Cześć, zapragnąłem kupić laptopa. Wybór padł na Z570. Uważna lektura stron sprzedawców, dobre opinie na portalach - kupuję w x-kom. Bonusowo na stronie forum PCLab znajduję info, że taki lapek jakiego sobie upatrzyłem dostępny jest z rabatem.
Lenovo
Lenovo Z570Am 15.6" HD LED, Sandy Bridge, i5-2430M, 4 GB pamięci RAM, 750 GB HDD, VGA NVIDIA GT 540M 1 GB DDR3, moduł Bluetooth, HDMI, aluminiowe wykończenie laptopa, system operacyjny Windows 7 Home Premium, pakiet Microsoft Office Starter 2010 - -50 zł na hasło PCLab
Ostatnia aktualizacja - 28.12.2011
Super. Napisałem wczoraj maila.
"Dzień dobry,
interesuje mnie zakup poniższego laptopa
Lenovo Z570Am (
http://www.x-kom.pl/...ebook-laptop-15,6-lenovo-ibm-z570am-i5-2430m-4gb-750-dvd-rw-7hp64-gt540.html).
Na forum PCLab podana jest informacja, o możliwym rabacie - jak go uzyskać?
Chciałbym go wyposażyć w dodatkowe 4GB RAM.
Jak złożyć takie zamówienie?"
Dziś odpowiedź:
"Witam serdecznie,
model ten nie jest objęty promocją PCLab.pl. Analogiczna konfiguracja z pamięcią 8GB RAM dostępna jest pod poniższym linkiem:
http://www.x-kom.pl/...ebook-laptop-15,6-lenovo-ibm-z570am-i5-2430m-8gb-750-dvd-rw-7hp64-gt540.html"
No tak... Jest ale nima. Zadzwonię i zapytam o co chodzi - zadzwoniłem. 45 minut czekania na połaczenie z uprzejmym Panem z firmy. Zadałem pytanie dot. karty graficznej - Pan przeprosił na chwilę (konsultacja zapewne) - po kolejnych 15 minutach moja dobra wola uległa wyczerpaniu, zaś Pan się nie odezwał.
Rozumiem, że firma generuje duży obrót- efekt skali pozwala zachować atrakcyjne ceny. Ale motyla noga są pewne granice. Albo jest rabat - albo go nie ma. Może tutaj na forum, przedstawiciel firmy jasno sprawę rabatów wyłuszczy.
Pozdrawiam
Mush1
Cześć raz jeszcze,
mimo, takiego początku:) współpracy zaryzykowałem i zamówiłem lapka przez stronę X-KOMu. Wszystko ok, potwierdzenia te sprawy. Na drugi dzień telefon z Firmy - bardzo miły Pan przeprosił za sytuację, potwierdził, że rabat jest. Zamówiłem dodatkową kość RAMu - zmówienie miało być na drugi dzień do odbioru w salonie. Wczoraj około 11 sms - sprzęt gotowy i czeka na mnie. W salonie miły Pan (ponownie i bez przekąsu;) wydał sprzęt, pomógł z jedną rzeczą.
Reasumując- mimo pierwszej nieciekawej sytuacji jestem bardzo zadowolony z rezultatu końcowego. Polecam.
Pozdrawiam
Mush1
Ten post był edytowany przez Mush1 dnia: 06 Styczeń 2012 - 13:25