Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jaka taktyka za tym stoi, z Clinton też nie było najlepiej więc chyba przez przypadek takich osób nie wystawiają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie tak jak przewidywałem, dopiero pod koniec nieco dałem się nabrać sondażowiom (że niby wyciągnęli wnioski z poprzednich wyborów i wprowadzili korekty). Trump to clown i większość Amerykanów to widzi. Ma ze 30% twardego elektoratu który można w uproszczeniu określić mianem "white trash". Ale dla większości jest na dzisiaj też mniejszym złem. Ludzie nie chcą kolejnych lockdownów, poświęcania gospodarki i tylko Trump im to obiecał. Jak ludzie się boją o swoją ekonomiczną przyszłość to nie zwracają aż takiej uwagi na estetykę. A że Biden to dziadek to też nie pomogło...

• Confused 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, TheMr. napisał:

Owszem. Jak to możliwe że osoby z demencja starcza, zapominające co 5 sekund się mówiło z kartki mogą startować w wyborach. A przegląd statystyk i surowe liczby są już poza umysłem takiej osoby. 

To swoją drogą.

37 minut temu, Wu70 napisał:

Ludzie w kraju z dykty który wybiera ostatnie kilka razy pis pouczają USA na temat dopuszczania kandydatów heheh

Jak widać dykta nie zna granic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Assassin napisał:

W sumie tak jak przewidywałem, dopiero pod koniec nieco dałem się nabrać sondażowiom (że niby wyciągnęli wnioski z poprzednich wyborów i wprowadzili korekty). Trump to clown i większość Amerykanów to widzi. Ma ze 30% twardego elektoratu który można w uproszczeniu określić mianem "white trash". Ale dla większości jest na dzisiaj też mniejszym złem. Ludzie nie chcą kolejnych lockdownów, poświęcania gospodarki i tylko Trump im to obiecał. Jak ludzie się boją o swoją ekonomiczną przyszłość to nie zwracają aż takiej uwagi na estetykę. A że Biden to dziadek to też nie pomogło...

A co mają powiedzieć demokraci gdzie 50 mln głosów poleci z dwóch wybrzeży i Ultra lewackiej Kalifornii, gdzie ludzie wynoszą się do Texasu/arizony żeby i tam wprowadził komunizm który tym razem zadziała? :E

Czyli 70% głosów Clinton z 2016 roku i Bidena to twardy elektorat. 

3 minuty temu, Klakier1984 napisał:

To swoją drogą.

Jaką swoją drogą? 

Edytowane przez TheMr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką, że jak się domyślam opisywałeś w swoim poście Bidena i on też na kandydata się tak średnio nadaje.  Państwo z ponad 300 mln ludzi i wybierają między szowinistycznym  błaznem, a dziadkiem z demencją - trochę słabo.

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.11.2020 o 13:52, Assassin napisał:

To może od razu wprowadźmy aborcję do 15. roku życia płodu?

Eutanazol dustępny w każdej aptece bez recepty :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde przy takim zmasowanym ataku mediow (social, tv, prasa itd) na Trumpa + covid w czasie ktorego wszystkim rzadzacym spada poparcie bylem jednak pewien, ze Biden odjedzie w wynikach Trumpowi i raczej nie bedzie mial szans na reelekcje.

tak Trumpowi media pomagaja xD
comment_1604474001XQBcGQnKzs2E8x9WJQHg92

Edytowane przez Michaelred
  • Like 1
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Michaelred napisał:

Kurde przy takim zmasowanym ataku mediow (social, tv, prasa itd) na Trumpa + covid w czasie ktorego wszystkim rzadzacym spada poparcie bylem jednak pewien, ze Biden odjedzie w wynikach Trumpowi i raczej nie bedzie mial szans na reelekcje.

Trump ma swoje media a przede wszystkim w USA jest tak skrajna polaryzacja, że republikanie nie będą oglądać mediów demokratycznych i odwrotnie. Warto też prześledzić, jak wyglądały wyniki wyborów prezydenckich wcześniej. W większości stanów wygrywa zawsze ta sama opcja a tylko nieliczne raz w tą czy w tamtą stronę wypadną. No i było teraz (nie pierwszy raz z resztą) sporo grubych manipulacji z organizacją wyborów jak na np. region z ponad dwoma milionami mieszkańców ustanawia się tylko jeden lokal wyborczy, to raczej obecna administracja nie chce głosów stamtąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biden ma chyba Michigan w kieszeni. Tam brakuje głosów z dużych miast. Biden chyba wygrał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Stefan999 napisał:

Biden ma chyba Michigan w kieszeni. Tam brakuje głosów z dużych miast. Biden chyba wygrał. 

Wisconsin kończy liczyć głosy i właśnie przeszło z Trumpa do Bidena, tzw. Blue Shift. Ale 4% różnicy w Michigan to dużo do nadrobienia. Pennsylvania też nie wygląda różowo. Dla mnie nadal 50/50 pomiędzy oboma dziadkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno będzie bardzo blisko. Możliwe, że kilka tysięcy ludzi zdecyduje o wyborze prezydenta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak słów na powyższe. Prezerwatywy to mniejszy problem, bo można kupić gdzie indziej, ale inne środki takie jak plastry czy wkładki tylko w aptekach.
Czekam aż apteki się podzielą na katolickie i świeckie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Camis napisał:

Biden WIN !!!!

Skąd to info?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież z tego co tam jest wynika, że tylko cud może sprawić, że Trump przegra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
1 minutę temu, Szambo napisał:

Przecież z tego co tam jest wynika, że tylko cud może sprawić, że Trump przegra.

no właśnie nie, chyba odwrotnie jest, w MI w końcówce więcej zbiera Biden, a chyba ten stan zaważy

edit

przy ok 80% zliczonych głosów w MI Trump mial chyba przewagę ok 200 tys głosów, teraz różnica o włos

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6-ciu policjantów zawieszonych, bo na jedynym słusznym płocie na Żoliborzu, powiesili pieluchy i baner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem że pieluchy i napis Wypier..... , a czemu miałby być wieszak, lepiej sznur z pętlą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i gdzie to zdecydowane zwycięstwo Trampka? :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, crush napisał:

U Konfederatów? Cały przekrój wiekowy brylujących w mediach. :E Od Winnickiego i Bosaka po Brauna i JKM.

U Razemków? Tu ciężej bo oni obecnie w mediach poza okazjonalnym Zandbergiem praktycznie nie istnieją. Ale on jak najbardziej jest przykładem głupich, czy naiwnych pomysłów płynących od młodszego pokolenia.

W sejmie nie masz tylko Konfederacji, która jest mniejszością.

Wymieć ludzi z większych partii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, crush napisał:

No i gdzie to zdecydowane zwycięstwo Trampka? :hmm:

A mi od rana się ciśnie na usta raczej gdzie to zwycięstwo Bidena? Sondażownie jak zwykle parodia. Miało być + 10% w liczbie głosów, narazie idzie na +1,5% czyli gorzej niż Hillary 4 lata temu.

Co do wyborów to sprawa jeszcze otwarta, w sumie w Nevadzie też nic pewnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, marcinx26 napisał:

A mi od rana się ciśnie na usta raczej gdzie to zwycięstwo Bidena? Sondażownie jak zwykle parodia. Miało być + 10% w liczbie głosów, narazie idzie na +1,5% czyli gorzej niż Hillary 4 lata temu.

Zobaczymy jeszcze, choć do przeliczenia zostały pewnie głosy korespondencyjne do których Trump swoich zwolenników zniechęcał. Demokraci odwrotnie. 

Niemniej ktokolwiek nie wygra życzę mu, aby dostał zarazem większość głosów. System wyborczy mają kiepski, a takie przypadki mocno go dodatkowo obciążają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michigan dla Biden'a, jak to się utrzyma to wygrał.

Edytowane przez GregM00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi