SOC może być śmiało 1.2v nie ma to znaczenia to jest am5 i procek X3d często ktoś ma soc wyżej niż płyta pompuje dla cpu, natomiast bez UV tego procka to praktycznie na każdym chłodzeniu są wysokie temperatury @Gloneczek jak nie robiłeś uv to to jest podstawa na tych prockach aby było chłodniej.
Niektórzy mają problem z ilością i wtedy rozsmarowanie jest lepsze, dasz za mało to się magicznie nie rozprowadzi po całej czapce, dasz za dużo to zmarnujesz pastę która wypłynie bokami, przy ihs to jeszcze pół biedy gorzej z gołymi rdzeniami jak ktoś da ziarnko piasku i zacznie przykręcać chłodzenie
Pobawiłem się Avatarem wczoraj przed kimaniem z pół godziny. No pięknie to wygląda ale gra dociska kartę na bogato. Myślałem, że wbije 3 GHz To tak po pierwszy 5 minutach w natywnej + fsr z wyłączonym skalowaniem gra wysadziła mi UV i musiałem podbić o 5mv. Przestawiłem się więc na puszczanie bencha i już z capa zegara do 2.5 GHz karta zaczęła szamać prund. Odkręciłem capa i karta przy zegarku 2.7 potrafi wciągnąć koło 450W a dodatkowo moje 5800x tak jakby na pierwszym etapie bencha kuca z zegarkami i potem odbija trzeba będzie przestawić się na sztywny zegar xD Jeszcze mam mały zapas na GPU może się uda koło 9k w benchu zrobić.
Jakby kogo tyłek nie bolał na oledzie giereczka wygląda ładnie, szczególnie ten lasek przypomina mi nature demo z 3dmarka z poprzedniej epoki. Nie puszczałem jeszcze HDR'u bo ładowałem nowe drivery i mi wywaliło profil HDR. Na benchu FG działa w sumie elegancko ale musze zobaczyć jak wygląda temat in game pod UI czy jest to bardzo widoczne czy nie koniecznie. Skończę dziś Forspoken i lecimy z koksem licze na far cry'a 3 na pandorze.