Skocz do zawartości
Arcadius

Jaki serial obecnie oglądacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Zleciał cały sezon, kurcze nawet się przyjemnie oglądało 🙂tzn widziałem czego się spodziewać z teraz sobie anime zobaczę 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ONE PIECE obejrzany, mile spedzony czas jesli ktoś ma w sobie jeszcze troche dziecka i lubi takie bajkowe opowiesci, tym razem Netflixowi sie udało, szkoda ze to tylko mały fragment całej opowiesci , gdyby ktos miał ochote na wersję oryginalną animowaną to tutaj moze to zrobic

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem Projekt Manhattan. 2 sezony.  Mi sie podobał bo lubię tematykę bomby atomowej ale nie jest to serial dla każdego. Fikcja luźno bazująca na faktach i to bardziej dramat obyczajowy.

Czuć inność w produkcji bo nie jest to następny netflixowy serial i za to duży plus.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj skończyłem 2 sezon lakers dynastia zwycięzców. Ten serial to prawdziwe złoto. Oddanie lat 80, język, kobiety, wszechobecne papierochy. Genialne. Twórcy nie gryzą się w język i nie oszczędzają tutaj nikogo. Oczywiście sporo sytuacji jest podkoloryzowanych ale sporo prawdziwych np. nokaut kareema na kibicu celtics z 7 meczu finałów. xd

Zdecydowanie polecam. Jeszcze na koniec kij w oko hbo za skasowanie kolejnego sezonu. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś czemu jeszcze ni ma Batmana animated series na netflixie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.09.2023 o 23:21, Stefan999 napisał:

Fundacja - bardzo dobry drugi sezon. 

jeszcze nie oglądalem ale nadrobie , 1 sezon mi sie podobał mimo wielu wad (mało jest seriali SF poruszających takie tematy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czasu ostatniego wpisu obejrzałem Yellowjackets sezon 2, One piece oraz pierwszy sezon See. Yellowjackets nie polecam - jak dla mnie "głupie" toto. One Piece fajne, rozważam anime ale to niemalże 1100 odcinków więc chyba będzie ciężko z czasem. Jeśli chodzi o See to prawdopodobnie obejrzę kolejny sezon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Harddrinkingman napisał:

Od czasu ostatniego wpisu obejrzałem Yellowjackets sezon 2, One piece oraz pierwszy sezon See. Yellowjackets nie polecam - jak dla mnie "głupie" toto. One Piece fajne, rozważam anime ale to niemalże 1100 odcinków więc chyba będzie ciężko z czasem. Jeśli chodzi o See to prawdopodobnie obejrzę kolejny sezon.

skusilem sie na dawno temu na 1 sezon yellowjacket bo myslalem ze to bedzie cos naprawde ciekawego a dostałem głupawą teen dramę, najlepsze jest to ze to co pokazywali w trailerach nie wydarzyło sie praktycznie w 1 sezonie (taki bait), strata czasu, liczylem na cos ambitniejszego, 2 sezon olałem 

Z kronikarskiego obowiązku obejrzałem też pare odcinków klasyka TRUE BLOOD na netflixie zeby zobaczyc o co całe halo... (bo teraz wrzucili), matko jakie to głupie, nudne i naiwne, odbiłem sie srogo. Sporadyczne cycki to jedyny atut ale dosyć mały.

Edytowane przez Oldman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.10.2023 o 05:12, Harddrinkingman napisał:

Też się zastanawiam nad anime po obejrzeniu serialu, ale te 1100 odcinków przeraża 🙂 mogli by zrobić tak jak z DBZ Kai.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest trochę fillerów, zwłaszcza na początku. Po timeskipie można się przerzucić na One Piece. Nie ma też specjalnego ciśnienia na obejrzenie wszystkich odcinków za jednym podejściem. Sagi są generalnie dość zamknięte. Możesz sobie zrobić przerwę po Skypiea. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie oglądam the offer. Serial o powstawaniu filmu godfather i jak wydawało mi się, że będzie nudny tak pomyliłem się, oj i to bardzo. Serial świetny, pokazuje z jakimi problemami zmagała się ekipa produkująca ten kultowy film (np. szef paramount mówi, że pacino to konus i nigdy nie zagra w tym filmie). Nie ma dłużyzn i nudnych odcinków. Obok lakersów największe pozytywne zaskoczenie tego roku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymęczyłem do końca serial ASHOKA, mimo ładnych widoczków stawiam go nieco niżej niż Mandaloriana (z wyjątkiem ostatniego sezonu który był chyba równie słaby jak ASHOKA). Wizualnie serial daje rade są fajne ujęcia, ale dialogi są drętwe i czesto nie są zbyt przemyślane (nie mają za duzo sensu) np w jednym odcinków Ezgra Bridger mówi (cytuję z pamięci): "nie potrzebuję miecza, używam mocy do walki".  A w kolejnym odcinku widzimy go jak składa sobie z czesci miecz świetlny rozmawiając przy okazji z robotem. Sceny walk na miecze są okrutnie słabe (chyba najsłabsze ze wszystkich filmów) ciosy są mocno markowane i mierzone w miecz przeciwnika a nie w niego samego. Ashoka wogóle nie wykorzystuje potencjału 2 broni walcząc nimi tak jakby walczyła jedną bronią (wielokrotnie mogła mocnego przeciwnika zblokowac jednym mieczem i zadać cios drugim ale nigdy tego nie zrobiła) i te wszystkie jej piruety w tempie żółwia podczas których przeciwnik mógł ją zdzielić bez problemu po plecach , porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to w ogóle urzeka jak ten lore sw nie ma żadnego znaczenia i każdy sobie z nim robi co chce. Np. jest tam scena, gdzie 3 powiedzmy jedi stoi i odbijają mieczami strzały tak na oko z 30 blasterów. Ok jeden blaster niech będzie ale tutaj nie ma żadnej możliwości ich odbicia. Albo na walka na pięści z droidem. Ale co tam pierdzielić jakikolwiek sens. Tj. ja wiem, że to bajka ale nawet bajka musi trzymać się jakiś zasad żeby zachować jakąś wiarygodność. Ech nie o takie sw nic nie robiłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rebels, na podstawie którego zrobiono Ahsoke, jest całkiem niezłe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, lpcl napisał:

Albo na walka na pięści z droidem.

zgadza sie, w realu ten droid by ich rozniósł jak gnój po polu a oni by sobie ręce na nim połamali. Taka to juz filmowa fikcja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem ciągiem Ashoka i takie sobie. W całym serialu były lepsze i gorsze momenty. Od strony wizualnej jest dobrze. Ostatni odcinek mnie mocno zawiódł a to odbijanie blasterów tandeta straszna.

Końcówka przypomina Diunę ale sam serial fabularnie leży.
Atorka wcielająca się w główną bohaterkę jest chyba za stara ruszała się bardzo drętwo.  Mogliby więcej z dublerkami popracować nad choreografią.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od ostatniego czasu oglądnąłem Twisted Metal oraz Castlevania Nocturne. Twisted Metal w sumie trochę takie głupiutkie ale z drugiej strony sympatyczne. Grałem kiedyś na PC w grę o tym tytule (3 lub 4 chyba ale nie pamiętam już w tym momencie) i z tego co kojarzę było to raczej przyjemne (dla mnie) doświadczenie. Myślę, że wpłynęło to pozytywnie na odbiór serialiku. Jeśli chodzi o Castlevania Nocturne to jakby szału nie było ale w sumie odbieram ten serial pozytywnie. Castlevania z roku 2017 jest IMO wyraźnie lepsza od CN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gen V. Serial z uniwersum The Boys. Utrzymany w tym samym klimacie co główny serial, także jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Belfra 3 sezon, ogólnie kiła i mogiła oraz szadź ostatni sezon ten dało się oglądać. Polskie seriale i filmy ostatnio to szambo i szkoda marnować oczu. 

Edytowane przez Fikołek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Secret Invasion - 6/10 ma swoje momenty, fajny Fury od 3 odcinka trochę się rozkręca.

Loki sezon 2 - 8/10 genialne ostatnie dwa odcinki, gęsią skórka i takie tam :) Loki niesie na barach cale MCU w tej chwili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że jest temat o anime, choć tam chyba poruszają bardziej "ambitne" klimaty, ale ostatnio kumpel polecił mi "Record of Ragnarok" jak ktoś lubi coś ala DB, czy Rycerzy Zodiaku, to można sobie zobaczyć przedstawiony turniej 10 Bogów(z różnych mitologi) vs 10 Ludzi, jak np walka Zeusa z Adamem pierwszym człowiekiem. Jak narazie pierwszy sezon łyknięty za jednym zamachem i całkiem fajnie się ogląda, tylko jak mówię trza lubić takie klimaty :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@kadajo

Ten ostatni odcinek to taki dzień świstaka w sumie nic tam odkrywczego nie ma. Ciekawe tylko czy te wydarzenia kasują majorsa z uniwersum czy jednak nie skoro avengersi mają podtytuł kang dynasty? Największe emocje w uniwersum marvela to chyba budzą jego rozprawy sądowe. No nic zostaje czekać chyba tylko ma xmen i f4 i można zwijać trykociarzy. 

A ze swojej strony jeśli chodzi o seriale kryminalne mogę polecić boscha. Jakoś omijałem ten serial ale jest naprawdę dobry, mocno wkręca i nie można się oderwać. 

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzałem dwa odcinki i oprócz w miare dobrych efektów to w tych 2 odcinkach nic ciekawego nie widzialem, aktorstwo na poziomie srednim (zle nie jest ale wybitnie tez nie) , fabuła na razie nie porywa, niektore postacie irytujące mniej lub bardziej, czas pokaze czy to sie rozwinie czy bedzie dalej na takim poziomie jak jest teraz

BWC35oO.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi