Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Assassin's Creed III

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, czekałem na carską Rosję, albo przynajmniej feudalną Japonię. Nie wspominając już o Assassin's Creed, w którym nareszcie miałbym okazję pokierować jedynie Desmondem...

Jako wielki miłośnik cyklu muszę przyznać, że drobinę się zawiodłem. Cóż, nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejne materiały. Kto wie, może Ubi zdołają zrobić z tego równie dobry tytuł, co niedoścignione AC II...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam, że jak popracują nad fabułą (która w tym przypadku może być naprawdę fajna ze względu na postaci historyczne, wolnomularstwo itp., fajnie powiązane z klimatami templariuszy), to będzie fajna gra. Trochę obawiam się większego nacisku na działania bronią planą niż białą (ze względu na epokę historyczną), ale mam nadzieję, że Ubi wie co robi i odpowiednio zbalansuje rozgrywkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest fake, czy faktycznie będą czasy wojny secesyjnej?

Na 75% niestety... oczywiście w JUESEJ będą już wieżowce.... chociaż tak naprawdę nie było tam takich wielkich budynków/rozbudowanych miast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 75% niestety... oczywiście w JUESEJ będą już wieżowce.... chociaż tak naprawdę nie było tam takich wielkich budynków/rozbudowanych miast.

o tym samym pomyślałem - przecież miasta ówczesnych stanów nie nadają się zupełnie do rozgrywki do której przyzwyczaił nas Altair czy Ezio :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem ciekawy, czy poruszą dość delikatną (przynajmniej w Ameryce) kwestię indian, czy dla świętego spokoju pominą ją milczeniem ja w RDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy faktycznie będą czasy wojny secesyjnej?

Wojna secesyjna? Nie wiem co o tym myśleć...

sorry za post pod postem ale to chyba nie jest nawet wojna secesyjna lecz wojna o niepodległość Stanów Zjednoczonych - to będziemy biegać po drewnianych faktoriach czy tamach bobrów?

Chociaż po Zaginionym Symbolu D. Brown'a, ten okres idealnie pasuje do tajemnic masonów, walki o władzę i magii tajnych kodów.

Ja jestem ciekawy, czy poruszą dość delikatną (przynajmniej w Ameryce) kwestię indian, czy dla świętego spokoju pominą ją milczeniem ja w RDR

Podobno następca Ezio ma być indianinem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry za post pod postem ale to chyba nie jest nawet wojna secesyjna lecz wojna o niepodległość Stanów Zjednoczonych - to będziemy biegać po drewnianych faktoriach czy tamach bobrów?

Chociaż po Zaginionym Symbolu D. Brown'a, ten okres idealnie pasuje do tajemnic masonów, walki o władzę i magii tajnych kodów.

Podobno następca Ezio ma być indianinem

No ale jak nie będzie gdzie skakać to po całej magii Assassino ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednego Tipi na drugie, to na jakiś Saloon się wejdzie lub do :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie ja liczyłem na Japonię, Cesarstwa i te sprawy :( Ale nie ma źle, czekamy na jakieś konkretniejsze informacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy nasz indiański kolega będzie zamiast ukrytego ostrza używał... ukrytego toporka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, czekałem na carską Rosję, albo przynajmniej feudalną Japonię. Nie wspominając już o Assassin's Creed, w którym nareszcie miałbym okazję pokierować jedynie Desmondem...

Też liczyłem na coś innego, ale ostatecznie nie jest IMO tak źle. Zgadzam się z Baronikiem - sporo ciekawych postaci wchodzi w grę, tło historyczne równie stwarza spore możliwości. :)

o tym samym pomyślałem - przecież miasta ówczesnych stanów nie nadają się zupełnie do rozgrywki do której przyzwyczaił nas Altair czy Ezio :(

Byłbym ostrożny z tym "nie nadają się zupełnie". ;)

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=465021&page=30

Nie będę bezpośrednio linkował do Polygamii, sam wejdź i przeczytaj całkiem niezły artykuł na ten temat. Zawierający rysunki i schematy miast z tamtego okresu, które jeśli nie są "fejkiem", gwarantują, że problemu absolutnie w tej kwestii nie ma.

Ciekawe czy nasz indiański kolega będzie zamiast ukrytego ostrza używał... ukrytego toporka.

Raczej na pewno ostrza będą, co widać nawet na dostępnych artach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłbym ostrożny z tym "nie nadają się zupełnie". ;)

Faktycznie chyba spanikowałem - Boston, czy Nowy Jork pewnie nadadzą się do biegania po dachach.

Indianie nie używali toporków, oni używali już tomahawk'i ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie chyba spanikowałem - Boston, czy Nowy Jork pewnie nadadzą się do biegania po dachach.

Wtedy chyba jeszcze Nowy Amsterdam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy chyba jeszcze Nowy Amsterdam :)

Nie, około 1665 roku miasto przeszło w ręce Brytyjczyków, czyli już Nowy York. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się nie popisałem ani tomaporkiem ani nowym jorkiem. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym, że my raczej nie znamy dobrze tego okresu, nie był on także jakoś bardzo eksploatowany. A hollywoodzkie produkty też raczej zajmowały się bardziej miłością ostatniego mohikanina a nie warstwą polityczno - egzystencjonalną społeczeństwa na początku tworzenia stanów zjednoczonych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze screeny:

http://www.ign.com/boards/threads/assassins-creed-iii-first-screens.250073054/

Więcej info:

- The new Assassin is the son of a Native American woman and a British soldier. His calls himself Connor, but his birth name is Ratohnhaké:ton. Born into the Mohawk, he eventually crosses paths with the Assassins in his search for righteousness.

- Connor is quiet and stoic, letting actions speak for words rather than conversing with others. In contrast to Ezio, Connor is a freedom fighter who acts in the name of justice rather than on personal revenge.

- Settings will include Boston, New York and a large countryside. The countryside will be the setting of about 1/3 of the game, and will be the location of many events during the game. The countryside will be about 1.5 times as big as Rome in Brotherhood.

- The protagonist will fight on the American side, with primary allies George Washington, Benjamin Franklin and Charles Lee. However, this does not mean that the Americans are the good guys and the British are the bad guys. Templars are everywhere…

- There will be seasons in the game, meaning that the sun will shine during summer and the landscape will be covered in snow during winter.

- Fighting and stealth will be completely re-innovated, with Connor being compared to a “predator”. The player will be able to climb trees and other natural elements, and dual-wielding weapons such as a dagger and a mohawk is now also an option.

- Animals will be present in the woods, like deer and bears. The player will be able to kill them and pelt their skins, to sell them later with the reformed economic system of the game.

- There will be puzzles similar to The Truth, only they will not be given by Subject 16.

- Desmond will go into the new Animus 3.0 and will find himself going into “significant events”.

- 100% sync in memories returns, though this time you will be rewarded when you complete memories to 100%. Checkpoints will also be introduced to mission replay, meaning you don’t have to replay an entire mission to get that 100% sync.

- The Brotherhood, or Assassins Guild, will return in some form, albeit differently than we have seen before.

There will be no more Mercenaries, Thieves, Courtesans, Romani or other factions, but there will be a replacement for them.

- Den Defense will not return.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawie się zapowiada, a wiadomo może coś kiedy ma się jakiś trailer ukazać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedziałek Ubi ma coś zapodać, ale nie wiadomo czy dostaniemy więcej, niż zawarte jest w poniższych skanach z Game Informera, których skrót zamieściłem powyżej:

Skany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda i zapowiada się coraz lepiej. Marudzący na mini-gierkę strategiczną mogą się cieszyć, a marudzący na zbyt niski poziom trudności wręcz odwrotnie (do tej pory na 100% trzeba było się bardziej namęczyć, teraz będą checpointy w środku misji). Ale generalnie warto czekać moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tak jeszcze tylko w serii ac brakuje USA - chrystusa narodów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Central Park też zwiedzimy? :E Gra ma być, fpsem z elementami zręcznościowymi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no, ten screen w lesie jest bardzo interesujący :) Czekam na konkretny trailer, wtedy się wypowiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...