Doamdor 2479 Napisano 1 Kwietnia Tak wypadło podczas całego testu, 1W różnicy dla GPU. W 780M można zrobić jeszcze UV i wtedy pobór oscyluje w okolicy 67W, lecz w dalszym ciągu RTX 4060LP będzie wydajniejszy. Podczas OC najwyższy pobór dla 780M jaki zobaczyłem to 114W , czyli niemal jak RTX 4060LP stock. 😂 780M daje niezły wzrost wydajności w porównaniu z Vega8, ale pobór prądu jest zaskakujący. Za to CPU fajnie wypada po UV, przy napięciu 1V i taktowaniu 4,6GHz uzyskałem wynik w CBR23 około 16700pkt, a pobór prądu 45W. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pentium D 1354 Napisano 1 Kwietnia To jakiś chory pobór dla igpu. Z kolei 45 Watów dla proca przy takim wyniku to sztos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RimciRimci 1093 Napisano 29 Lipca Jaką polecacie płytę pod 8700G w formacie ITX? Myślałem o tym Asrocku KR System - ASRock B650E PG-ITX WIFI ale cena ponad 1200zł jest mocno zaporowa. Coś innego, co umożliwi bezproblemowe podkręcanie tego procesora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RimciRimci 1093 Napisano 1 Sierpnia 8500G jest wydajniejszy w grach o 22% od 5700G! igp-relative-performance-1920-1080.png (560×530) (tpucdn.com) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robbo2k 157 Napisano 12 Sierpnia Chyba jednak normalne socketowe APU do małych pecetów od AMD to nisza. Wszystkie miniPC powstaja dzisiaj na prockach laptopowych. A taki Ryzen Ai 9 HX 370 pokazuje jakie iGPU potrafią zrobić. ETA prime liczy na kastraty bez AI z tym GPU do róznej maści minioPC taki Z2 Extreme Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marioking 83 Napisano 2 Września (edytowane) W dniu 29.07.2024 o 09:02, RimciRimci napisał: Jaką polecacie płytę pod 8700G w formacie ITX? Myślałem o tym Asrocku KR System - ASRock B650E PG-ITX WIFI ale cena ponad 1200zł jest mocno zaporowa. Coś innego, co umożliwi bezproblemowe podkręcanie tego procesora? Jako osoba która kiedyś dązyła do podobnej miniaturyzacji zmadrzałem i radziłbym Ci odpuścic... płacić dwa razy wiecej za płyte itx vs matx/atx to tylko nakrecanie skali kosztów... potem musisz kupic kilkukrotnie droższa obudowe od normalnej, podobnie zasilacz, wydajne miniaturowe chłodzenie, w efekcie konczysz z 2x wyzszym kosztem komputer o takiej samej wydajności, moze w 4x mniejszej obudowie ;D Ale nie żyjesz w japoni i zapewnie nie mieszkasz w mikroapratamencie by tak sobie życie komplikować Edytowane 2 Września przez marioking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RimciRimci 1093 Napisano 2 Września Obudowę, zasilacz, niskoprofilowe chłodzenie mam. To kwestia upgradu platformy. Płytę już zakupiłem - Asrock B650I Lighting. Szału nie ma, źle też nie jest. Pora złożyć ten setup w jedną całość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robbo2k 157 Napisano 20 Września (edytowane) Intel sie wysypał z tymi LunarLejkami to może im pokazać co znaczy APU i Ryzen Max Edytowane 20 Września przez robbo2k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pentium D 1354 Napisano 20 Września Plany takie same jak przy poprzednich, czyli niby na być dużo a wyjdzie z połową tych CU to będzie takie "okej" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robbo2k 157 Napisano 20 Września Patrzac ze GPD płacze na cene AI HX "370" to za to będzie worek złota. To jeszcze linka https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-ai-max-395-to-feature-16-zen5-cores-and-40-rdna3-5-cus-strix-halo-lineup-leaks-out Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niewiernus 72 Napisano 20 Września 1 minutę temu, robbo2k napisał: Patrzac ze GPD płacze na cene AI HX "370" to za to będzie worek złota. To jeszcze linka https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-ai-max-395-to-feature-16-zen5-cores-and-40-rdna3-5-cus-strix-halo-lineup-leaks-out AMD narzuca jakiś chory podatek od nowości na te procesory. Przy okazji sprawdziłem jak się ma cena Ryzena 7 8700G. Siedem miesięcy od premiery i cena spadła z premierowych 1600 do 1075 złotych. Choć z drugiej strony 12CU w 2024 roku można traktować co najwyżej jako dodatek do procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robbo2k 157 Napisano 21 Września Jest i miniPC Beelink Ser9 z Ai HX 370 w wersji 32GB/1TB za 999USD czyli droższy od PS5 Pro. Zasilacz 100W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzymo 199 Napisano 21 Września (edytowane) Jakakolwiek próba uchwycenia sprzętu z wyższym iGPU pokazuje grubo ponad 1k USD... Tanio to już było. Edytowane 21 Września przez rzymo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doamdor 2479 Napisano 21 Września Czyli następca 8700G, w 2025r, czy raczej w 2026r? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marioking 83 Napisano 22 Września Te nowe SUPER APU mogą pozamiatać.... a ceny wiadomo to nie tyle że tanio już było, ale w końcu to juz de facto procek z dedykowaną grafiką... sama podobna karta graficzna 1000+... Jak ludzie byli zadowoleni z takich apu z 12cu, to 40 z kapci wystrzeliwuje... fajniutkie komputerki bedzie mozna na tym złozyć. Nie dziwota ze ostatnio amd zlewało mobilne gpu... bo to powoli mija sie z celem przy takich "CPU" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harddrinkingman 113 Napisano 22 Września Piszesz jak kosmita, z powyższych 3 linijek n ie rozumiem absolutnie nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistral85 10 Napisano 23 Września Procesory AI MAX 390 i 395 będą mieć po 40 CU, to oznacza conajmniej 4x większą wydajność niż taka przykładowa grafika w leciwym już Ryzenie 3400G. Jeśli sporo osób z trudem, ale dawało radę pograć na tamtym staruszku 3400G, to na tych nowych będzie można nienajgorszą maszynkę złożyć, która może będzie miała wydajność w okolicach RTX 2060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yedi 444 Napisano 23 Września (edytowane) Jesli procek bedzie kosztował 2k to za 2k kupisz płytę na AM4, ryśka 5600, Ram i jeszcze zostanie na 6700xt .. Tak - wiem - nie będzie wielkości 2 paczek fajek Edytowane 23 Września przez Yedi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach