Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Kris

Film - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Mosul 2019, film na faktach o jednostce specjalnej SWAT z Mosulu walczącej z resztkami ISIS których celem było uwalniane członków swoich rodzin z łapsk ISIS. Wojna to nie Call of Duty, wojna jest brudna, brutalna, krwawa i wyciska łzy i krew. 7/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ODIN85 napisał:

Dawać kolejny odcinek Mandaloriana:glodny:

Ja już dawno mam na HDD wersje 1080p Dolby Atmos. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tenet 2020 Nolana, widziałem, było nieźle, całkiem dobrze, ale niezły blowmind, ogólnie 8/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.12.2020 o 13:05, ODIN85 napisał:

Dawać kolejny odcinek Mandaloriana:glodny:

Dziś ostatni odcinek :/ Naszczęście był spoczko ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.11.2020 o 19:05, Zigu17 napisał:

sry za oftop ale mam pytanko. Obecnie posiadam netflix i hbo go. Chciałem je rozszerzyć o jeszcze jakas platforme. Jaka polecacie ? Czy np na takim Amazonie też są filmy pl ?

Ja mam Prime i imho taki sam gniot jak Netflix, jeśli chodzi o filmy. Seriale zależy jakie lubisz, dobry tam oglądałem ostatnio The Boys.

A jeśli chodzi o pl to jasne, napisy/audio pl do wyboru.

Edytowane przez Lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.11.2020 o 19:45, S1lverhand napisał:

Gdzie ten film jest już dostępny? Premiera za miesiąc.

26 stycznia premiera światowa więc nie wiem o czym mówisz. Z legalnych źródeł - dostępny na Hulu, z mniej legalnych - praktycznie wszędzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mank (2020) 6,5/10

Plus za zdjęcia i rolę Oldmana. Jak na Finchera to miałem trochę większe oczekiwania. 

Tenet (2020) 7/10

Duży plus za dźwięk, zdjęcia też na niezłym poziome. Jak na 2,5 godziny to nawet szybko zleciało. Też miałem większe oczekiwania, ale wyszło całkiem dobrze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wonder Woman 1984 - 5,5/10

Dziwny film. To film akcji bez akcji. Ma bardzo kiepską historie, Kristen Wiig jest kiepskim złoczyńcą, a efekty specjalne fatalne. Jeśli chodzi o CGI, to generalnie nie jest to aż tak ważny element, przynajmniej dla mnie, ale w WW84 to strasznie rzuca się w oczy. Film jest zbyt długi, zwłaszcza pierwszy akt. Generalnie czułem się jakbym oglądał BvS, ale tylko te żenujące sceny, zwłaszcza zakończenie jest fatalne. Pedro Pascal ratuje wiele scen, ale nawet jemu nie udało się udźwignąć tego filmu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem Na noże, aktualnie dostępne na HBO.

Bardzo fajny, solidny kryminał z dozą czarnej komedii. Zaskakujące plot twisty oraz niecodzienna gra aktorska Daniela Craiga. 8/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.12.2020 o 10:12, Stefan999 napisał:

Dziwny film. To film akcji bez akcji. Ma bardzo kiepską historie, Kristen Wiig jest kiepskim złoczyńcą, a efekty specjalne fatalne. Jeśli chodzi o CGI, to generalnie nie jest to aż tak ważny element, przynajmniej dla mnie, ale w WW84 to strasznie rzuca się w oczy. Film jest zbyt długi, zwłaszcza pierwszy akt. Generalnie czułem się jakbym oglądał BvS, ale tylko te żenujące sceny, zwłaszcza zakończenie jest fatalne. Pedro Pascal ratuje wiele scen, ale nawet jemu nie udało się udźwignąć tego filmu. 

No zmarnowany potencjał.Po nawet fajnej 1 części 2 bardzo słaba dla mnie,przekombinowany,nie potrzeby i nudny wątek ze Steven.Szkoda marnować 2,5 godz.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Death to 2020
8/10, co jak na zgryźliwe mockumentary, to jest wyśmienitym wynikiem. Uśmiałem się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.12.2020 o 21:51, jagular napisał:

Death to 2020
8/10, co jak na zgryźliwe mockumentary, to jest wyśmienitym wynikiem. Uśmiałem się.

Dziwna sprawa, chciałem wczoraj obejrzeć ale nie widzi mi tego nigdzie ani na TV ani na PC ani na Telefonie. Ale jak wchodzę przez google na telefonie to już mogę obejrzeć, dodając do mojej listy i tak tego nie widzę później. Czy to jest dostępne w Polsce? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie być dostępny w Polsce, może trzeba poczekać - premiera była dopiero co.
Wtedy może warto poszukać innych źródeł. Jest dobry. No, nie każdy żart i tekst jest super wyrafinowany, ale jest kilka kwiatków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, gret napisał:

Dziwna sprawa, chciałem wczoraj obejrzeć ale nie widzi mi tego nigdzie ani na TV ani na PC ani na Telefonie. Ale jak wchodzę przez google na telefonie to już mogę obejrzeć, dodając do mojej listy i tak tego nie widzę później. Czy to jest dostępne w Polsce? 

Jest, sprawdziłem teraz. Na Netflixie liczy się to w jakiej lokalizacji jesteś, jak masz VPN to może Cię łapać jako inny region. Samo konto nie ma znaczenia, sprawdzałem to kiedyś, możesz mieć 1 konto, a dwie osoby w dwóch krajach mają po prostu inny content dostępny. Wpisuj dla pewności tytuł angielski, ale polski też powinno znaleźć.

https://www.netflix.com/title/81332175

Edytowane przez Lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lechu1777 u mnie nie ma, mam normalne konto założone w Polsce korzystam z polskiego IP po kliknięciu w link od Ciebie na PC:

netflix.jpg

Na telefonie mogę oglądać :D ale w wyszukiwarce nie znajduje nawet w telefonie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, dan254 napisał:

A gdzie można obejrzeć? Bo nigdzie nie mogę znaleźć

Na 1337 znajdziesz. Wątpie, że gdzieś wykupisz na VOD, jeśli interesuje Cię tylko legalna opcja. Film warty obejrzenia. Natomiast jak szukasz jakichś z lektorem (nie warto) na serwisach typu cda to szukaj przez bing, bo przez google wiele stron jest zgłoszonych za prawa autorskie i w wynikach google ich nie zobaczysz. Właściwie to źadnych filmów na google z linkami online do obejrzenia za free nie ma sensu szukać.

W dniu 30.12.2020 o 13:22, gret napisał:

@Lechu1777 u mnie nie ma, mam normalne konto założone w Polsce korzystam z polskiego IP po kliknięciu w link od Ciebie na PC:

Na telefonie mogę oglądać :D ale w wyszukiwarce nie znajduje nawet w telefonie. 

Dziwne, u mnie normalnie się włącza i można obejrzeć. Ja mam konto USA, ale to raczej nie powinno mieć wpływu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki,no wiem że warty dlatego szukam.Wole napisy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.12.2020 o 10:12, Stefan999 napisał:

No dziwny film, ale na plus milfy amazonki, Kristen Wiig fajnie wyglądała w tej czarnej kiecce, na Gal i jej nogi zawsze miło popatrzeć. Fajny akcent na koniec filmu i kawałek Hansa z BvS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WW84 - 6.5/10, Gal dała radę, Pedro też dał radę bardzo, ogólnie film trochę rozwleczony, mało walki, jeden punkt za lata 80 które uwielbiam, za muzykę która w tym filmie była no i antagonistka też całkiem ładna. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.01.2021 o 10:14, Stjepan napisał:

WW84 - 6.5/10, Gal dała radę, Pedro też dał radę bardzo, ogólnie film trochę rozwleczony, mało walki, jeden punkt za lata 80 które uwielbiam, za muzykę która w tym filmie była no i antagonistka też całkiem ładna. :E

Do kina bym nie poszła, ale w domku film fajnie się oglądało. Faktycznie Gal spoczko zagrała. Dla fanów świata DC pozycja obowiązkowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wertowałem Netflixa w poszukiwaniu jakiegoś kryminału i trafiłem na hiszpański Contratiempo.

Przez większą część filmu ma się wrażenie, że ogląda się przeciętny film z tego gatunku ze sporą ilością uproszczeń i głupotek fabularnych. Po ostatnim zwrocie akcji byłem całkiem zaskoczony - wyszło całkiem sprawne filmidło. Do tego nieopatrzeni aktorzy i nieosłuchany hiszpański dodawał uroku. Takie mocne 7,5/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi