Skocz do zawartości
Mr. 3

Jestem GRACZEM i szukam najlepszej dla siebie myszki.

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem w rekach normalego x7 i rzeczywiscie jest podobny do DA ale to nie ten o ktorym wspomnialem w poscie, tamten jest z czerwonym motywem imitujacym luski czy cos takiego. Probowalem tez g400 i jest za maly do mojej reki na palma, teraz zastanawiam sie czy brac w ciemno zowie ec1, czy bedzie wystarczajacy czy moze qpad om? Co sadzisz?

Przecież X748 i XL740k mają praktycznie te same obudowy.

G700 jest największa. Nie przymierzałeś się do niej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem okazji i szczerze mówiąc nie za bardzo chcę się bawić w baterie i wole optyka (szmaciane podkladki)

Edytowane przez avadez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwestia wyjasnienia co do everglide g1000

sensor to adns 3080 a nie 3060

predkosci max przy 1000hz:

dcdf3ae6.jpg

czy wiem czy program jest wiarygodny ale jeszcze nie udalo mi sie jej zgubic w grze

Edytowane przez rav3nus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam następcy A4tech x748 którego szczerze polecam, ale po ponad 2 letnim użytkowaniu prawy przycisk myszy zaczął trochę gorzej, z oporem chodzić. Chcę myszkę o podobnych kształtach. Korzystam generalnie z palmgrip (czasem także z claw grip)i ta myszka idealnie mi do tego pasowała. NIE potrzebuję dużo przycisków, makr i innych bajerów. Interesuje mnie dobry sensor, komfort użytkowania i jakość wykonania. Korzystam z tej "żółtej czułości"- 1200DPI, w W8 7/11. Gram w FPS`y, a także pykam w LOLA (więc zależy mi na dobrych, wytrzymałych LLP i PPM). Co do ceny to od 80-200zł, gdyż po zakupie x748 stwierdzam że nawet za 60zł można mieć świetną myszkę. Korzystam z podkładki także od a4techa x7. Interesują mnie także oferty od użytkowników, chodzi o nowe lub lekko używane myszki.

2.jpg

Edytowane przez arkadiuszxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam następcy A4tech x748 którego szczerze polecam, ale po ponad 2 letnim użytkowaniu prawy przycisk myszy zaczął trochę gorzej, z oporem chodzić. Chcę myszkę o podobnych kształtach. Korzystam generalnie z palmgrip (czasem także z claw grip)i ta myszka idealnie mi do tego pasowała. NIE potrzebuję dużo przycisków, makr i innych bajerów. Interesuje mnie dobry sensor, komfort użytkowania i jakość wykonania. ...

Już praktycznie nie ma A4techów na Avago, dlatego reanimuj przełącznik z x748 (instrukcja jest w przyklejonym) lub zleć komuś przylutowanie nowej sztuki.

Nie miałem okazji i szczerze mówiąc nie za bardzo chcę się bawić w baterie i wole optyka (szmaciane podkladki)

Obrazowe porównanie wo1fwooda.

0hiSf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co wkoncu do tych 140 zl ? ten azurues jest fajny podoba mi sie, brac go ? czy jest cos lepszego ? (moga byc tez propozycje jakichś uzywek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genius Maurus, G300, MX310, ew ten azer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, wiesz lepiej niż ja :E

Skoro taki specjalista z Ciebie, to może sam sobie dobierz mysz, w końcu polecam Ci "gówienka" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem przemyśl to co robisz, a nie zabierasz cenne sekundy i zarazem nabijasz posty, bo i tak wybierzesz po swojemu szpeczjalisto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz uważać, jak twierdzisz że myszki które Ci podałem to gówienka? :lol2: :lol2: :thumbup: :thumbup:

MX310 - Mysz która przetrwa bombardowanie, atak młotkiem i wszystko co możliwe, do tego S2020 który jest jak A3060, nawet jakoś dla mnie ma lekko fajniejszy feeling, mała predykcja i idealny kształt do finger.

Genius Maurus - Kształt pod finger, A3090

G300 - A3050, jakiś super nie jest, ale do 400dpi jak najbardziej okej i do clawa

No ale Ty wiesz lepiej :lol2: :lol2:

Szczególnie to zaprezentowałeś, kupując G400 pod claw/fingerfacepalm.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to prawda. Kupiłem G400 pod claw/finger, ale kiedy ją kupowalem sugerowałem się tym, że ludzie ja polecają, a nie tym pod jaki jest chwyt, bo nie bylem jeszcze wtedy jakis obeznany. Teraz juz nie popełnił bym tego blędu. Masz racje te myszki nie są gowienkami tylko po prostu nie podobaja mi sie, źle to ująlem. Wybacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysz ma precyzyjna i wygodna, a nie ładna :E

Zapomniałem dodać jeszcze Savu, on za to jest przebajerowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Azer imo nie będzie wygodny pod mieszankę finger/claw i do tego jeszcze bardzo wysoki LOD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Azer jest bardziej pod palma, tak ? To w takim razie moze to Savu, ale masz racje bo jest taka przebajerowana ta mysz.

Edytowane przez INVADER1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Azer pod palm/finger, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić wygodnego fingera na niej i do tego dodaj jeszcze wielki LOD.

Bierz savu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Już praktycznie nie ma A4techów na Avago, dlatego reanimuj przełącznik z x748 (instrukcja jest w przyklejonym) lub zleć komuś przylutowanie nowej sztuki.

Mógłbyś podesłać mi link ? Nie mogę tego tematu znaleźć. Tak btw. co sądzicie o Qpad 5K Pro ? Na allegro za 160zł nowa jest wystawiona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję obecnie kompaktowej bezprzewodowej myszki do laptopa. Czy w cenie do 100zł(możliwa lekka dopłata za czymś rozsądnym) znalazłaby sie myszka która od biedy sprawdziła by się w lżejszych tytułach jak różnego rodzaju RPG-i(Fable, Risen) czy WoW? Obecnie chyba najbardziej skłaniam się ku Microsot Mobile Mouse 4000. Konkurencyjne Logitechy wydają się być sporo droższe. Jako tako prezentuję się jedynie m510. Pominąłem jakiegoś wartego uwagi gryzonia?

Wiem, że kiedyś Roccat posiadał w swojej ofercie teoretycznie gamingową myszkę Roccat Pyra ale z tego co sie zorientowałem znikneła ona ze sklepów. Ktoś wie dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microsoft jest nawet ok. Kupiłem takiego mamie :). Jest zielona i od spodu świeci na niebiesko ... no i tyle z zalet :P. Na poważnie to tak: cicho klika, dość miękko, jak dla mnie przyjemnie. Długo trzyma na baterii. Działa nawet na obrusie. Wadą może być to że sensor nie jest idealnie na środku myszy ale po chwili można się przyzwyczaić. Dobra myszka, w sumie do wszystkiego poza fps.

PS. Podłożyłem mamie na próbę G700 i kazała mi zabrać to dziadostwo :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie szukam i szukam myszek, a tu nagle post, w którym autor pisze żeby nie kupować myszek laserowych do podkładek szmacianych. Tyle że z 60% myszek z których wybieram jest z sensorem laserowym (i w przedziale +170-200zł to większość lasery), a ja posiadam podkładkę a4tech x7, czyli szmacianą i nie chce jej zmieniać. W takim razie albo zmiana podkładki albo optyczna ? Nie żebym coś miał do myszek optycznych, przeciwnie, ale chce wiedzieć żeby potem nie było wtopy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

- obecna mysz:Logitech G400

- powód zmiany gryzonia:strasznie nie leży mi w dłoni

- rozdziałki w grach:1920x1080

- DPI:~1000

- czułości w grach:nie jestem w stanie odpowiedzieć w tej chwili

- czułość w Windows:7/11

- czułość w sterach myszki:

- pełny obrót:

- gram w:gram we wszystko po trochu i w każdej grze zmieniam czułość

- podkładka:QCK Steelseries i nie będę jej zmieniał więc myszka pod tą podkadkę

- ilość przycisków:przydało by się tyle co g400 czyli oprócz podstawowych i rolki przynajmniej z 2 przyciski choć to nie konieczne

- budżet:130-150zł,niedawno(około 2 miesiące temu) kupiem g400 i nie moge znowy tyle wydawać na myszkę

- chwyt:Claw/fingertip bardziej claw niż finger

- uwagi:z moich obserwacji myszka przydała by się symetryczna bo przy takiej wyprofilowanej myszce jak g400 boli mnie mały palec :)

Edytowane przez Orange

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi