Skocz do zawartości
qjin

Assassin's Creed III

Rekomendowane odpowiedzi

Z miłą chęcią zobaczę podobny film do mojego razem z licznikiem fps i ustawieniami graficznymi.

http://youtu.be/59mPXYDyg2Q

Te 26 klatek z początku (po paru sek od startu) było w momencie jak chrupnęło mi dyskiem, więc to przez niego ten spadek. Potem już jak widać - w sumie bez szału, ale bez tragedii niesamowitej (można odnotować spadek pod tym daszkiem na molo jak wbiegamy już do "miasta") =>30kl. Dochodzą do tego zasoby zjedzone przez nagrywanie, więc te parę klatek więcej jest niż widać na filmie. Zgadzam się - gra ma spadki właściwie bez większego "klucza" kiedy to się dzieje. Suma sumarum i tak nie jest to 17 kl/s jak na Twoim kręconym Phenomie X4 (nie zrozum mnie źle, nie "najeżdżam" na Twój sprzęt chwaląc się swoim, bo nie o to chodzi ;), ale notuję, że Phenom X4 radzi sobie gorzej).

Film nadaje się do oglądania tylko w 1080p (kompresja 5% z 9GB :E)

Edytowane przez mlody_tarnow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że patche/sterowniki coś poprawią, bo jak na razie na moim starym złomie sprzed 4 lat, na którym większość nowych gier w mojej natywnej rozdziałce 1440x900 działała na prawie max (zawsze obniżałem AA) - AC III nie chodzi nawet na low w 800x600 (10 FPS : D). Ofc dopiero w Bostonie, ale już wcześniej były widoczne spadki (tyle, że wtedy grałem na max). Graficznie jakieś super wielkiej rewolucji nie ma, a wszystkie AC latały mi bez problemu na max.

Edytowane przez Przemcio666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z testów wynika ze na maksymalnych radek 6950 w bostanie ma 49 -40 klatek wiec jeśli to prawda to nie jest tak źle.

post-149399-135374719039_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niechcę 46 kl/sek jak to podał kolega wyżej

ja chce te stałe 30 :D bo wtedy gra się płynnie

dziwne że to tak im latało na tych beta sterach. To by oznaczało że faktycznie gra nie jest źle zoptymalizowana tylko bardzo wymagająca dla PC (w tym teście i7 @4,2ghz)

Co za tym idzie, raczej żadnego patcha nie zobaczymy tylko pozostaje zmiana proca/platformy ;/

a tu dowód że jakoś na Radkch chodzi elegancko .. niestety nie u mnie (fakt procesor jest lepszy ale za tro grafa gorsza)

http://www.youtube.com/watch?v=AdawQll-384&feature=related

Edytowane przez L.A Darkman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie ma żadnego CZ :) Widzę, że na forum Ubi (http://forums.ubi.com/showthread.php/728678-Game-Changed-to-Assassin-s-Creed-III-CZ), ktoś opisuje podobny problem. Masz wersję pudełkową, czy tylko klucz? Może to jakaś wersja ograniczona terytorialnie.

Na forum Ubi podane są sposoby, które mogą pomóc zwiększyć FPS, ale u mnie to dużo nie daje :P

Klucz kupiony w sklepie moonqq.pl - instaluje jeszcze raz jak nic to nie da to do nich napiszę.

EDIT:

Dostałem odpowiedź - problem z kluczami występuję i ponoć nawet w Czechach mają problemy z uruchomieniem gry. Prosili o cierpliwość, bo zostanie to wyjaśnione - kupujesz oryginał a nie możesz grać :E dobre, kupiłem drugą grę oryginalną Call of Duty Black Ops 2 to zawiesza cały system w multiplayer po 20 minutach gry i żadne sposoby naprawy nie działają :E masakra ;)

Z tego testu wynika, że różnica między 6950 a 7970 GHz Edition to niecałe dwie klatki = niewykorzystany potencjał 7970 ?

Edytowane przez Vblaugrana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niechcę 46 kl/sek jak to podał kolega wyżej

ja chce te stałe 30 :D bo wtedy gra się płynnie

dziwne że to tak im latało na tych beta sterach. To by oznaczało że faktycznie gra nie jest źle zoptymalizowana tylko bardzo wymagająca dla PC (w tym teście i7 @4,2ghz)

Co za tym idzie, raczej żadnego patcha nie zobaczymy tylko pozostaje zmiana proca/platformy ;/

a tu dowód że jakoś na Radkch chodzi elegancko .. niestety nie u mnie (fakt procesor jest lepszy ale za tro grafa gorsza)

http://www.youtube.com/watch?v=AdawQll-384&feature=related

Mam rozumiec ze i5 2500k podkrecony do 4,5 jest juz nie wystarczalny , ok :E .Nikt mi nie powie ze optymalizacja tej gry jest prawidlowa , pojechali po bandzie i tyle.

Edytowane przez Meuron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://youtu.be/59mPXYDyg2Q

Te 26 klatek z początku (po paru sek od startu) było w momencie jak chrupnęło mi dyskiem, więc to przez niego ten spadek. Potem już jak widać - w sumie bez szału, ale bez tragedii niesamowitej (można odnotować spadek pod tym daszkiem na molo jak wbiegamy już do "miasta") =>30kl. Dochodzą do tego zasoby zjedzone przez nagrywanie, więc te parę klatek więcej jest niż widać na filmie. Zgadzam się - gra ma spadki właściwie bez większego "klucza" kiedy to się dzieje. Suma sumarum i tak nie jest to 17 kl/s jak na Twoim kręconym Phenomie X4 (nie zrozum mnie źle, nie "najeżdżam" na Twój sprzęt chwaląc się swoim, bo nie o to chodzi ;), ale notuję, że Phenom X4 radzi sobie gorzej).

Film nadaje się do oglądania tylko w 1080p (kompresja 5% z 9GB :E)

Niestety ale to prawda.

6950 jest w dużym stopniu ograniczany przez Phenoma X4 955 @ 3.8Ghz. Gra ma koszmarne wymagania względem CPU!!!!

Zresztą możecie sami zobaczyć bo zrobiłem porównanie wydajności i zamieszczam filmy nagrane frapsem.

Phenom II X4 955 @ 3.8Ghz

ATI Radeon HD6950 1GB @ 880/1450Mhz 12.11 Beta 8

ATI Radeon HD6950 1GB @ 600/1450Mhz 12.11 Beta 8

WNIOSKI

Po zmniejszeniu taktowania karty graficznej o 280Mhz wydajność pozostaje taka sama a jedynie rośnie wykorzystanie GPU co świadczy o tym, że karta graficzna 6950 jest ograniczona przez procesor!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, że Wam przerywam tę pasjonującą dyskusję o dropach klatek w Bostonie, phenomach i radkach, ale może ktoś coś o samej grze napisze? Wiecie, fabuła, mechanika, nowości w serii, takie tam pierdoły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genialna ;)

Jak przyjde z pracy to napisze cos więcej :D

Edytowane przez JamesSeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rozumiec ze i5 2500k podkrecony do 4,5 jest juz nie wystarczalny , ok :E .Nikt mi nie powie ze optymalizacja tej gry jest prawidlowa , pojechali po bandzie i tyle.

szczerze to ja już zgłupiałem normlanie;/

jeżeli naprawdę gra tak żyłuję nam Proce to po kiego UbishiT! podawał w min cor2duo 2,66 skoro na quadzie x4 3,4ghz gra jest niegrywalna .. szkoda gadać

a tutaj testy proców http://gamegpu.ru/images/stories/Test_GPU/Action/Assassins%20Creed%20III/ac3%20proz.png

nie wiem na ile są one wiarygodne

Edytowane przez L.A Darkman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tyle że można na tym polegać. Z kolei różnica między 2600K a i7 930 jest taka jak żadna bo i7 930 przy tym samym zegarze co 2600K będzie porównywalnie wydajny ;)

Edytowane przez henus7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I7 930 aby dorównać wydajnością do 2600K musi być taktowany mniej więcej 500Mhz więcej niż 2600K. Wtedy można mówić o porównywalnej wydajności.

Edytowane przez DjXbeat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie tutaj =>

Spadki FPS poniżej 40

U mnie może z 2-3 FPS więcej. Z każdą grą AC karty AMD dawały sobie radę - tutaj najwidoczniej kiepska optymalizacja, ale raczej kierowałbym w stronę sterowników AMD. Trzeba czekać na patche i sterowniki, bo z takim FPS niechętnie się gra :kwasny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ale to prawda.

6950 jest w dużym stopniu ograniczany przez Phenoma X4 955 @ 3.8Ghz. Gra ma koszmarne wymagania względem CPU!!!!

Zresztą możecie sami zobaczyć bo zrobiłem porównanie wydajności i zamieszczam filmy nagrane frapsem.

Phenom II X4 955 @ 3.8Ghz

ATI Radeon HD6950 1GB @ 880/1450Mhz 12.11 Beta 8

ATI Radeon HD6950 1GB @ 600/1450Mhz 12.11 Beta 8

WNIOSKI

Po zmniejszeniu taktowania karty graficznej o 280Mhz wydajność pozostaje taka sama a jedynie rośnie wykorzystanie GPU co świadczy o tym, że karta graficzna 6950 jest ograniczona przez procesor!!!

Zaraz, zaraz bo ja już się pogubiłem trochę. Jakieś 2-3 tygodnie temu założyłem temat, w którym pytałem czy jak zmienię 5770 na 7850 (wydajność w sumie porównywalna do 6950) to czy mój phenom ograniczy tego radka. Dostałem jednoznaczną odpowiedź że nie, a więc jak to w końcu jest?

Edit: Chyba że chodziło Ci o to że tylko w tej grze karta jest ograniczana, jak tak to sry :E

Edytowane przez kulka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz bo ja już się pogubiłem trochę. Jakieś 2-3 tygodnie temu założyłem temat, w którym pytałem czy jak zmienię 5770 na 7850 (wydajność w sumie porównywalna do 6950) to czy mój phenom ograniczy tego radka. Dostałem jednoznaczną odpowiedź że nie, a więc jak to w końcu jest?

Edit: Chyba że chodziło Ci o to że tylko w tej grze karta jest ograniczana, jak tak to sry :E

Logiczne jest, że chodzi tutaj konkretnie o Assassin's Creed 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I7 930 aby dorównać wydajnością do 2600K musi być taktowany mniej więcej 500Mhz więcej niż 2600K. Wtedy można mówić o porównywalnej wydajności.

Ciekawe... polecam się zapoznać z - http://pclab.pl/art51125-3.html

Rzeczywiście wszystkie inne taktowane około 4,5GHz a i7 860 dla przykładu 4GHz... różnice naprawdę wielkie... Więc nie wiem skąd takie info :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powie albo zapoda SSa jak wyglądaja błyskotki i co dają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość aY227

To wy gracie w gre czy mierzycie FPSy ?

this!

Parę stron temu zapytałem się o wrażenia z gry i porównanie do poprzednich części... zero odpowiedzi... same benchmarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

this!

Parę stron temu zapytałem się o wrażenia z gry i porównanie do poprzednich części... zero odpowiedzi... same benchmarki

taki już dział pc. tutaj zamiast dyskutować o grze dyskutuje sie o liczbie fps i kartach graficznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre jest to ze przy 4.4Ghz podkrecanie HD7950 nie ma sensu, czy to 900mhz czy 1200mhz jes tyle samo klatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

this!

Nowy AC jak dla mnie jest rozczarowaniem. Do gry napchano od groma dodatkowych pierdół, do których nie ma żadnej motywacji aby je robić. Gra się jedynie dla fabuły, która też jest słabsza niż w poprzednich częściach. Klimat też już nie ten co wcześniej. Z connora zrobiono zwykłego wojaka, a nie assasyna przez co mamy w głównej mierze sieczkę, a nie typowe działania dla "zabójcy". Podsumowując AC3 jest zdecydowanie gorszy od AC2.

Edytowane przez STALKERqwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^^ Ja odbieram to zupelnie inaczej, tak jak poprzednie czesci mnie niemiłosiernie nużyły i nie byłem w stanie zadnej ukonczyć to AC3 mnie wciąga i gre przechodzę z przyjemnośćią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^^ Ja odbieram to zupelnie inaczej, tak jak poprzednie czesci mnie niemiłosiernie nużyły i nie byłem w stanie zadnej ukonczyć to AC3 mnie wciąga i gre przechodzę z przyjemnośćią.

To samo... wszystkie poprzednie części zacząłem i mnie znudziły i nic więcej. A tutaj mnie wciągnęło jak cholera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi