa, ale od dłuższego czasu nie widziałem tej serii w ofercie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To był stek z serii "Kraina Mięs", ale u mnie w Biedronce często są. Bardzo dobre są te Bavette, lepsze od antrykotów czy rostbefów. Z Sokołowa też bywają i są równie pyszne.

Edytowane przez hennepin

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Producentem wołowiny pod marką "Kraina Mięs" jest Biernacki, a przynajmniej tak było do niedawna. No cóż, chyba zaryzykuje i dam im jeszcze jedną szansę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj ponownie kupiłem i z ulotki wynika, że to z Sokołowa jest.

 

20180830_184553.jpg

 

 

20180830_184624.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...