Forum PCLab.pl: FAQ: APU - wątek zbiorczy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (257 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

FAQ: APU - wątek zbiorczy Wszystko o starych, obecnych i przyszłych APU

#21 Użytkownik jest niedostępny   21szpak 

  • SZPAK TEAM
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4752
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 26 Sierpień 2011 - 20:31

hexus.net opublikował test płyty ASRock A75M-ITX, test dodany w 1 poście


Test: Sechs "Llano"-Mainboards im Vergleich
http://www.hardwarel...-vergleich.html

Ten post był edytowany przez 21szpak dnia: 29 Sierpień 2011 - 17:28


#22 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 29 Sierpień 2011 - 09:09

Ciekawy dla mnie test kontrolera SATA w chipsecie A75:

http://techgage.com/...0_controllers/2

wraz z porównaniem do Intela i Marvella.

#23 Użytkownik jest niedostępny   21szpak 

  • SZPAK TEAM
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4752
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 31 Sierpień 2011 - 07:17

Zotac launches tiny AMD E-series powered ZBOX nano
http://vr-zone.com/a...nano/13436.html

Dodaj obrazek

MSI debuts the A55M-P35 FM1 motherboard
http://www.tcmagazin...fm1-motherboard

Dodaj obrazek

Zotac's Zbox Nano AD10 Plus nettop
http://techreport.com/articles.x/21556

Dodaj obrazek

Llano at Hot Chips
http://www.realworld...RWT083111130632

Ten post był edytowany przez 21szpak dnia: 01 Wrzesień 2011 - 00:11


#24 Użytkownik jest niedostępny   Mroczny Nelu 

  • Makankosappo
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14934
  • Dołączył: Wed, 16 Lip 08

Napisany 01 Wrzesień 2011 - 23:16

Można już u nas kupić A6-3500 http://www.skapiec.p.../1/comp/2976263 - cena całkiem przyjemna, czekam jeszcze na 2 rdzeniowe Llano :)

#25 Użytkownik jest niedostępny   Yaronimo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 701
  • Dołączył: Pt, 29 Lip 05

Napisany 02 Wrzesień 2011 - 09:54

Zobacz postMroczny Nelu, o 02 Wrzesień 2011 - 00:16, napisał(a):

Można już u nas kupić A6-3500 http://www.skapiec.p.../1/comp/2976263 - cena całkiem przyjemna, czekam jeszcze na 2 rdzeniowe Llano :)

Nie trzeba było długo czekać ;)

Do sklepu...

Ten post był edytowany przez Yaronimo dnia: 02 Wrzesień 2011 - 09:56


#26 Użytkownik jest niedostępny   Mroczny Nelu 

  • Makankosappo
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14934
  • Dołączył: Wed, 16 Lip 08

Napisany 02 Wrzesień 2011 - 11:57

O, dzięki :E Szkoda, że 279 zł - miałem nadzieję, że będzie taniej :P

Swoja drogą, szkoda, że nie pokusili się o stworzenie X2 z GPU z 400SP...

Ten post był edytowany przez Mroczny Nelu dnia: 02 Wrzesień 2011 - 11:59


#27 Użytkownik jest niedostępny   Never_mind 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3520
  • Dołączył: Pt, 01 Kwi 11

Napisany 02 Wrzesień 2011 - 12:07

ciekawe jaka będzie wysjanośc tych nasłabszych Llano.

bo np A8 dla mnie spkojnie wystarczałby do monitora 22 cale - nie mam aż takich wymagań co do detali.

tak swoją drogą to GPU w A6 ma tyle samo SP co radeon HD 3850 :)

#28 Użytkownik jest niedostępny   21szpak 

  • SZPAK TEAM
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4752
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 02 Wrzesień 2011 - 20:09

Zotac Zbox Nano AD10 Plus Review
http://tbreak.com/te...10-plus-review/

#29 Użytkownik jest niedostępny   pumpernikiel94 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 227
  • Dołączył: Wt, 15 Cze 10

Napisany 02 Wrzesień 2011 - 20:25

wiadomo coś na temat A85FX prócz tego że ma się kiedyś ukazać ?

#30 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13692
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 02 Wrzesień 2011 - 20:39

Zobacz postMroczny Nelu, o 02 Wrzesień 2011 - 12:57, napisał(a):

Swoja drogą, szkoda, że nie pokusili się o stworzenie X2 z GPU z 400SP...

...ani X4 ze 160 SPU. Być może taka ilość kombinacji byłaby przesadą, ale z drugiej strony całkiem sporo osób wymaga jak najtańszego sprzętu do gier (tu X2 + najmocniejsza integra by się sprawidziły) albo mocnego procesora i podstawowej tylko grafiki do filmów i pulpitu.

#31 Użytkownik jest niedostępny   memel 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3348
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 07

Napisany 02 Wrzesień 2011 - 20:43

Athlon II X4 631 również już jest

#32 Użytkownik jest niedostępny   Mroczny Nelu 

  • Makankosappo
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14934
  • Dołączył: Wed, 16 Lip 08

Napisany 02 Wrzesień 2011 - 22:15

Nie, dziękuję, nie skorzystam :E

#33 Użytkownik jest niedostępny   Alejajca 

  • Wykształciuch z III RP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32281
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 05

Napisany 03 Wrzesień 2011 - 02:00

Zobacz postAssassin, o 21 Sierpień 2011 - 11:45, napisał(a):

AMD Llano shuts down AHCI and USB 3.0 when overclocking
http://www.nordichar...erclocking.html

Miejmy nadzieję, że to tylko problem wybranych modeli płyt, choć obawiam się że raczej całego chipsetu. Szkoda tylko, że AMD nie dało opcji podkręcania grafiki mnożnikiem.

Edit
Z artykułu na Xbitlabs wynika, że Llano ma odpowiednie dzielniki dla szyny 133 MHz, więc nie powinno być aż tak źle.

Przypomina to czasy podkręcania na s.A. Zakres bezpiecznego FSB był w określonych przedziałach, inaczej PCI pracowało z niewłaściwym taktowaniem. Rozwiązaniem byłyby dzielniki szyna/pci-e gęstsze od obecnych 1:1 oraz 1/1,33.

#34 Użytkownik jest niedostępny   SweetDreams 

  • biomedical engineer ^^
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9698
  • Dołączył: Pn, 04 Cze 07

Napisany 03 Wrzesień 2011 - 21:21

AMD A4-3400
http://www.komputron...2_3400_BOX.html
http://www.karen.pl/...t/132859/s.html
Dlaczego wszędzie piszą, że to procesor 4-rdzeniowy? :hmm:


AMD Athlon II X4 631
http://www.mccomp.in...d_product=76509
http://www.top12.pl/prod,id-38264
http://maxmedia24.pl/-o_l_28301.html
AM3 :hmm:

#35 Użytkownik jest niedostępny   memel 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3348
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 07

Napisany 03 Wrzesień 2011 - 21:26

Zobacz postSweetDreams, o 03 Wrzesień 2011 - 22:21, napisał(a):

AMD A4-3400
http://www.komputron...2_3400_BOX.html
http://www.karen.pl/...t/132859/s.html
Dlaczego wszędzie piszą, że to procesor 4-rdzeniowy? :hmm:



A4-3400..
toż to bedzie duzo slabsze od AII X2 240 ktory wyszedl pare lat temu.

#36 Użytkownik jest niedostępny   LeeLoo_T 

  • Only balance is real
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6541
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 04 Wrzesień 2011 - 09:49

Plan Hudsonow na najblizszy czas i Llano jesli nie bylo.
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez LeeLoo_T dnia: 04 Wrzesień 2011 - 09:53


#37 Użytkownik jest niedostępny   memel 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3348
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 07

Napisany 04 Wrzesień 2011 - 13:28


Athlon II X4 631 Review

Athlon II X4 631 vs. Athlon II X4 640

http://www.chw.net/2...-x4-631-review/

Ten post był edytowany przez memel dnia: 04 Wrzesień 2011 - 13:28


#38 Użytkownik jest niedostępny   Grom23 

  • He's on the gear bois, crispy aimlock.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2078
  • Dołączył: So, 23 Lip 05

Napisany 04 Wrzesień 2011 - 14:58

http://en.expreview....-not/18910.html
To samo tylko po angielsku.
Tragedii nie ma. Przy niższym o 400MHz zegarze jest porównywalny (minimalnie słabszy) od AII 640. OC na 3600MHz... szkoda że nie dali testów po OC.

Ten post był edytowany przez Grom23 dnia: 04 Wrzesień 2011 - 15:00


#39 Użytkownik jest niedostępny   Rybkos 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2996
  • Dołączył: Wt, 31 Maj 05

Napisany 04 Wrzesień 2011 - 15:14

śmieszne tdp identyczne z a6 3650

#40 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13692
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 04 Wrzesień 2011 - 15:21

Jeśli masz na myśli faktycznie samo TDP, to racja. Jeśli chodzi jednak o pobór prądu, to wynika to z korzystania z grafiki zewnętrznej. Przy obciążeniu integry A6 ciągnąłby znacznie więcej. Mnie bardziej dziwi faktyczny brak różnic pod obciążeniem w stosunku do X4 630, pomimo technologi 32 nm i, przede wszystkim, 1-układowego chipsetu :/

  • (257 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych