Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Shady

Bakłażany

Rekomendowane odpowiedzi

Jak i z czym to się je? Wypatrzyliśmy je z Darkenem w sobote i od tego dnia strasznie nas nurtuje jak to sie wogule przyżądza?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja wiem tyle, ze sie mówi "Panie Bakłarzanie" :D

To taki wielki gruby fioletowy ogórek, głatka skórka z połyskiem ;)

Mozna np. dodawać do lazani

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

takie coś:

 

:) polecam :exclam::exclam:

 

aha po drodze chyba obiera ;):D

oki kilka poprawek

przed przygotowaniem trzeba to przekroic posolić i zostawćic na 30 minut

a dopiero później można z tym coś robić :)

 

hehe

kolejna poprawka :) moja lepsza połowa mówi, ze lepiej zostawić skórkę bo inaczej traci kształt, a póxniej podobno łato odchodzi :)

eh chyba kucharzem nie zostanę :D

 

[Edytowane: 14/7/2003 przez jano]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak się nudzicie to może w ramach przerywnika rozważycie " O wielki Jano" ciągle mój wielki nierozwiązany problem.

Dzień dobry wszystkim.

Jano tą przelotkę z usb na etherneta co mi ją wczoraj poleciłeś mogę sobie zawiesić na lampie. Okazało się, że modem tp do neo+ sagem nie ma własnego zasilania, a tylko przez usb w komputerze. Wszyscy których się pytam kręcą głowami, a jedyny komentarz, że tp to kawał ......... Pomocy. Sąsiedzi się niecierpliwią ja mam neo+, ale wcale się z tego nie cieszę. Jak podłączyć router pod tego żabojada i ruszyć z małą pajęczyną na 4 stanowiska.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
takie coś:

 

:) polecam  :exclam:  :exclam: 

 

aha po drodze chyba obiera  ;)  :D 

oki kilka poprawek 

  przed przygotowaniem trzeba to przekroic posolić i zostawćic na 30 minut

a dopiero później można z tym coś robić :)

 

hehe

kolejna poprawka :) moja lepsza połowa mówi, ze lepiej zostawić skórkę bo inaczej traci kształt, a póxniej podobno łato odchodzi :)

eh chyba kucharzem nie zostanę  :D 

 

[Edytowane:  14/7/2003 przez jano]

 

Jano dzięki, jesteś wielki! :)

W takim razie w wekend postaramy się coś z tych bakłażanów ugotować :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
przed przygotowaniem trzeba to przekroic posolić i zostawćic na 30 minut

a dopiero później można z tym coś robić

jesli baklazany nie sa gorzkie (trzeba dotknac jezykiem - powinny byc slodkawe) to nie trzeba ich nasalac. Jesli sa to najlepiej wlozyc na kilka minut do osolonego wrzatku

(rada p. Maklowicza - o ile kojarzycie kto to taki. Wlasnie w ostatnia niedziele pokazywal jak przyzadzac baklazany z ziemniakami - ale nie spisalem przepisu :/)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...