Skocz do zawartości
Arcadius

Jaki serial obecnie oglądacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wczoraj zobaczyłem 1 odcinek Terminatora i jak kolega wyżej, zapowiada się całkiem ok.

CP serial spoko, ale jak olałem grę od początku to serial nie pociągnął mnie do tej produkcji ani trochę :) Odnośnie Tommiego Shelby spoko jest tak mniej więcej do 3 sezonu, później im dalej tym gorzej, ale to chyba we wszystkich serialach, gdzie jest powyżej 3 sezonów. 

Skończyłem Dextera i jako tako można powiedzieć, choć na końcu Debry mi się szkoda zrobiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie dałem rady oglądać dextera, podobał mi sie pomysł na fabułe ale nie podoba mi sie realizacja, liczyłem na powazniejsze podejscie do tematu i znacznie wiekszy realizm, a nie takie "widowisko" dla typowego mało wymagającego amerykanskiego widza.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GoT znowu. Ale ten serial ma poziom. Gra aktorska, scenografia.
Ma już swoje lata a dalej można zbierać szczękę z podłogi.

Szkoda, że Martin nigdy nie dokończy powieści. Za dużo wątków, zbyt duże skomplikowanie i wiek autora na to nie pozwalają.  Gość ma 75 lat a została mu 1/3 do napisania i to ta najtrudniejsza bo musi pamiętać co i jak podomykać.

On to już olał woli się bawić i pisać nowe historie z uniwersum pod HBO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Keken Ja wciąż się łudzę, że jego spadkobiercy umożliwią, zapewne za dobrą kasę, możliwość dokończenia sagi.

Sanderson spokojnie by udźwignął temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.09.2024 o 01:12, Oldman. napisał:

ja nie dałem rady oglądać dextera, podobał mi sie pomysł na fabułe ale nie podoba mi sie realizacja, liczyłem na powazniejsze podejscie do tematu i znacznie wiekszy realizm, a nie takie "widowisko" dla typowego mało wymagającego amerykanskiego widza.

Mnie to też odrzucało, ale jako że serial leciał jako tło to nie przywiązywałem do tego wagi, ale jak mi znajomi polecali, to jak im po pierwszym sezonie powiedziałem że to się kupy i pupy nie trzyma, że Ci policjanci to jest odział specjalny a nie detektywni itp itd to się na mnie prawie obrazili 🙂 Tu by najlepszego detektywa nie trzeba było aby wiedzieć kto zabija...ale im dalej tym jeszcze gorzej...

Podobne mam odczucia do Lost, gdzie dopiero teraz zacząłem oglądać, bo kiedyś w ogóle nie czułem hajpu na ten serial i tak 1 sezon ok, drugi już ledwo dokończyłem, 3 już nie dam rady, nawet jako tło, czemu ludzie ciągną takie coś na siłę? Nie wiem ale nie kojarzę serialu który po 2-3 seoznie nie staje się idiotyczny i debilny 🙂 

Taką "Wyspę Harpera" bardzo miło wspominam i aż się cieszę że zakończyli po 1 sezonie choć nie kojarzę czy był potencjał na następne sezony, ale jako jednosezonowiec to jest godny polecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten moment jadę Peaky Blinders (połowa 4 sezonu). Jak dla mnie naprawdę spoko (momentami nawet bardzo). Nieco gorzej bawiłem się, w sezonie 3 ale w sumie nie wiem czy to wina sezonu czy też mojego "zmęczenia" (ciężki poprzedni tydzień). Skończę 4 sezon i zapewne przerwę dalsze oglądanie jakimś filmem lub dwoma, po czym przejdę do sezonu 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten serial ma to co większość seriali, im dalej tym gorzej, choć tutaj nie upada aż tak nisko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Terminator jeszcze czeka, a tu taka miła informacja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"mroczna materia" pierwsze odcinki ok, później już troche sie pogubiłem ale dotrwałem do końca, na minus dużo ciemnych lokacji, gówno widać. 

Edytowane przez Fikołek
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na ten moment jestem po 4 sezonach Peaky Blinders no ale robię sobie krótką przerwę w tym serialu. Na chwilę obecną oglądam animację Harley Quinn ( z roku pańskiego bodajże 2019). W sumie nie jest to złe ale szczególnie dobre również nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ostatnio chińskie bajki oglądam, tzn donghua i całkiem mi się spodobały. Nie wiem skąd się nawinęła mi stronka animexin, tak od 2020-21 są z polskimi napisami. Nie są to dokładne tłumaczenia i sporo błędów jest, ale da się oglądać. Teraz Immortality 3 sezon (4 jest nadawany), jest tam trochę propagandy i patetyzmu i JA CHCĘ albo NIE to będę nieśmiertelny, czy jutro będę najlepszym na świecie hakerem, bo tak postanowiłem. Albo moje pierdnięcie jest bardziej trujące niż twoje i jak zjem kiszonego ogórka i zagryzę ząbkiem czosnku to aoe jest największe i zabija nawet smoki. Ale przyjemnie się ogląda, przynajmniej niektóre z nich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Aktualnie oglądam Zbrodnie po sąsiedzku na Disney+ , świetny serial w rolach głównych Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez. Polecam obejrzeć jak ktoś nie oglądał, serial ma 4 sezony, oglądam drugi 👍

Edytowane przez tomek25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Legenda Vox Machiny sezon 3 na Prime, fajnie jest wrócić do tego fantasy, klimat D&D i Magii i Miecz. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już 3 sezon Vox Machiny (czy tam pierwsze/pierwszy odcinek)? Będzie oglądane ale jak będą dostępne wszystkie odcinki. Skończyłem dzisiaj "Pierścienie władzy" i muszę przyznać, że oglądało mi się to nawet dobrze (w porównaniu do "jałowego" sezonu pierwszego). Ludzie zapewne i tak będą jęczeć, w sumie mają do tego prawo, tak jak każdy ma prawo do własnej opinii. Pewne rzeczy mi się nie podobały ale mam tu bardziej na myśli to co promują chyba wszystkie platformy streamingowe (nie będę tego nazywał  "po imieniu") ale zapewne się domyślacie o co może mi chodzić. Jestem też na 4 sezonie Harley Quinn i w sumie da się to nawet obejrzeć. Możliwe, że wrócę teraz do Peaky Blinders (sezon 5).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 4 odcinkach Terminatora Zero stwierdzam, że bardziej lipa niż ok. Dużo głupot, dużo powtórzeń z filmów. Już na początku jest głupota gdzie laska wisi na linie a terminator trzyma ją za nogę i sobie tak wiszą dłuższą chwilę. Inny przypadek to gdy laska tuli się z terminatorem a ten ją okłada po plecach kilka razy a ta później ma jeszcze siłę go przepchnąć i zepchnąć do dziury XD. Warto jeszcze wyśmiać to ile jest tam sytuacji gdzie wdaje się w walki kontaktowe i jakieś mma z terminatorem robi. 

Obejrzałem do końca i jako całość jest ok, ale dupy nie urywa. Fajne sceny z gołym endoszkieletem.

Edytowane przez Pentium D
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 18 października na Netflix Dragon Ball Daima. 

Netflix 

1636806745_by_Nepen_fb_plus.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LotR Pierścienie Władzy sezon drugi ciężko ocenić bo niby obejrzeć się da, ale w sumie nie wiadomo po co. Dobrze, że wrzucali odcinek raz na tydzień poza tym pierwszym rzutem trzech odcinków bo wciągnąć osiem na raz chyba nikt nie dałby rady. W siódmym odcinku elf zarobił strzałą i kosę w wątrobę padł na ziemię i można by myśleć że zdechł, ale w ósmym gdzie akcję dzieli może kilka godzin już biega jakby nic się nie stało XD. Muzykę do napisów końcowych siódmego odcinka chyba głuchy wybierał. Cała historia Gandalfa jest wpleciona i rozciągnięta na siłę i męczy. Męczą też te dwa kurduple które się kręcą obok niego. Jak ktoś nie widział sezonu pierwszego to może całość olać bo strata czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzałem z ciekawosci 4 odcinki serialu "TO ZAWSZE AGATA" -oczywiscie biorąc pod uwage że to serial skierowany dla młodszych widzów (ale nie dla dzieci) to tak jak 1 odcinek powiedzmy ze jeszcze był jako tako ciekawy to juz kolejne trzy to moim zdaniem totalna strata czasu. Ani to smieszne ani ciekawe. odpuszczam.

LEG2mSR.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi