Skocz do zawartości
qjin

Assassin's Creed III

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyglądają te błyskotki w AC 3 i na czym polegają? SSa moglibyście zapodać? ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiła się mała aktualizacja w Uplay i gra już nie chce uruchomić się - pokazuje cały czas uruchamianie gry i nic - da się to naprawić ? czy pozostaje instalowanie od nowa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama grafika i Antialising jest niesamowicie podobny do Mafi 2. Tak samo rozmazany obraz i trawa itp. Denerwuje tylko te ssao bo te cienie wszystkie(np.trawy)... migają. Jednak porównując do ponad dwuletniej mafi 2 to mimo wszystko grafika jest słabsza. Nie mówiąc o optymalizacji gdzie mafia śmiga na MAX na GTX 260 w 60fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że trzeba poczekac poporstu na patche i stery .

Zainstalowalem te 12.11 beta i skok +/- 4 fps :thumbup:

Wiec ponad 20 już mam stale , ale do tych 30-35 daaleko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzęt z podpisu, wszystko na najniższe (wygładzenie na maksymalne bo mnie wnerwiają schodki :) 1360x768 i jest tak se, w mieście są duże spadki :/

Stwierdzam po obserwacji gpu-z i menadżera że to karta nie wyrabia... Procesor przeważnie 60-70% a karta 90-100%.

Mam nadzieje że po zmianie na HD7850 będzie lepiej. (na dobrą sprawę to 3 i pewnie ostatnia gra którą kupiłem w tym roku)

Pozdrawiam, idę grać dalej :)

Ustaw wszystko na max... tylko daj Cienie i Otoczenie czy roślinność (Enviroment) na HIGH zamiast V.HIGH i będzie płynniutko.

Ja u siebie nie mam spadków w 1440x900 i wszystko max tylko te co podałem na HIGH a różnicy wielkiej nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jednak jest niegrywalna na GTX 660 dropy do 18 fps w dalszych czesciach gry :lol2: Co najlepsze włączenie minimalnych detali i rozdzielczosci 800/600 powoduje wzrost fps o 5 w porywach 6 przez co nadal jest niecałe 25

Robie jeszcze reinstal sterow nvidi zobaczymy czy cos da :E

Nie mozliwe zeby gra miała tak tragiczne wymagania, mysle ze patch zostanie wydany lada dzień ;)

Edytowane przez JamesSeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego czekamy na patche i nowe sterowniki, bo tutaj nawet zmiana detali i rozdzielczości mało co daje w większości przypadków.

Dlaczego przy Assassin's Creed III - jest to CZ co to oznacz ?

Nie mogę gry uruchomić też macie to CZ ?

77c664cee3a8d.jpg

Edytowane przez Vblaugrana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli kogoś interesuję AC3 taniej

to jest AC3 Deluxe (z dlc) jest do kupienia na GMG z kodem - 30% GMG30-0S3NJ-32J92

za ok 150zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw wszystko na max... tylko daj Cienie i Otoczenie czy roślinność (Enviroment) na HIGH zamiast V.HIGH i będzie płynniutko.

Ja u siebie nie mam spadków w 1440x900 i wszystko max tylko te co podałem na HIGH a różnicy wielkiej nie ma.

W grafice różnicy praktycznie niema, ale w płynności już niestety tak, dlatego na razie zostaje tylko przy wygładzeniu na b.wysoki a reszta na najniższe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś chciałby pograć na multi to zapraszajcie na tym całym uplay - Anders150 lub piszcie na pw.

Póki co jestem w 3 sekwencji, gra się fajnie, ale gra jest lekko nużąca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj sprzet

i5 2500k bez oc

6870 950/100 ( 11.1 beta) win 7

4gb ram

1920x1080

i ja powiem tak mnie gra bardzo pozytywnie zaskoczyla jesli chodzi o wydajnosc myslalem czy nie zrobic oc i5 przed graniem

ale sprobowalem bez

i tu szok

wszystko jak tam idzie na maxa

gra jeszcze ani razu mi nie z warpila nie czuje spadkow fpsow

poprostu plynna cud miod <3

AC3 chodzi mi lepiej niz Revelation ;p

Edytowane przez Maxiiii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam identyczny pc tylko cpu po OC i nie ma szans na all detale max w fullHD więc bajki albo 640*480 grasz;x

Edytowane przez RozQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego czekamy na patche i nowe sterowniki, bo tutaj nawet zmiana detali i rozdzielczości mało co daje w większości przypadków.

MI tam normalnie się odpala przez uplay'a. Właśnie rozpocząłem sekwencje 6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj sprzet

i5 2500k bez oc

4gb ram

i ja powiem tak mnie gra bardzo pozytywnie zaskoczyla jesli chodzi o wydajnosc myslalem czy nie zrobic oc i5 przed graniem

ale sprobowalem bez

i tu szok

Ja z tym samym procesorem podkreoconym do 4.5 , 8gb ramu i 670 gtx oc na rodz 1920x1080 przy ustawieniach wysokich mam odczuwalne spadki do 30 klatek w Bostonie (srednia 50/60), trafiaja sie rowniez mniejsze spadki na otwartym terenie , takze nie zabardzo rozumiem

Edytowane przez Meuron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie ma żadnego CZ :) Widzę, że na forum Ubi (http://forums.ubi.com/showthread.php/728678-Game-Changed-to-Assassin-s-Creed-III-CZ), ktoś opisuje podobny problem. Masz wersję pudełkową, czy tylko klucz? Może to jakaś wersja ograniczona terytorialnie.

Na forum Ubi podane są sposoby, które mogą pomóc zwiększyć FPS, ale u mnie to dużo nie daje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gram tez w 1920x1080

zero problemow

i to nie sa bajki

napisalem post bo sam bylem zaskoczony ..

jestem w 4 sekwencji i do tego momentu 0 problemow

zero warpow total plynna gra

Edytowane przez Maxiiii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój sprzęt

q6600 4x2.4 GHz

4 GB ram

GTX 550Ti

problem jest taki że gra odpalona w najniższych ustawieniach graficznych wyciąga max 35 FPS w mieście patrząc się przed siebie i około 60 patrząc się dół, bardzo podobnie jest na polach i łąkach. Sprzęt nie jest pierwszej nowości, ale myśle że powinien przynajmniej na wysokich śmigać szczególnie że gram na 1280x1024.

Czy jest to wina gry czy komputera? obciążenie w mieście - procesor 60-70%, grafika 60-70% ram ok 70%...

coś tu jest nie tak? mamy czekać na patch czy jak? niech ktoś mi to wyjaśni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj sprzet

i5 2500k bez oc

4gb ram

1920x1080

ale sprobowalem bez

i tu szok

Koleś wciska kit i tyle.

W Bostonie schodząc ze statku i idąc w stronę miasta przez przystań mam 17-25fps na 6950 @880/1450Mhz + Phenomie X4 955@ 3.9Ghz w maksymalnych ustawieniach i 1920x1080

Zresztą zobaczcie sami jak to wygląda.

Fraps trochę zżera zasobów, bez niego jest jakieś 3-5fps więcej w zależności od miejsca.

Edytowane przez DjXbeat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś wciska kit i tyle.

W Bostonie schodząc ze statku i idąc w stronę miasta przez przystań mam 17-25fps na 6950 @880/1450Mhz + Phenomie X4 955@ 3.9Ghz w maksymalnych ustawieniach i 1920x1080

Fraps trochę zżera zasobów, bez niego jest jakieś 3-5fps więcej w zależności od miejsca.

W tym samym miejscu mam minimum 30 kl/s, więc gość rzeczywiście może uważać, że mu gra nie zwalnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko: jeżeli kupiłbym klucz z tej aukcji: http://allegro.pl/assassins-creed-iii-3-pl-link-dlc-cd-key-klucz-i2805258398.html i wprowadziłbym go normalnie do uPlay, zamiast ściągać downloader to by działał? I czy tak samo jest z innymi grami, do których trzeba ściągnąć downloader? I jeszcze czy ściąganie gry przy pomocy tych downloaderów jest w 100% legalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym samym miejscu mam minimum 30 kl/s, więc gość rzeczywiście może uważać, że mu gra nie zwalnia.

Z miłą chęcią zobaczę podobny film do mojego razem z licznikiem fps i ustawieniami graficznymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleś wciska kit i tyle.

powiem ci tak nie mow co ja wciskam poprostu jebnij sie w czolo ty masz problem z gra nie ozancza ze ja musze tez miec

mi gra chodzi zajebiscie a fraps bierze troche wiecej ...

a gra chodzi ci fatalnie bo masz Phenoma x4 :D proste

+ masz windows 8 ..

ja ide pykac dalej plynnie 5 sekwencja <3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie płynie masz 20 klatek hehe .Ja mam i7 3770 4,3 GHz z lepszą kartą od twojej http://www.anandtech.com/bench/Product/540?vs=518 i w rozdziałce 1440 x 900 mam w Boston 47 do 67 klatek .Tyle pokazuje Fraps .Walisz ściemę i tyle .Wszystko mam włączone na wysokie i bardzo wysokie oraz wygładzanie itp . Grasz w Full HD na low i tyle w temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi