Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Assassin's Creed III

Rekomendowane odpowiedzi

Troszkę info z cda, połowa raczej już do przeczytania powyżej (ppe).

• nowym bohaterem będzie Connor, pół Indianin (po matce), pół Brytyjczyk (po ojcu), którego imię brzmi w języku Indian: Ratohnhake'ton. W grze dane nam będzie zapoznać się z fragmentem z jego dzieciństwa – Connormieszkał na amerykańskiej granicy i był wychowywany przez plemię Mohawków. Wioska Indian, w której mieszkał, została spalona przez kolonistów, co zmusiło bohatera do przeciwstawienia się „tyrani i niesprawiedliwości”;
  • zmodyfikowane zostanie poruszanie się bohatera – Connor będzie mógł bowiem nie tylko wspinać się i skakać po budynkach, ale także po drzewach. Free-running (czyli po prostu bieg i pokonywanie przeszkód) ma być płynniejszy – asasyn będzie mógł np. wyskoczyć przez okno wprost na drzewo, a z niego dostać się na dach kościoła. Pojawi się też możliwość skakania ponad wagonami i prześlizgiwanie się pod przeszkodami;
  • gra napędzana będzie nową wersją silnika Anvil (którą można uznać za edycje 2.0) – pozwoli ona wyświetlać na ekranie do tysiąca osób jednocześnie (wcześniej: do stu);
  • bohater ma otrzymać „tysiące” nowych animacji, a walka będzie bardziej ofensywna, mniej oparta na dyskrecji. Connor znajdzie oczywiście na swoim wyposażeniu ukryte ostrze, będzie też można ulepszać jego zbroję. W czasie starć będzie dysponował dwoma broniami, a tomahawk i nóż będą nieodłącznym elementem walk. Pozwolą one zadawać podwójne obrażenia i wyprowadzać kilka finiszerów na raz. Nie będzie auto namierzania – teraz gra sama wykryje kolejnego przeciwnika. Connor będzie też mógł wykorzystać wrogów jako żywe tarcze, pojawi się też wiele dodatkowych ataków, takich jak strzał z pistoletu. Dzięki nowemu systemowi biegu, łatwiej będzie można uciec przed oponentami, a także zabić ich w ruchu. Kamera ma dynamiczniej podążać za bohaterem;
  • w grze pojawią się historyczne postaci. Wśród ujawnionych są odgrywający kluczową rolę dla fabuły George Washington, będący odpowiednikiem Leonarda Da VinciBenjamin Franklin oraz generał Charles Lee;
  • akcja zostanie osadzona w latach 1753-1783. Główną osią fabuły nadal pozostanie konflikt pomiędzy asasynami, a templariuszami. Nie jest to jednak jednoznaczne z podziałem koloniści/Brytyjczycy - nie wszyscy koloniści zostaną przedstawieni jako dobrzy ludzie, także nie wszyscy Brytyjczycy będą traktowani jako opresorzy;
  • akcja koncentrować się będzie wokół dwóch dużych miast – Bostonu i NowegoJorku. Pojawi się też duża, rozległa przestrzeń, zwana przez twórców gryPograniczem. Będzie ona 1,5 razy większa niż cała mapa z Brotherhooda (!), choć nie będzie tak pusta, jak podobny obszar z „jedynki”. Na niej znajdować się ma jedna trzecia dostępnych misji. Na Pograniczu pojawią się też kolonialne osiedla, takie jakLexington i Concord oraz wioska plemienia Mohawków;
  • tak jak w Red Dead Redemption gracze będą mogli polować na zwierzęta zdobywając skóry i mięso, co przyniesie ze sobą specjalne nagrody;
  • - w Assassin’s Creed III będziemy mogli wziąć w historycznych wydarzeniach, takich jak wielki pożar Nowego Jorku, czy odwiedzić dolinę Valley Forge okupowane przez wojska Washingtona;
  • świat gry będzie zmieniał się wraz z upływem czasu. Wiąże się to też z pojawieniem się pór roku. Każda lokacja będzie przedstawiona zarówno w wersji zimowej, jak i letniej, co wpłynie oczywiście na rozgrywkę. Śnieg spowolni przeciwników, a zamarznięte rzeki dadzą nowe opcje taktyczne;
  • pojawią się specjalne kluby i grupy zlecające nam zadania, które będą funkcjonowały poza głównym systemem misji. Zaproszenia od nich dostaniemy dokonując pewnych wyczynów – np. gdy będziemy polować, skontaktują się z nami myśliwi;
  • w grze znajdzie się nowy system ekonomii;
  • pojawi się wiele fragmentów z Desmondem związanych ze współczesnym NowymJorkiem i zakończeniem Revelations. W czasie zabawy natkniemy się na nowe zagadki w perspektywie przerwszoosobowej przypominające… Tetrisa;
  • Animus zostanie zaktualizowany do wersji 3.0, a za jego bazę danych odpowiedzialny będzie (oczywiście wirtualnie) Shaun Hastings, nieszczędzący sobie komentarzy na temat udziału Brytyjczyków w Amerykańskiej Rewolucji;
  • pojawi się więcej sekcji platformowych;
  • powróci zabawa w "pełną synchronizację", ale zostanie ona nieco zmodyfikowana. Teraz misje będą miały checkpointy (jeśli więc zawalimy przed końcem i spełnimy wymaganego warunku, by ukończyć zadanie w 100%, nie będziemy musieli go zaczynać go od początku). Teraz będzie ona miała nie tylko wymiar symboliczny – za osiągnięcie pełnej synchronizacji Connor otrzyma pewne dodatkowe umiejętności/bonusy;
  • pojawi się też podobny do Brotherhooda system rekrutowania asasynów;
  • znikną sojusznicze grupy (np. najemnicy, złodzieje, itd.). W ich miejsce ma pojawić się coś nowego, ale nie wiadomo jeszcze co dokładnie. Zrezygnowano też z mini-gier typu tower defense.
  • w grze znajdzie się 2,5 godziny przerywników filmowych. Twórcy twierdzą, że zostały one wykonane w stylu Naughty Dog, a więc sceny zostały wyreżyserowane, nagrane i przeniesione do Assassin’s Creeda III.
  • w pracach nad grą developerzy konsultują się z Indianami, by przenieść charakterystyczny styl ich dialogów;
  • Assassin’s Creed III powstaje dłużej niż pierwsza część, na grę przeznaczono także więcej pieniędzy i roboczogodzin niż w przypadku Revelations;
  • pierwsza wersja gry powinna być gotowa w ciągu kilku najbliższych tygodni, a więc na jej doszlifowanie i naprawienie ewentualnych błędów developerzy będą mieć jeszcze kilka miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko niezłe, ale martwi mnie większy nacis na walki (a więc jednak konfrontacje z przeciwnikami) niż skradanie i unikanie pojedynków. Zdecydowanie wolę pokombinować jak załatwić coś z ukrycia i niezauważony oddalić się, niż wpaść, zrobić jatkę i uciekać przy świście kul obok głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również wolałbym mniej walki, a więcej załatwiana spraw po cichu. Generalnie jednak wszystkie dostępne na chwilę obecną informację nastrajają dość optymistycznie, przynajmniej na papierze postęp jest widoczny. Zrezygnowano z wielu oklepanych pomysłów, proponując nowe, mające istotny wpływ na gameplay(na przykład przeniesienie części akcji na tereny pozamiejskie). Dziś o 18 ma się pojawić pierwszy trailer, wraz z jakimiś "świeżynkami", so stay tuned. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, chyba po mało udanym Revelations znów powrócę do cyklu.. :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś pięknego, nawet podobała mi się zamiana skakania po dachach na skakanie po konarach drzew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, chyba po mało udanym Revelations znów powrócę do cyklu.. :).

Nie udanym? Na prawde? Wlasnie zrywam folie z swojej kopii. Mam nadzieje, ze az tak zle nie bedzie...

Odnosnie trailera to nie urywa du***, ale jest niezle. Podoba mi sie klimat zimy, fajnie, ze bedzie mozna skakac po drzewach, atakowac swoje ofiary z nich. Ciekawi mnie tez jak zalatwia sprawe broni palnej, mam nadzieje, ze jednak nie bedzie jej zbyt duzo... Filmik na silniku gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

revelations najsłabsza część moim zdaniem, niewiele gorsza od brotherhood, który też nie zachwycał.

daleko im do jedynki o dwójce nie wspominając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam- jak tylko zagrałem (część pierwszą, drugą oraz Brotherhood sobie cenię - ale fanem jakimś wielkim też nie jestem) to przyszedł niesmak: co jest, gdzie ten podziw do serii, gdzie jakiekolwiek zmiany - i tak zniechęciłem się do tytułu.

W każdym razie miłej gry życzę ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Preorder się złoży !

ps. jaka jest różnica miedzy Revelation Ottomans a Revelations Collectors? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekałem, czekałem na ten trailer, ale ostatecznie jakiegoś wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił. No i w zasadzie nic nowego nie pokazał, oprócz tego, o czym była mowa wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oko widać, że rozgrywka za wiele się nie zmieni, chyba nikt nie spodziewał się ogromnych rewolucji :) ? Podoba mi się patent z "skakaniem po drzewach" :D Bo średnich Brotherhood i kiepskim Revelations ten tytuł zakupię jednak szybciej niż pozostałe, z racji tego, iż pełnoprawna "dwójka" była świetna, więc "trójka" też taka będzie. Czekam z niecierpliwością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... wygląda ciekawie ale taki hype miałem na ten trailer, że czuję niedosyt... Do poziomu trailera z AC Revelations jeszcze długa droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Filmik na silniku gry?

Proszę Cię ;)

Jak dla mnie póki co kupa. Gość w szlafroku pośród secesyjnych wojsk, wzrastającej Ameryki z tabunami czarnych niewolników budujących kolej żelazną? Nie kupuję tego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie udanym? Na prawde? Wlasnie zrywam folie z swojej kopii. Mam nadzieje, ze az tak zle nie bedzie...

Ale aż tak źle nie jest, będzie Pan zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trailer nie zrobił na mnie dużego wrażenia - koleś skacze po drzewach, a nie dachach, sieka tomahawkiem zamiast mieczem i w zasadzie tyle. Mniej skaradania, a więcej bezpośrednich starć, czyli masakra zamiast cichej eliminacji. Jak nie zrobią naprawdę świetnej fabuły, to będę ostrożnie podchodził do tej produkcji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ta seria skończyła się na części pierwszej. Część druga może i nie była tak monotonna jak jedynka, ale nie miała nawet połowy klimatu jedynki. Może trójka uratuje sytuację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańszą ;) AC to gra na raz i pozbyć się jak najszybciej :D Figurkę zgubisz, misja będzie polegała na 3dialogach na krzyż, multi to kilka dni a notatki znajdziesz w necie :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańszą ;) AC to gra na raz i pozbyć się jak najszybciej :D Figurkę zgubisz, misja będzie polegała na 3dialogach na krzyż, multi to kilka dni a notatki znajdziesz w necie :E

Bitch please :E Jedynke mam niekolekcjonerska, reszta już z figurkami itd :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tradycyjnie jako fanboj rzucę się na figurkę :)

Ja też:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo gdzie dostane Freedom edition? Ultima mi nie dziala a w innych sklepach w PL nie widze :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...